Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CroaRiva

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sejo Sekson (49), polgári nevén Davor Sučić: a háború előtti Szarajevó egészen egyedi – Új Primitivizmus névre keresztelt – punkrock mozgalmának fenegyereke, a korszak egyik legjelentősebb együttesének, a Zabranjeno Pušenjének alapító-frontembere. Emellett a Top lista…..
Goran Bregović hosszú zenei karrierje alatt olyan sikereket ért el, amihez foghatót egyetlen másik kelet-európai sem mondhat el magáról. A szarajevói Bijelo Dugme dalszerző-zenekarvezetőjeként vált ismertté. Ez az együttes volt Jugoszlávia egyik legnépszerűbb rockzenekara a múlt…..
CroaRiva 2013.01.23 23:12:07
Itt a végül elkészült opusz:
www.youtube.com/watch?v=vDoE5CaRirg
- elég semmilyen, viszont nem hajaz annyira vészesen a régire.
Arról már a Délmagyarország és az Index is beszámolt, hogy Natasa a visszautasíthatatlan edzői ajánlatot kapó, bolgár származású férjével, Adrian Douchevvel (Ducsev) Szerbiába költözik, ám az még nem dőlt el, hogy a szerb férjéhez költöző Benedek Dalmához hasonlóan a…..
Egy Szerbiával, és egyéb volt jugoszláv államokkal foglalkozó blog burek nélkül olyan, mint a Dallas Jockey nélkül. Korábban is voltak burekos posztok [a "burekot/bureket" probléma már korábban, kommenetelői bevonással kivesézésre került; a csata a "burekot" javára dőlt el].…..
CroaRiva 2012.06.05 21:32:33
@BHJ-962: "(picit OFF,de Baján a piacon próbáld ki a pirogot,az nagyon ütős,ha nem volna burek a világon,akkor az vinné az első helyet! )"

A pirog mintha a burek unokaöccse lenne :) Csak fel kell cserélni az egymáshoz hangtanilag közelálló kezdő és záró betűket, p->b és g->k és már elő is tűnik a nagybácsi :)
A karikatúrát Léphaft Páltól, az egyik legnagyobb vajdasági (és egyetemes)magyar karikaturistától "loptuk". Reméljük, megbocsát nonprofit blogunknak.A lista is karikatúraszerű: kissé eltúlzott, néhányunkra igaz, másokra meg nem. Bálint Csaba szerzőtársunk közel négy évvel…..
Múlt kedden Gert Fylking műsorvezető a stockholmi Radio 1 helyi kereskedelmi rádiócsatorna adásában a szerbeket Breivikeknek, pszichopatáknak, retardáltaknak és mocskos disznóknak nevezte. A műsorban az utoyai mészáros, Breivik oszlói bírósági tárgyalását kommentálták. Fylking…..
Számítottam rá, hogy egyszer ez is be fog következni, csak arra nem gondoltam, hogy ennyire banális dolog miatt kerülök összeütközésbe a törvénnyel, és ennek – valódi jelentőségéhez képest – mekkora feneket kerítenek azok, akik a vicc szerint örökké párosával…..
CroaRiva 2012.03.27 16:38:18
@Styxx:
"az áldozatok mely állam polgárai voltak, melyik konzulátust értesítsék stb."
HR-ban tíz- vagy százezres nagyságrendben fordulnak meg olyan kétgyerekes, négykerekes, egyhűtőládás családok, akiknek svarcban adnak ki apartmant. Szükség esetén róluk nem tudnának konzulátusokat értesíteni. És bizony néha izmoznak a hatóságok - konkrétan emlékszem egy olvasott esetre, ahol németeket búsztattak, mert autóban aludtak és nem tudtak hotelszámlákat bemutatni (a cikket most hirtelen nem találtam).

Amúgy nem tartom kizártnak, hogy bizonyos helyeken (állomások környéke pl.) külföldinek látszó embereknél magyar rendőrök is rákérdeznek ilyesmire.
CroaRiva 2012.03.27 16:40:35
@bikmakk: Styxx már adott ötletet :)
Dalmát horror (A kép illusztráció) Döbbenetes képek fogadták egy dél-dalmácia hótorlaszokkal elzárt hegyi településen, Vrgoracon a horvát hegyimentőszolgálat dolgozóit. Egy negyvenéves vrgoraci férfi ugyanis a szomszédaitól kért élelmet, akik a vele élő szülei felől…..
CroaRiva 2012.02.17 22:50:33
"Boldog születésnapot, Stockholm-szindrómások!" Legalábbis a ma meglévő bejegyzések közül a legelső 2008.01.24-én jelent meg, és pont a szerbiai választásokról szól, ami egy olyan téma, melyre idén is figyelni fogunk. Blogunk kormányciklusnyi életútja két részre…..
CroaRiva 2012.01.25 17:01:38
A balkáni cigányzenészek amikor csak úgy "za svoju dušu"* elengedik magukat, drogok nélkül is elképesztő, elvont örömzenét rittyentenek. Például a fenti klipben szintiző macedóniai cigány srác, Amza Tairov, a szinti Jimi Hendrixe, aki a két kisujjával sohasem érinti a…..
CroaRiva 2012.01.20 21:18:06
Interjú a bosnyák Dubioza Kolektiv együttessel (az eredeti szerb nyelvű interjúért klikk ide) "Szarajevó első számú nemzetközi exportcikke a város ostromán edződött Dubioza Kolektiv, a szédítő erejű hiphop-reggae-rock-népzenei koktélt produkáló csapat, amely az ország…..