Regisztráció Blogot indítok
Adatok
North o'clock

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány gondolat, hogy hol is tartunk most. A lánnyal kapcsolatban semmi változás, ezért nem is született új poszt. Szeretnék valami nagyon fontosat kérni tőletek, kedves Szcientológusok. Ha lecsupaszítjátok a rémálom történetet, mindenféle tanult szci ideológia nélkül mit…..
North o'clock 2007.06.12 03:08:34
Új vagyok itt és így éjszaka nem olvastam végig mind a 300+ kommentet, szóval önkényesen ragadnék ki néhány témát, amelyekről szeretnék bővebb felvilágosítást kérni ill amelyekről kifejteném a véleményemet.

1.Mi a probléma a pszichiátriával? Az elektrosokk? Amit csak kiételes esetben és altatásban alkalmaznak? Hát altatás nélkül egy szívátültetés se lenne kellemes, így viszont kifejezetten hasznos tud lenni.
Nade megmondom, hogy szerintem mi a bajotok velük.. hogy konkurenciát jelentenek a lelki betegek piacán (persze ezzel nem mondtam újat)... ugyanígy pl a természetgyógyászok is. És hogy akkor miért mégsem őket támadjátok? Nyilván mert a pszichiátria az összes természetfeletti maszlaggal ellentétben működőképes, így eredendően jobb pozíciója van a "piacon". A kifogásolt pszichiátriai módszereket utoljára a 60as években alkalmazták.

2. Előkerült a katolikus egyház és össze lett vetve a szcientológiával. Hogy a katolikus egyház is beszivárgott a hatalomba + spanyolcsizma stb.

Alapvető különbség, hogy mindezt a kat.e. több, mint 200 éve gyakorolta utoljára. Akkor miért hasonlítunk össze jelenlegi jelenségeket 200 évesekkel?
Az egyház és állam összefonódásának okai is mások. A Római Birodalmat elfoglaló germán törzsek egyik napról a másikra hatalmas területek urai lettek, viszont államigazgatási ismereteik a 0-hoz tendáltak. Lévén, hogy csak az egyháziak tudtak egyáltalán írni-olvasni, az államapparátusban való alkalmazásuk objektív szükségszerűség volt. Megkerülhetetlen. Hiszen pl a karoling reneszánszot elindító Nagy Károly maga is haláláig írástudatlan volt. Innentől kb a reneszánszig csak egyháziak voltak olyan szinten képzettek, mint amilyet az államigazgatás megkívánt. A reneszánsz, majd a reformáció és az abszolutizmus során a világi állam átveszi az addig egyházi pozíciókat, végül a szekularicáció a 18-19. században mindenhol lezajlik.
Mindenzt csak azért mondtam el, mert annak volt alapja, hogy a kat. egyház szükségszerűen összefonódott az állammal. Akkor ez most miért ugyanolyan mint amikor a szcientológusok épülnek be az államba? Pl. operation snow white:
en.wikipedia.org/wiki/Operation_snow_white
Az egyetlen sikeres beépülési kísérlet az USA nemzetbiztonságába, úgy tudom, ez a KGB-nek sem sikerült.

3. Ez is kapcsolódik a katolikus egyházról mondottakhoz. Még ha igaz is, hogy nem megfelelő az adatkezelésük.. hogy jön ez ide? Az, hogy B is és A is probléma, még nem jelenti azt, hogy A elhanyagolható. Most a szcientológiával foglalkozunk, a katolikus egyház említése irreleváns. Szerintem ez az ignoratio elenchi elnevezésű érvelési hibára példa. (A beszélő egy olyan érvet fogalmaz meg, amely bár önmagában érvényes lehet, de valójában nem azt az érvet támasztja alá, amelyet a beszélő eredetileg bizonyítani célzott. /wikipédia/)
Kb olyan, mintha azt mondanánk, hogy ugyan probléma, hogy Mo.-on X ember elveszíti az állását (csak mondtam vmit ami eszembe jutott), dehát Etiópiában éheznek, ami nagyobb baj, úgyhogy foglalkozzunk ezzel!

4. A szcientológia miért vallás?
5. Szerintem azok a szcientológusok akik ide írnak részt vehettek valamilyen kommunikációs képzésen.. a stílusuk kellemes de nagyon hasonló, szerintem nem véletlen (persze ezt is lehet h már elmondták előttem). Mindenesetre ez a profi kommunikáció nekem inkább csak gyanúsabbá teszi őket. Ez az én véleményem.