Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hofferpubi

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fidesz elnökének évértékelő beszédét bizonyára sokan írják majd le  lelkesen  jövőképet kínáló (itt talán elhangzik a szép magyar vízió szó is), emelkedett, pozitív üzenetek tartalmazó szónoklatnak, míg mások, kevésbé lelkesen, csapnivaló beszédről…..
hofferpubi 2010.02.05 18:50:53
@jobbrólelőz: aztán mit fog termelni, és kinek adja el? És miből hajt végre beruházást? Vagy visszaállamosítanak? Látom élnek még a marxista tanok. Ezek rosszabbak, mint a legdurvább szocializmus. Vagy már nem kapitalizmus épül az országban? Vagy kilépünk az unióból is? Ezt mintha nem mondta volna.
hofferpubi 2010.02.05 19:01:29
@m4rc11: A vezér tanult rettegett ellenfelétől, hogy neki ne kelljen elmondani öszödi beszédét. Pedig "elkúrt" két választást. Aki semmit nem mond, az semmit sem tesz? Nem, nem erről van szó. Ha nem mond semmit arról, hogy mit csinál, akkor talán nem hazudik? Az ő logikája szerint nem, de szerintem igen. Azt csak a legbutábbak hiszik majd el, hogy mindaz, ami következni fog, az ma délutántól pattanik majd ki a vezér fejéből. Szóval ez egy ugyanolyan hazugságbeszéd volt, mint bármelyik másik Orbán beszéd.
hofferpubi 2010.02.05 21:04:12
@jobbrólelőz: Barom az, akinek ennyi kultúra szorult az agyába, mint Önnek. Én csak azt nem tudom, ilyen szürkeállománnyal valaki miért olvas el egy ilyen komoly blogot. Persze, ha fizetett hívő, akkor értem. A stílus maga az ember. Hallotta? Ember? Ember gondolkodik, nem fröcsög. Na ez jellemző a magukfajta bérencekre. Nyissanakl egy saját mocskolódó oldalt, aztán oda írogassanak. Tudja: guba a gubához, suba a subához? Ja, hogy erről sem hallatt? Nem csodálkozom.
A baloldalhoz tartozó politikusokkal, háttéremberekkel és egyéb szereplőkkel beszélgetve érdekes hangulatváltozást lehet tapasztalni. Miközben az általános várakozás még mindig a Fidesz elsöprő, akár a kétharmadot is meghaladó győzelme, az általános viselkedés pedig a…..
hofferpubi 2010.01.17 08:01:47
@légycsapó: Miért? nem demokraták? Pedig saját értékrendük szerint ők a legdemokratábbak. Csak azért nem szavazhat rájuk senki, hogy a narancsbrigádok ne forgassák fel az országot. Szerintem minden politikai erőnek jól jönne egy jól irányzott pofon, van mit elrendezni minden pártban. Aztán a pofon hatására talán még meg is tudnának egyezni. Amíg ez nem történik meg, addig a kisebbik rosszra szavaz a gondolkodó szavazó. A nagy kéréds az, ki a kisebbik rossz? Erről akár érdemes lenne egy új vitát kezdeményezni. A jelenlegi ígéretekből programok híján nem nagyon lehet tudni. Azt viszont igen, hogy a sereghajtóból mintaköltségvetéssé avanzsáló országból kellően át nem gondolt ígéretekkel újra sereghajtót lehet csinálni. Ezt nem lehet megakadályozni másképp, mint kényszerű koalícióval.
hofferpubi 2010.01.17 08:11:10
@baliquez: Logikusnak hangzik amit írsz, de isten ments, hogy ezért álljanak össze. Álljanak össze azért, hogy végre indulhasson meg a jelenlegi helyzetet felhasználva egy felemelkedés. A nagy nehezen visszaszerzett bizalomra alapozva, az új közös kormányzás lehetőségét kihasználva lehet olyan gazdaság és társadalompolitikát csinálni, ami mindenki számára elfogadható és a felemelkedés ígéretét hordozza. Eddig mindenki kormányzott és láttuk az eredményét (nem a saját értékelésekről, meg a vazallusok pr-járól beszélek). Volt mindenki ellenzékben, ennek is láttuk "csodálatos" eredményességét. Zsákutca volt, be kell látni.
hofferpubi 2010.01.17 08:18:38
@peacekeeper: nem lenne jobb a kérdést úgy feltenni, hogy melyik lesz jobb a FIDESZ-nek és ezzel együtt Mgyarországnak? Amúgy amit írsz, abban sok az igazság, de még nem lefutott a meccs, egyik témában sem. A hűvös kampány nem csak az MSZP-t, az MDF-et erősíthati, hanem a jobbikot is. A többségre az igazi veszélyt a jobbik jelenti ma a FIDESZ számára, főleg ha az MSZP valamilyen módon vissza tudja édesgetni szavazótáborát. Eben nagy lépést tett számára a FIDESZ a nyugdíjas téma bedobásával. Vagy ezt is szándékos szavazatvesztési célzattal tette? Tudnia kellett volna, hogy a nyugdíjasok nem felejtették még el, hogy akkor nem adta meg nekik a járandóságukat, amikor nem volt válság, sőt a Bokros csomag következtében forrás is lehetett volna.
Piroslap Miért vagyok szocialista? 2010.01.09 12:06:00
Szerintem nem tévút a baloldaliság. Bár sokan nem értik pontosan, és tévesen értelmezik. Szocialistának lenni annyi, hogy segíteni másokon, rajtad is! Az emberek tény, hogy nem azonos képességekkel születnek, de nem is azonos anyagi és társadalmi feltételekkel indulnak el az élet…..
  Idén az OMV-nél tankolnak az állami szervek, legfeljebb évi 50 millió liter benzin erejéig. A döntésben az osztrák társaság által ajánlott, 2-3 forinttal kedvezőbb literenkénti ár volt a meghatározó, a kúthálózat csak 10%-os súllyal bírt a tenderben (a Molnak…..
hofferpubi 2010.01.05 14:04:42
Kedves fórumozók! Ilyen könnyű ezek szerint manipulálni a gondolkodó embereket?! Vagy úgy gondolják sokan, hogy beállnak segíteni azoknak, akik manipulálni akarkák a közvéleményt? Azt hiszem ez utóbbi az igaz, nem hiszem hogy értelmesnek tűnő emberek elhiszik azt, amit írnak, ugyanis:
1. a kormányzatnak és az állami szervezeteknek majdnem mindent közbeszerzésen kell beszerezniük és ez így van az EU-ban és a jól működő demokráciákban mindenhol.
2. Addig, amíg nincs győztes, hogyan lehetett volna rendeletet módosítani? Vagy az ellenzék már tudta előre, hogy a MOL veszíteni fog?
3. Hogyan lehet az, hogy az az osztrák cég, amelyik Bécs alól hozza a benzint a kútjaihoz magyarországra, olcsóbb tud lenni a hazai vállalatnál? Csak egyféleeképpen, úgy, hogy a hazai cég azt hiszi bármit megtehet.

Ha ezt a három kérdést mindenki végig gondolja, akkor úgy gondolom a régi "fájlok törölhetőek". Már ha nem más a cél ezzel.

Amúgy meg a MOL vezérének biztosan komoly pénzekre lehet szüksége még az esztergomi házához, amit a bazilikával szemközti domb egy részének elhordásával kettedmagával birtoko. Nem mások ők, mint a MOL vezére és Kiss Rigó püspök. Érdekes, hogy ők megkapták a lehetőséget oda építkezni, amire évtizedekig senki. Ezek után érthető a MOL vezérkar nyereségvágya, mindenek feletti profitszerzési mániája. Csak gondoljunk bele abba is, hogy ez a mértéktelen profithajsza volt a kiváltó oka az egész gazdasági válságnak.

Jó lenne mindenkinek eldönteni, hogy átlátható közbeszerzést akar-e, világos szabályokkal, vagy olyant, ahol előre eldöntött ki nyer. Ha literenként 2-3 Ft-tal olcsóbban lehet venni, akkor igenis olcsóbban kell. Amúgy meg a benzinre rakódó adókat az OMV is a magyar államkasszába fizeti be. Ezek után érthetetlen az alpsugallat és felvezetés, hiszen az adó nem csökkenti a megtakarítást, tehát a 100-150 millió Ft az tényleges megtakarítás.

Az meg, hogy a győztes kihirdetése után a kormány azt tette, ami a dolga - nevezetesen módosította saját rendeletét - szerintem rendben van, akkor lenne baj, ha ezt nem tette volna meg.

Szóval: kommentezők ébresztő! A tények makacs dolgok, még ha nem is arrafelé alakulnak, ahova szeretnék egyesek. Undorító számomra, hogy abból is politikai tőkét akarnak kovácsolni egyesek, amiből nem szabadna. Ad ez a kormány annyi módot arra, hogy jogosan kritizálják, hogy ilyenre nincs szükség. Arra nem tetszettek gondolni, hogy az ilyen alaptalan kritikákkalesetlegeg a saját hitelüket rontják? Na nem a biztos szvazótábonál, hanem akikre még szükségük lenne a kétharmadhoz!!!!
 Fidesz –párti beszédet tartott a köztársasági elnök újévkor.Ha az hangsúlyozza, változásra van szükség, s a szocik a béka segge alatt vannak, s a választás a változás eszköze, akkor nem lehet másra gondolni, mint a nyerésre álló jobboldali koalíció…..
hofferpubi 2010.01.02 08:04:34
nagyon sajnálom ezt a kommentes "kultúrát", ahol a tényektől fényévkre elrugaszkodott, a politikai kultúra csírájával sem rendelekző, a valóságot pártos szemüvegen keresztül szemlélő, hőbörgő jánosok nagyobbnl nagyobb hülyeségeket írnak. Ez nem vitakultúra, ez egy alpári stílus, és sajnos ebben jó tanítómester a jobbos média. Csak azért nem írtam balost, mert olyan meg nincs. Azt azért érdemes lenne tudni - hogy az offshor jobbos médiacégekhez honnan és kik lopták a pénzt. Ezek a tolvajbandának kikiáltott ballibek ezt is elrontották. Vagy netán ők loptak kevesebbet? Vagy már elfelejtettük a székház ügyet, a kaja ibrahim és társai, vgy a napjainkban kövér szilárd ügyeit? Még mielőtt baloldalisággal vádolna bárki, vagy lekommunistázna, természetesen a másik politikai oldal által elkövetett bűnök is mélyen felháborítanak. A szavatarányosan elosztott autópálya pénzek - amikből nagyon "szép" kampányunk lesz a tavasszal - hány iskola, kórház, szegény ember nehézségein segítenének? Minden bármelyik fél által elsíbolt forint őket / minket rövidít meg, a mi jövőnket éli fel, mindegy, hogy a szegfú, vagy a narancs égisze alatt lopják el. Aki csak a másik oldal bűneit látja, az vagy vak, vagy értelmi színvonalából adódóan, vagy aljas okból nem látja a saját oldalának bűneit. Sólyomról meg csak annyit, akit csalással választanak meg az ismert körülmények között, és ezt jogászként, az alkotmány őreként hagyja, sőt elviseli, annak erkölcsi alapja nem sok van ítélkezni. Az, hogy ezt csak narancssárga szemüvegen keresztül képes megtenni, sajnos régóta ismert, engem nem lepett meg a tény maga, csupán az arcátlan egyoldalúsága és annak mértéke. Jobban tenné, ha a civil szférában vezeklene majd a mandátum lejártaa után, s remélem, hogy nem tart majd igény újabb 100 mulliós lakásra, amelíet egyszer már vett neki a magyar nép, az AB elnöki székéből való távozása után. Aki minden magyar elnöke akar lenni, az nem viselkedhet így. Én szégyenleetsnek tartom ezt az újévi beszédet, aminek csupán egy mondanivalója volt: kampányolni az ellenzék mellet. Kíváncsi vagyok hogyan honorálja majd az ellenzék. Lesz-e meégegyszer ilyen színtelen, arrogáns, pökhendi elnöke kis hazánknak? Remélem nem.
hofferpubi 2010.01.02 08:43:46
@Kalmár: erről írtam, de látom hiába! Akinek csak egy igazsága van, olyant csak egy valakit fogadok el, az pedig földi mércével nem mérhető. Látszik, hogy nem a tények érdekelnek, direkt leírtam, hogy nem vagyok balo, ha tudni akarod, nemzeti érzelmű keresztény vagyok. Ettől, még láthatom úgy, hogy a magukat kersztény embereknek mutató, de gyűlölködő, megosztó, stb. poliitkusok csak a címkéjükben azok, de sem a szívükben, sem cselekedeteikben nem azok. Ha lesz olyan kommentálni való írás, ami jogosan kritizálja - és nem szidja, becsmérli, mert ezt a másik oldlaon sem fogadom el - majd tetten érheted a kommentemet. Amúgy meg olyan országban igazságszolgáltatásról beszélni, ahol ilyen mértékben átpolitizált a rendőrség, ügyészség, bíróság - értelmetlen. Arról, meg hogy ki milyen ügyes, hogyan kell és lehet kibújni az ügyek alól, megint értelmetlen vitát nyitni. Ez sem erősséges a ballibeknek. Ha a saját oldaladnak akrsz segíteni, akkor arra hívd fel a figyelmüket, hogy könnyebb a másik hibájából élni rövid távon, de hosszabb távu eredmény csak saját kútfőből jöhet. Az igazságszolgáltatásról még annyit, hogy egyszer mindenkinek majd eljő, és akkor hiszem, hogy sokan könnyűnek találtatnak. HA mérce van, akkor az nem kettős. Amúgy a sok balos ügy kipattanása után szerinted mi fog következni a tavasszal? Annak sem fogok örülni, ahogy ennek sem örülök, mert nem hiszem, hogy a gyűlölködésben, az erkölcstelenségben, a törvénytelenségekben, a politikai szélsőségekben kellene kis hazánknak vezető szerepben tetszelegni a világban. Ha most legyen itt az igazság pillanata, akkor legyen msot, de minden derüljön ki. A bűn nem attól bűn, hogy mikor követték el, hanem magától a bűntől, mindegy, hogy ki, mikor és hogyan követte el, meg hogy kiderült-e. Ha lehiggadsz egy kicsit, és nem pártszemüvegen keresztül szemléled a világot, erre neked is rá kellene döbbenned. amúgy pedig nem vagyok papírzacskó, és főleg nem vagyok üres. Jó lenne, ha önvizsgálatot tartanál ez ügyben is.
hofferpubi 2010.01.02 08:55:09
@pecz: nem tudom nekem szántad-e a megjegyzést, Ha igen, akkor a válaszom roppant egyszerű: tiszteni nem a funkciót kell, hanem azt betöltő embert. Amúgy pedig talán meg kellene vizsgálni, hogy miért nem tiszetki határokon túl a köztársaság elökét. Miért ment el komáromba, amikor jelezték, hogy diplomáciai bonyodalom lesz belőle, és sorolhatnám. Tudod engem ténylegesen izgat a határon túli magyarok ügye, és úgy gondolom, hogy őket sem ürügyként, sem eszközként felhasználni nem szabad semmihez, és mielőtt bárki - bármi tesz az "érdekükben", meg kellene vizsgálni, hogy azzal segítünk, vagy ártunk-e nekik. Ha meg az arra hivatottak ezt megvizsgálják, akkor ezzel nem menjen szembe még egy köztársasági elnök se. Főleg, ha az én elnököm is akar lenni. Amúgy pedig sem a tevékenysége, sem a hatalomra kerülésének körülményei okán nincs miért tisztelnem. Súlyos társadalmi ügyekben nem szólalt meg hónapokig, elviselte, hogy szélsőjobb az elnöki palota tövében bontson zászlót. Soroljam még, m iért nincs okom tisztelni. Tiszteletben tartani a hivatalát kötelességem és meg is teszem, de ettől nekem ő személyesen még könnyűnek találztatott.