Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hgferi

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevesen gondolták volna akár csak egy évvel ezelőtt is, hogy a választási kampány egyik legkeményebb retorikai küzdelme a Fidesz és a Jobbik között zajlik majd. Bár az MSZP és a Fidesz hozza egymással kapcsolatban a kötelezőt, négy vagy nyolc évvel ezelőtt lényegesen…..
w Veled, Uram, de nélküled 2010.02.19 05:00:00
Európa keresztény lesz, vagy nem lesz: így hangzik a sötét prófécia, amit lelkesen ismételget egyházi ember, konzervatív politikus és egyszerű jobbostibi. Utóbbi annak ellenére teszi, hogy maga sem tudja, mikor evett utoljára Jézusból. Értelmes, tanult emberek fejtegetik…..
 Fidesz –párti beszédet tartott a köztársasági elnök újévkor.Ha az hangsúlyozza, változásra van szükség, s a szocik a béka segge alatt vannak, s a választás a változás eszköze, akkor nem lehet másra gondolni, mint a nyerésre álló jobboldali koalíció…..
hgferi 2010.01.01 23:28:18
Hmmm... A nyitó mondat a lényeg, nem is kell igazán alátámasztani. Szajkózni kell, hogy juj a Fidesz, juj azorbán...

Mert ha Kóczián Péter reálisan értékelné az ország állapotát, meg ha oda is figyelt volna a beszédre, akkor értené, hogy:tényleg változásra van szükség, mégpedig azért, mert mindent - kicsiben és nagyban - elborít a korrupció, a jelenlegi kormánypártok semmitől sem riadtak vissza a hatalmuk megőrzéséért, mindenre képesek, hogy a kllientúrájukat erősen bebetonozzák minden állami poszton, ahol csak jogi lehetőségük van rá.

Két lehetőség van, vagy beszélünk a változás szükségességéről (amit aligha lehet vitatni), vagy hallgatunk róla. Mivel a jelenlegi kormányoldal elképesztő mélyre süllyedt, bohózattá silányította még a miniszterelnök (a legfontosabb közméltóság betöltője) kiválasztását is, intézményesítette a lopást, elveszítette a saját szavazói zömének a bizalmát, egy szóbajöhető és elfogadható poltikai erő van, a Fidesz-KDNP szövetsége. Kóczián tévedése(? vagy sandasága?) ott van, hogy Sólyom nem a Fidesz támogatása, hanem a szükségszerűség miatt beszélt a változás szükségességéről. Mellesleg, ha hallgatott volna, akkor Kóczián logikája szerint az MSZP-t támogatta volna?...

A választás felelőssége kapcsán pedig világossá tette, hogy nem szabad felelőtlen ígéreteknek hinni, még egyszer nem történhet meg, hogy egy győztes párt disznóságait a saját tábor ilyen hosszú ideig elnézze. Akkor sem, ha az a párt - elég nyilvánvalóan - a Fidesz lesz.

Miről szólhatna az elnök beszéde, ha nem a legégetőbb gondjainkról, amikre megoldást kell találni? Igaza van, hogy a korrupciót csak úgy lehet visszaszorítani, ha sem nagyban, sem kicsiben nem tűrjük el. Hogy Kóczián Péter és az MSZP holnap megszólaló vezető politikusai úgy érzik, a korrupcióval kapcsiolatos bírálaok inkább az MSZP-t találják el, annak esetleg lehet az is az oka, hogy az MSZP-nek van több és nagyobb korrupciós botránya?... Vagy erről is hallgatni kellene?

Nem tudom, mióta és melyik országban elvárható a (különben gyenge jogosultsággal ellátott!) köztársasági elnöktől (egy tízperces beszédben!) hogy részletesen kidolgozott szakpolitikai (pl. oktatáspolitikai) elképzeléseket tegyen le az asztalra? Mondjuk Abszurdisztánban? Végülis ott élünk, nem?...

Sólyom László beszéde jó volt. Nekem tetszett. Fontos témákról beszélt, méghozzá jól. Hogy ez bántja az MSZP-sek és a ballib emgmondó emberek érzékenységét? Nem az kellene inkább kiverje végre náluk a biztosítékot, amit ez a valóban TOLVAJ BANDA 2002 óta az országgal művelt???

Kóczián Péter, Debreczeni József és a többi elvakultak! Ébresztő!!! Isten ments, hogy a Fideszre szavazzanak, de tegyenek meg mindent, hogy az MSZP-t észre térítsék, hogy normáli ellenzékké válva erősödjön meg, s nyugodtan alhassunk akkor is, ha egy későbbi választásnak netán megint ők lennének a nyertesei!
hgferi 2010.01.01 23:40:36
@S. Annyi:

Na, nekem sem hiányoznak. Ugyanakkor a Fidesznek is kellene legyen NORMÁLIS alternatívája! Aki Orbánt utálja, arra nem tudjuk, de ne is akarjuk rákényszeríteni, hogy megszeresse, szóval nem gondolom, hogy a Fideszre kellene szavazzanak, de akkor meg kezdjenek valamit a saját oldalukkal!
hgferi 2010.01.01 23:47:43
@S. Annyi:
Mondom, NORMÁLIS (jobb szó kellene, mert az MDF méltatlanul kisaátította?...) ellenzékre lenne szükség, akik a FIDESZ elkutyulása esetén jöhetnének...