Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beszédírók

67 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Telekom nagy felháborodást kiváltó "Bocsi Anyu! – Egy rendhagyó Anyák napja" című videója kapcsán több szakmai elemzés is megjelent, sok cikk próbálta értelmezni a cég elég fura gesztusát az édesanyák felé. A reklámozó telefontársaság is a nyilvánosság elé lépett magyarázatával. Azonban a film…..
beszédírók 2019.05.12 07:41:31
@Cogito84: és úgy fogalmaztam: "tapasztalatom szerint".
beszédírók 2019.05.12 10:32:56
@pattantyúk: Az első bekezdés "videója" szóra kattintva elérheted a reklámot, oda linkeltem be. De itt is megtalálod: www.youtube.com/watch?time_continue=44&v=jRyR5NFMLC4
beszédírók 2019.05.12 10:51:27
@jaegtoer: Mert fogalmilag és a közmegegyezés szerint kizárt. Az ünnepeltet ünnepeljük. Minden ünnep erről szól.
Az ünnep jelentése:
mek.oszk.hu/adatbazis/magyar-nyelv-ertelmezo-szotara/szotar.php?szo=%C3%9CNNEP&offset=2&kezdobetu=%C3%9C
Beszédírók MOST MUTASD MEG! 2017.10.19 23:18:24
Ez tragédia. Abban az értelemben is, hogy mindenképpen értékvesztéssel jár Sárosdi Lilla bátor kiállása. Már most kimondható, hogy a Vígszínház, Marton László, és a Színház- és Filmművészeti Egyetem jó hírneve megtépázódott, és további értékvesztés várható. A szervezetek és a főrendező…..
beszédírók 2017.10.20 21:31:40
@blaubner: Valóban nem értünk egyet. :-) Az az eset nem bizonytalan, hanem kényes, és aki a jog oldaláról akarja megközelíteni a kommunikációs lehetőségeket, az veszt. Itt a közvélemény számára egy nagyon jól átélhető helyzetről van szó. Jogászkodással - bár ezt a szót néhányan nem szeretik - nem mennek semmire.

1) feltehetőleg nem hal el hamar az ügy - bár minden krízisben lévő szervezet ezt szeretné - csak két mai hír:
- Újabb áldozat - Ma este HÍR TV - Alinda című műsor

"Nem volt semmi komolyabb, ezek csak a tapizások. A második próbára úgy mentem oda, hogy nem bírom tovább, ez megalázó, ez undorító. És rákérdeztem, hogy többet is akar-e tőlem, és erre az volt a válasz, hogy ezt nem gondolom rosszul. És erre én elsírtam magam tehetetlenségembe, hogy összeomlott bennem egy egész világ, amire egész életemben készültem. És a sebezhetőségemet kihasználva volt arca azt mondani, hogy mennyire szép vagyok, amikor sírok. És akkor ő mondta, hogy akkor nem kell többet találkoznunk, ha így nem megy, és én mondtam, hogy persze, természetesen nem fogunk találkozni"
hirtv.hu/ahirtvhirei/ujabb-aldozat-allitja-marton-laszlo-tapizta-2422657

- Palkovics oktatási államtitkár: Felül kell vizsgálni a Színművészeti Egyetem etikai kódexét
hvg.hu/itthon/20171020_Palkovics_Felul_kell_vizsgalni_a_Szinmuveszeti_Egyetem_etikai_kodexet

2)A válságkommunikáció akkor sikeres, ha sikerül a válság első 24 órájában gyors és sikeres kommunikációs akciót végrehajtani. Ha nem, akkor nagy-nagyon csekély az esély arra, hogy nem következik be a hírnévrombolás, hírnévvesztés.
Veres András katolikus püspök nagy nyilvánosság előtt ráront a lombikbébi-programra, majd 14 nap múlva ad egy interjút, ahol rácsodálkozik a reakciókra. A profi kommunikátor nincs tisztában a média XXI. századi működésével vagy csak egy hiteltelen lelki provokátor? – Püspök úr, mit szólt ahhoz az…..
Ma egyszerre két jelentős olvasottságú online médium is tesztelte az ország tortáját. Érdekes módon nem Vaslóczki Orsolya budapesti cukrász által készített „Balatoni Habos Mogyoró” elnevezésű édességét (Horváth Cukrászda Kft. alatt futó Sugar! Design Cukrászda alkotása) vették górcső alá, hanem az…..
Maszatolósnak érzem a BKK kapcsán megjelent, amúgy kiváló kríziskommunikációs értékeléseket, főleg az „etikus hekker”– problémakörrel kapcsolatban. A nagy közfelháborodást kiváltó feljelentés felturbózta a krízist, ami azonban nem kommunikációs hiba, jóval több annál. A közvélemény előtt…..
A Magyar Úszó Szövetséget (MÚSZ) és elnökét – ha még valaki tartotta is valamire – most már teli szájjal ki lehet nevetni. Inkább azonban el kéne gondolkodni, hogy mi van a háttérben, hiszen egy országot nemzetközi szinten talán ennél jobban nem lehet megalázni, mint ahogy Gyárfás és kommunikációs…..
beszédírók 2016.11.29 16:03:25
@Stefan_Schneider: akkor nevess egy jót vagy, ha jólesik nevess ki :-)
Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok és Gyárfás Tamás MÚSZ elnök közötti háború újabb csatájában az Audi látványosan az elnök mögé állt, legalábbis a sajtótájékoztatón külön roll up jelenítette meg a négykarikás autógyártó logóját. Nagy kérdés, hogy a cég tisztában volt-e vele, hogy egy nagyon…..
beszédírók 2016.11.17 21:39:58
@elemes: A sajtótájékoztató azért hirdették meg, mert autókat adtak át, Gyárfás sajátította ki. Ezután legalább az Audinak jelezni kellett volna, hogy nem ért egyet a sajtótájékoztató egy részén elhangzottakkal, ha pedig igen, hát viselje a következményeit. A különböző kutatások szerint a vizuális információ az agy által befogadott információk 75-80%-a... Ez azt jelenti, hogy sokan figyelhettek fel a logóra.
beszédírók 2016.11.18 08:26:38
@elemes: Itt nyilván nem arról van szó, hogy ki hülye vagy nem. Gyárfás nagy tapasztalattal és kifejezetten ügyes technikával (értsen mindenki alatta azt, amit akar) érte el mindazt amit elért. De! Nem tud váltani és nem veszi észre, hogy a megváltozott multimediális térben egyszerűen nem tud sikeresen kommunikálni, mert nem tud hiteles lenni. Az elmúlt egy év pont azt bizonyítja, hogy ő, akit addig "kommunikációs gurunak" tartottak, mennyire tud a saját médiakommunikációjával magának ártani. A sajtótájékoztatón pedig annyira elvtelen volt és megengedhetetlen módon nyilatkozott a szponzorokról ( Szerencsejáték Zrt. stb.), ami újabb kérdéseket vethet fel. (Mintha már szponzori oldalról szóltak volna neki ...)

Ezzel a posztal arra akartunk rámutatni, hogy a szponzoroknak is van felelősségük. Nem olyan biztos hogy az Audinak olyan jó dolog lesz, ha Gyárfás elmúlt egy éve "ráég" a barnd-re. Hibát követtek el, nagyot. Erről szól a poszt. Nem véletlen, hogy a nagy cégeknél külön szponzorációs vezető van, akinek pont az a feladata, hogy - többek között - megvédje a brand-et az ilyen bakiktól.
Beszédírók EGY HASZONTALAN LISTA 2016.07.10 23:44:50
Egyre nagyobb botrány kerekedik a Haszon Magazin e héten megjelent (2016.07.07.) 2016/7-8. számának 100 legjobb magyar orvost bemutató listája körül. Van olyan szakorvos, akit beválasztottak a doktorok százas krémjébe, mégis komoly szakmai aggályait fogalmazta meg a listával kapcsolatban. Blogunk az…..
beszédírók 2016.07.11 17:57:07
@deckard_r: Sajnálom, ha nem tudsz szöveget értelmezni. :-) Ennyi. Nem csúsztatok, próbáltam az érvelésed hiányosságait más nézőpontból bemutatni. Igazán te csúsztatsz, amikor vagy-vagy játékot játszol, holott is-is ről van szó. vagyis jó szakember+ jól kommunikál= jó orvos. Ennyi lenne. Csak a kommunikációtól nem gyógyul meg senki, de ezt nem is állítottam (ebben is csúsztatsz). De a kommunikáció hiánya vagy nem elégséges volta miatt sok tragédia és műhiba történt, ez is triviális.
beszédírók 2016.07.11 20:17:14
@szanalmas: A lényeg: létrejött egy lista, ami a több tízezer orvos közül megnevez százat. Mi azt állítjuk, hogy az orvos-beteg kommunikáció egy nagyon fontos szempont, ezt azonban a lista készítői bevalottan nem vették figyelembe. Azért írtuk a posztot, mert szerintünk figyelembe kellett volna venni. Ennyi. Itt nem idealizálásról van szó.
beszédírók 2016.07.11 21:37:34
@padlogaz: Büszkék vagyunk arra, hogy immár hetedik évében jár ez a szakmai blog. Büszkék vagyunk arra is, hogy kommunikációs, médiakommunikációs, PR-kommunikációs, retorikai témákat tudunk a nagyközönség előtt érthető formában megjeleníteni, magyarázni, esetleg vitát gerjesztve, gondolatindító szándékkal "provokálni". A blogon megjelent írások mindegyikét ma is vállaljuk, hiszen az abban megjelenő szakmaiság cégünket erősíti.
Aczél Endre a hír- és tényújságírás ikonikus figurája, az MTV Híradó és A Hét című műsorainak főszerkesztője, többek között Joseph Pulitzer-emlékdíjas, a publicisztikai műfaj jelentős egyénisége az egyik közösségi oldalon megjelent bejegyzéseiben a legdurvább lejáratás kommunikációs eszközeit…..
Igencsak megkopott a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) jó hírneve az utóbbi hónapokban, azonban a mostani krízis teljesen romba döntheti a szervezet reputációját. Közben Gyárfás Tamás elnök úgy viselkedik, mint aki még egyáltalán nem hallott válságkommunikációról, lépései nehezen magyarázhatók azzal,…..
beszédírók 2016.04.06 23:08:41
@antisystem: Jogászkodni akarsz, sajnálom, hogy nem érted a poszt lényegét. De egyet ne feledj. A bírósági ítéletek nyilvánosak a törvény erejénél fogva. Ja és még valami Te használtad az USA elnevezést.
Azt pedig nem tudom értelmezni a fentiek tükrében, hogy miért törvénytelen? Ettől függetlenül a poszt arról szól, hogy egy szervezet hírneve veszélyben van és a szervezet vezetője éppen nem olyan lépéseket tesz, amivel a szervezetet megvédené. Gyárfás nemcsak magát de a MÚSZ-t is bemattolja.
beszédírók 2016.04.07 07:03:53
@blaubner: Ez az eset nem bonyolult. Pontosítsunk, nem a kríziskommunikációt úgy általában értelmezem leegyszerűsített keretrendszerben, hanem az erre az esetre vonatkoztatható kríziskommunikációs lépések egyszerűek. Nem gondolom, hogy egy nemzeti szövetség szövetségi kapitányaként bárki maradhatna ezen a poszton ilyen történések és ilyen egyértelmű negatív média-jelenlét után. Kiss Lászlónak az utóbbi hónapokban megnyilvánuló ténykedése és a mostani botrány jelentősen, nagyon jelentősen veszélyezteti a szövetség jó hírnevét. Persze, kell kockázatelemzés, kellenek forgatókönyvek, stratégia. Mindezt - mivel a válságkommunikáció már csak ilyen - kedden meg kellett volna tenni, sőt hiszen tudtak Kiss László múltjáról, a fiókban kellett volna egy "mini" válságkommunikációs kézikönyvnek lennie erre az esetre :-). Kockázatelemzés: 1)jogerős bírósági döntés van, eddig senki hivatalosan nem kérdőjelezte meg, a büntetés végrehajtása megtörtént, erkölcsileg,jogilag, társadalmilag egy nagyon mocskos dologért elítélt börtönviselt a szövetségi kapitány. 2) Többen feszegetik, hogy a gyors karrier mögött esetleg megtörténhetett a III/ valamely alosztályba történő beszervezés. 3) Kiss László médiaszereplésre már alkalmatlan. Talán ennyi is elég a gyors és egyértelmű kríziskommunikációs döntések meghozatalához.
beszédírók 2016.04.07 09:59:31
@antisystem: A világ ennél bonyolultabb. Bizony vannak olyan krízskommunikációs stratégiai döntések, amelyek ezzel járnak. Csak egy példa egészen a nyelvhasználat területéről. Vannak úgynevezett performatív megnyilatkozások, ami azt jelenti, hogy a kimondásokkal egyben cselekszünk is. Pl.: Jó napot kívánok! ( Jó napot kívántam) Elnézést kérek (bocsánatot kértem). Tehát nem leíró szerepe van itt a nyelvnek.Hasonlóan a döntésekkel is kommunikálunk és cselekszünk is egyben, sőt sokszor azért kell döntéseket meghoznunk, hogy ezzel előnyösebb kommunikációs helyzetbe hozzuk pl. azt a szervezetet, amelyet vezetünk. Már hogy a viharba ne lenne a lemondás stratégiai-kommunikációs döntés :-)
Ritkán történik meg, hogy egy kommunikációs esemény elemzése kapcsán maga a provokációt elkövető szervezet bizonyítja elemzésünk helyességét. Most nem azért írunk minderről, hogy saját vállunkat veregessük, hanem azért, mert egyértelműen látszik, nincs megfelelő médiaoktatás Magyarországon, így a…..
Kiss László, a világszinten elismert edző és sportember, egy kommunikációs háborúban úgy lett szereplő, valamint Hosszú Katinka karaktergyilkosságának egyik eszköze, hogy nincs felvértezve azzal a tudással, amely megvédte volna őt. Így csak végrehajtó volt a Magyar Úszó Szövetség oldalán. Lemondása…..
beszédírók 2016.01.10 10:19:28
@Bubba Zanetti: A poszt utolsó mondata az általad kijetettekre utalt. Sajnos előfordulhat, hogy nagyon sokan - így akár Kiss László is - annak ellenére, hogy évtizedes rutinjuk van nyilatkozatadásban, nem igazán értik, hogy működik a médiakommunikáció, illetve nem látják át, ha bábuként irányítják őket a médiafelületeken. Erre pedig a poszt bevezetője utalt.
beszédírók 2016.01.10 15:52:05
@everest777: Nyugi, nyugi. :-)
beszédírók 2016.01.10 16:24:22
@Leylandi: Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmet a legújabb hírre a témában!
Hosszú Katinka hatásos sajtótájékoztatója és megtervezett PR-kommunikációja megsemmisíti Gyárfás mutyizós és alázós stílusú médiajelenlétét. A világklasszis sportolónő következetes és hiteles nyilatkozatai, valamint a profin megtervezett médiaszereplései megmutatják, hogy van élet a "kapsz 12 millió…..
Zsolt nem csinált mást, csak tegnap lesétált a Keleti pályaudvarra, elővette a kameráját és tette a dolgát. Szenvedélyes fotós lévén képeket készített. Megdöbbentő, megrázó, megrendítő fotográfiákat. Ezek a képek rólunk is készültek: 2015. szeptember 1. Magyarország,…..
Az iskolakezdés pillanataiban az oktatási intézmények legnagyobb bizalmi tőkéje a jó hírnév. A múlt tanév végén Pannonhalma mindebből jelentősen veszített. Az alábbi értelmezésünk a főapátság kríziskommunikációját vizsgálja.   A teljes elemzés a PR Herald - Az első…..
Jó lehet-e az a TV-játék, amelyet a köz pénzéből, a köznek szántak (feltehetőleg azért, hogy ez az 1849-ről szóló mese az embereket szórakoztassa), ha rossz a filmhang minősége, sokszor a színészi motyogás teszi érthetetlenné a jelenetet, no meg Pozsony is csak Sopron…..
beszédírók 2015.03.18 11:08:45
@MSimon: Mindenképpen nézd meg az első részt, mert arról irtunk most itt. A beszédbuborék meg az angyalok vicces ötlet, tetszik. Sajnos azonban az sem lenne élvezhető, mert folyamatosan egy író által - rengeteg idegen szóval vegyített - teremtett nyelvet beszélnek, amit nem tudna olyan gyorsan "lekövetni" a beszédbuborék. Meg pl. ha le is lenne írva az, hogy 'batajon' alig tudná valaki, hogy annak a jelentése: zászlóalj.

Ami fontos, hogy a film alapjául szolgáló regény nyelvezete, nem XIX. századi, hanem egy arra hasónlítani akaró, de egy fiktív, mesterséges nyelv. Nem arról van szó, hogy a mostani beszélt magyarba vegyítenek idegen szavakat, hanem arról, hogy sokszor egész mondatok, szövegrészletek nem érthetőek meg. Persze lehet az embernek az az érzése, hogy ha most egy időgéppel visszamennék 1849-be, akkor hasonlóan a felét sem érteném a beszélőknek, de ez így nem igaz, mert pl. Petőfi, Arany János, Kossuth műveit ma is jól értjük. Petőfi állt talán legközelebb az XIX. századi közemberek beszélt nyelvéhez.

Ami pedig az Egri csillagok kapcsán felmerült. A filmbe sem egy az egyben vették át Gárdonyi nyelvét, hanem a dramaturgok "megfilmesítették", hozzáírtak, elvettek belőle, a XX. század 60-as éveinek megfelelő nyelvhasználathoz igazították. Az a lényeg, hogy bármilyen is lehet egy regény nyelvezete, lehet és kell is változtatni ahhoz, hogy megállja a helyét a filmvásznon. Már csak azért is, mert az írott szöveg egészen máshogy hangzik felolvasva, hangosan, mintha csak magunkban olvasnánk. Éppen ezért más a nyelvezete a pl. egy TV-híradónak (ahol elhangzik a hír), mint egy újságban, vagy online portálon, ahol egy többszörösen összetett mondat sem okozhat olyan problémát az olvasás közben, mintha ugyanaz a mondat elhangozna valaki szájából.

Mindenképpen nézd meg az első részt ,és utánna szívesen vesszük, ha megírod a véleményed róla.
beszédírók 2015.03.18 20:08:37
@neuro34: Teljesen egyetértek, érdekes és jó a párhuzam. Ugyanakkor azt látom, hogy nagyon leragadtunk a filsorozat nyelvezeténél, pedig érdemes lenne a képi világra is figyelmet fordítani. Mert nemcsak a szöveg nehezen befogadható, de a képi világ, a lassú snittek, a film tempója, dinamikája is unalmas, akár a majd 20! évvel ezelőtti "Romeo + Julia " - hoz képest is. Nem beszélve arról, hogy Sopron főterét használják fel a korabeli Magyar Királyság fővárosának, Pozsonynak a helyettesítésére, ma amikor olyan digitális trükköket lehet viszonylag olcsón is alkalmazni, ami a XIX. századi Pozsonyt mutatja. Mindemellett a cselekményvezetés sem erőssége a filmnek, de erről már tényleg külön elemzést kellene írni. Ez az első rész összesűríthető lett volna 15 percben is.
beszédírók 2015.03.19 00:03:27
@MSimon: Köszönöm, hogy leírtad a gondolataidat, örülök, hogy megjelenik egy érvekkel alátámasztott ellenvélemény. Örülök, hogy jó élmény volt számodra. Ez azonban nem tud változtatni a véleményemen. Az a mondatod azért elgondolkodtat, hogy "Nem hiányzott a statisztatömeg, mert így a sztorira és a párbeszédre lehet figyelni." Ha a tömegjelenetek elveszik a figyelmet a párbeszédtől és a sztoriról, az már régen rossz. Sőt, ha egyátalán oda kell "figyelni" a dialógokra és a sztorira, vagyis nem ragad magával, mint egy jó történelmi kalandfilm, szerintem az nem tölti be azt szerepet amiért létrehozták. Kívánom, hogy a további részek is élvezetesek legyenek számodra!
Aki nem érti meg, hogy hazánk egyik legjobb gimnáziuma kemény munkával, csodálatos szellemi teljesítményekkel, megrendítő műveltséggel létrehozott egy önmagán túlmutató, prémium minőségű márkát a magyar közoktatásügy elmúlt több mint fél évszázados időszakában, az…..
beszédírók 2015.02.23 13:14:20
@meiname: Tudod, az a baj az eszmefuttatásodban - többek között -, hogy Ságvári magyar is volt. A szegedi gimnázium átnevezésének vitája nem erről szól. És nagyon örülnék, ha a saját nevedben beszélnél és nem a magyarok nevében.
beszédírók 2015.02.23 14:01:42
@Muad\\\'Dib: Csak finoman kérdezem meg. Hogyan lehetséges ma Magyarországon, hogy Budapesten a Fiumei úti sírkertben felújítanak egy olyan síremléket, amelyre a következő szöveg van írva: "1956 októberi ellenforradalom harcaiban hősi halált halt szovjet harcosok dicső emlékének megőrzésére" Természetesen erről a magyar kormány is - hogy is mondjam csak - tudott... Nem kívánok politizálni, de az érved nagggggggggyon relatív.
index.hu/belfold/2015/02/16/tele_van_terfigyelokkel_a_megujult_szovjet_parcella/
Sine ira et studio. Deutsch Tamás Magyarország Kormánya érdekében klasszikus válságkommunikációs technikát használt akkor, amikor Szily Lászlót felkérte tanácsadónak. Vannak olyan válsághelyzetek, amikor egy külső, hiteles, legtöbbször civil szakember nagyban segíthet a…..
 Kommunikációs gyorselemzés  Azt még nem tudjuk, hogy Vida Ildikó, a NAV elnöke, korrupt-e, de annak látszik. Mai megnyilatkozásával mindenesetre  Magyarország Kormányát és saját szervezetét is sikeresen hiteltelenítette. Mindez a nyilatkozat kinek áll érdekében, avagy ki…..
beszédírók 2014.11.05 19:37:16
@Bolsi Buster: Miért? Mit miért, Játszani akarsz :)

Okt 17: Az USA budapesti nagykövetsége a hír megjelenése után annyit közölt, hogy valóban elrendeltek beutazási korlátozásokat, mégpedig azért, mert

hiteles információ áll rendelkezésükre, hogy ezek a személyek korrupciós cselekményekben vesznek részt, vagy azokból hasznot húznak.

Ez magyarul azt jelent a közbeszédben, hogy megvádolták őket.
korrupcióval. Nem csak jogilag lehet vádolni valakit. Ezek bizony vádak!

index.hu/belfold/2014/10/17/vida_ildiko_nav-elnok_tenyleg_nem_mehet_amerikaba/
beszédírók 2014.11.05 19:53:43
@Bolsi Buster: O.K. lelepleződtél ;-) Semmi gond. Vádat bárki megfogalmazhat. erről is szól a kommunikáció.

Szerintem is egyszerű dolog ez. :)
beszédírók 2014.11.05 20:37:50
@fehérfarkas: Már most is jól látszik az USA jól felépített statégájának néhány nagyon profi kommunikációs lépése, és vannak olyan események, amelyket ma nem hozunk még kapcsolatba ezzel a cselekvéssorozattal. Persze, hogy nem véletlen Goodfriend magyarországi jelenléte. Képzett, tapasztalt, vérprofi és művelt. Szoval no comment...
Egy szegedi közvélemény-kutatás csak néhány százalékos eltérést mutatott Botka László baloldali és Kothencz János fideszes jelölt között. Az MSZP választmányi elnöke több, mint  20%-ot vert Kothenczre és majdnem kétharmados többséget szerzett a közgyűlésben a helyi…..
Beszédírók ELKÉSETT AZ ELTE 2014.09.04 12:27:30
Válságkommunikációból pótvizsga Az egyetemek, oktatási intézmények alapvetően nincsenek tisztában a válságkommunikáció eszközeivel, így fordulhat elő, hogy hírnevüket kockáztatják, és tekintélyvesztést szenvednek el. Erre jó példa, ahogy az ELTE eddig kezelte a…..
beszédírók 2014.09.04 20:40:03
@Tudományos libsizmus: Itt nincs mit megoldani. A borzasztó bűncselekmény megtörtént. Viszont ha hétfőn állt volna az egyetem vezetése a nyilvánosság elé ezzel a kommunikációval, amelyet ma tettek meg, akkor mindenki azt mondta volna, hogy na végre van egy "tökös" vezetés, aki megvédi a hallgatókat és tesz arról, hgy többet ilyen ne fordulhasson elő. Akkor ezzel lett volna tele a sajtó, mint ahogy ma sok médium idézte a sajtótájékoztatón elhangzottakat. A különbség az, hogy az elmúlt négy napban sok negatív cikk is megjelent az egyetemről. Így a megítélése igencsak felemás...
beszédírók 2014.09.04 21:23:49
@Tudományos libsizmus: egyetértünk :-)
  „az benne a gyanús, ami nem gyanús” Balog miniszter tudatosan cselekszik a kamerák kereszttüzében. Balog miniszter ismeri azt a kommunikációs alaptételt, hogy legjobban a képi információ vésődik be az emberi tudatba. Balog miniszter tisztában van vele, hogy ha ő egy…..
beszédírók 2014.08.08 07:47:52
@esferenc: A tények:
1) A rendezvényen volt más beszédet mondó, már akkor is ott volt a mikrofon, mégsem zavarta, nem tette le a földre.
2) Nem tették olyan helyre a mikrofont, ahova nem lehetett tenni. A megoldás nem elegáns, de egy sajtóeseményen ilyen sokszor előfordul.
3) Egy médiaeseményen senkit sem érdekel a "főszereplő" kényelme. Mindenki azt várja, hogy mit mond a beszédében, ezért kell jó minőségben a hangot is rögzíteni. Ebből kizárni bármelyik médiumot, finoman szólva sem elegáns. Sőt kontraproduktív. Aki vett már részt bármilyen médiatréningen, az ezt a minimumot tudja.
4) Protokolláris szempontból sem elfogadható. Egyrészt illetlenség, másrészt képzeljük el azt a felemelő pillanatot, hogy a Magyar Kormány egy minisztere kimegy a sajtó és a Bibliakiállítás megnyitójára érkezett publikum elé, majd el kezd matatni, hajlongani, a földre letenni egy mikrofont. Ez bizony kínos, sőt méltatlan a helyhez, a kiállításhoz, a megjelentekhez és a miniszteri pozícióhoz.

Mindezek túl vannak azon a kommunikációs hátrányon, amit a miniszter okozott saját kormányának.
Beszédírók EGY MOCSKOS EMBARGÓ 2014.07.11 22:44:42
Intés az őrzőkhöz   S. tanár úr 25 évvel ezelőtt lebukott. Kiskorúak, pontosabban a gimnáziumi tanítványai ellen szexuális bűncselekményeket követett el, tudtuk meg egy részletes tényfeltáró riportból. Az is kiderült az írásból, hogy lebukása után az akkor magas…..
beszédírók 2014.07.12 21:02:00
@bloggerman77: Kérlek olvass utánna vagy olvasd el a fentebb leirt hozzászólásokban, hogy mit jelent az a tényállás, ha pl. tanár a rá bízottakkal, nevelésére, felügyeletére vagy gondozására bízottakal űzi ezen "játékait"...
beszédírók 2014.07.12 21:50:47
@bloggerman77: De, ez abban a korban is bűncselekmény volt.
beszédírók 2014.07.12 21:58:40
@bloggerman77:
Az 1961. évi Btk. büntette, ha a kiskorú nevelésére, gondozására köteles személy a kiskorú testi, szellemi vagy erkölcsi fejlődését súlyosan veszélyezteti, valamint büntették azt a nagykorút is, aki a kiskorút bűntett elkövetésére vagy züllött életmód folytatására rábír vagy rábírni törekszik.

Részletek, történelmi háttér, elemzés:
buntetojog.info/a-btk-szerkezete/kulonos-resz/btk-208-%C2%A7-kiskoru-veszelyeztetese/
Ez a bátor újságírói kiállás?   A HVG.hu átlépett egy határt. Mert lehet és kell is egy demokráciában kritikával illetni a Miniszterelnökséget vezető minisztert. Lehet újságírói véleményként akár patás ördögnek is beállítani, sőt le kell leplezni -  ha vannak -…..
beszédírók 2014.06.12 13:47:19
@Kotkodus: Köszönjük, hogy elolvastad a cikket, sok médiumban hívták meg cégünket, hogy mondjuk el szakmai álláspontunkat. Ha valaki a blogbejegyzéseinket hosszú távon követi, akkor egyértelmű neki, hogy mi nem politikai, hanem kommunikációs blog vagyunk pártkötődés nélkül. Tiszteletbe tartva a véleményedet, amit erről a posztunkról szeretnénk, hogy világosan lássatok a következő:

1) Ez a poszt nem a politikáról szól
2) Ez a poszt nem a jogszabályok betartásáról szól
3) Ez a poszt a médiaetikáról szól.
4) Ez a poszt arról szól, hogy két semmiért nem felelős kiskorú gyermeknek semmibe lehet-e venni az emberi jogait.

5) Mi úgy gondoljuk, hogy nem teheti meg ezt senki sem. Ha megteszi aljas.
6) Ennek a fotónak semmilyen módon nem lett volna szabad megjelennie a gyerekek miatt.
beszédírók 2014.06.12 14:50:41
@Kotkodus: Köszönöm, hogy részletesen írsz, mert egyre jobbá válhat a vita.
1) Még mindig nem gondoljuk, hogy a poszt egy közeseményről szólna.
2) Ez a poszt arról szól, hogy két kisgyereket (akár ki is az édesapja) szégyenletes, elfogadhatatlan helyzetbe hoztak azzal, hogy kitakarták fekete csikkal a szemüket. Ez a kép, így elfogadhatatlan.
3) Nem gondoljuk, hogy maga a jelenet, bár a Parlamentben történt, annyira fontos lenne, hogy vezető képként hozzák a kormány beiktatása kapcsán. Ez igazán a szakmaiatlanság. Persze ezzel lehet eladni ezt a képgalériát.
5) Közülünk többen is dolgoztak és dolgoznak a médiában. Mindenki megegyezett abban, hogy vannak olyan képek, amiket, annak ellenére, hogy sok kattintást hozna, semmi esetre sem hozunk le, mert a rajta szereplők megaláztatásnak vannak kitéve. Ez a kép ennek a példája. Ezt a képet - a gyerekekre való tekintettel- nem lehetet volna lehozni.
6) Azt gondoljuk, hogy a gyermekek, az elesettek, a védekezni képtelenek védelme, talán az egyik legfontosabb dolog a világon.

6) Azt gondoljuk, hogy egy szerkesztőségnek ezt szem előtt kellene tartania. Ilyenkor a "magas labdát" nem szabad lecsapni.

7) Ez nem jogszabály, ez emberség kérdése.
beszédírók 2014.06.12 15:52:46
@Kotkodus:
1) nem gondoljuk, hogy ez nem közesemény, de mi nem erről, hanem a képről írtunk. De ha ezt nem akarod megérteni, nem tehetünk róla.

2) Itt nem az a baj hogy elkészült egy kép, hanem, hogy így közreadták.

3) Lehet itt rugózni bármin is, az biztos, hogy a szem a lélek tükre, az ember egyik legmeghatározóbb karaktere, ezt kitakarni egyenlő azzal, hogy megváltoztatták a kép jelentését. Újabb jelentéseket kapcsoltak hozzá. Akarva-nemakarva ez történt. Azt meg ne mondja senki, hogy ha ránéz a képre nem érez legalább valami olyasmit: hogy azér ezt már nem kéne fiuk".

4) úgy látszik nem hatnak meg a legkiszolgáltatottabbak védekezésképtelensége. Ez csak azért szomorít el, mert látva több kommentet is, úgy látszik hazánkban nem alapvető érték a gyermekek védelme. Ha az lenne, akkor nem jönne senki fotózási jogszabályokkal stb. stb.

5) belemagyarázás? Vélemény. Vannak pl az újságírásban címszerkesztési szabályok, képszerkesztési szabályok, általában szerkesztési szabályok, hogy minél figyelemfelkeltőbb legyen egy újságírói produktum azért, hogy többen olvassák, többen kattintsanak. A véleményünk az, hogy ez is közrejátszhatott abban, hogy ez a kép egyátalán megjelenhetett.

6) végül, persze minden kép megjelenhet ami egy közeseményen készült. Senki nem mondd mást. Attól ez szerintünk aljasság. Hadd ne ismételjem magam, ez nem jogszabály, hanem emberség kérdése.
Mesterházy Attila, az MSZP elnöke megbukott. Persze nem most, hanem sokkal korábban. Bár 2010 óta tudatosan építette fel imázsát egy profi kommunikációs csapat, az MSZP lemondott elnöke az egyik legjobb példa arra, ha a termék nagyon nem jó, akkor hiába minden PR- és…..
beszédírók 2014.05.30 19:10:36
@conchita wurst: Bocs, csak hogy a ligákról beszéltél
beszédírók 2014.05.30 19:18:05
@polyvinyl: Arról nem tehetek, ha nem akarod érteni a hasonlatot :)
beszédírók 2014.05.30 19:21:15
@polyvinyl: Értelek, sajnos nem egyezik a véleményünk. Itt igazából arról van szó szerintem, hogy kapott M.A. egy F1-es autót, kiszolgálószemélyzetet, mérnököket és nem tudott nemhogy győzni, de a célba sem érni.