Regisztráció Blogot indítok
Adatok
meinheld

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Foglalod a kurvanyádat 2007.06.11 06:00:00
Aggaszt már régóta egy dolog, vagyis egy fogalom, pontosabban egy imaginárius fogalom. A nemzeti oldal. Meg minden egyéb megnyilvánulás, amikor a nemzeti kifejezés alatt olyasmi értetik, amiben én nem vagyok benne. Ugyanis egy pillanatig sem éreztem magam soha kevésbé magyarnak, mint az…..
meinheld 2007.06.11 19:59:05
Árpád kolléga, jól írsz és jó a humorod, de már megint nem jóra figyelsz, egy-két meggondolatlan szó elvonja a figyelmedet a lényegről.
Nézz körül az országban! Mit látsz? Itt kellene tartanunk?
A "nemzeti oldal" egy marketingfogás, nem érdemes túl sok szót pazarolni rá (ez csak a "duma" rész).
Szerintem egy ilyen szlogennél sokkal fontosabb, hogy az MSZP politikusok a rendszerváltás óta milyen eszmei és vállalkozói háttérrel mit (nem) tettek az országért (ez viszont a "tények" rész). Szerintem nem sokat és akkor finoman fogalmaztam. Ennek egyik oka, hogy az MSZP-nek egyáltalán nincs szellemi háttere, ez egy pártnál olyan , mintha egy embernek nem lenne értékrendszere. Egy dolog számít: a $$$.
GYF bácsi, mint tehetős ember sokkal inkább illene jobboldali politikusnak, csak ott már nem volt számára hely, így lett "baloldali" (a "szolidaritás" és más szépe eszmék sem hozzá, sem velejéig korrupt pártjához nem illenek).
A "nemzeti oldal" az magyar sajátosságokból kifolyólag természetesen szintén érintve lenne a korrupcióban, ha hatalomra kerülne, de legalább a esélye meglenne a "nemzeti" gondolkodásnak. Itt a "nemzeti" csak annyit jelent, hogy az itt élő magyarok érdekeit képviselik, nem mást, nem rasszizmust és nem kirekesztést.
Végignézve a mostani kormány vezetőin (Szilvási, Gyurcsány, Kóka stb.) és átgondolva a rendszerváltás óta eltelt időszakot (az MSZP kormányok tényleges "eredményeit") és figyelmen kívül hagyva a kormányzati kommunikáció gyöngyszemeit ("5 éves adócsökkentési program", "dübörgés"), valaki tényleg el tudja hinni, hogy a fontos döntéseknél jelentős súllyal esik latba az ország ("nemzet") érdeke a saját $$$-val szemben?
Te mit gondolsz, amikor nemsokára eladják a vasúti működéshez nem szükséges ingatlanokat, akkor azt milyen szempontok alapján, milyen személyeknek és milyen áron teszik? El tudsz olyat képzelni, hogy esetleg tényleg a legmagasabb árat kínáló nyer? Vagy hogy esetleg a kormánypártok azt mondják, hogy "nemzeti" érdekből egyelőre meg kell tartani az ingatlanokat? Ez a mai viszonyok között elképzelhetetlen. Sajnos a társadalom jó partner az ilyen "mutyizásokhoz", békésen tűrjük a fosztogatást, sőt már ott tartunk, hogy lelkünk mélyén igazából csak azért háborodunk fel, mert kimaradtunk belőle.
A rendszerváltás óta ide jutottunk és ebben a szoc. + lib. kormányok rendesen benne vannak, mivel jó részt az ő akaratuk, értékrendszerük és médiabefolyásuk érvényesült a rendszerváltás óta. És időközben ciki lett a "nemzeti oldal" kifelyezés is, mert aki oda tartozik az valószínűleg kirekesztő, vagy talán bőrfejű és nyilas is.

Sokkal nagyobb baj, hogy olyan kormányaink vannak, akik tényleges tetteik, az ország állapota alapján ítélve nem végzik a dolgukat (az ország felvirágoztatása), mint azt, hogy arendszerint vesztes politikai oldal magát nemzeti oldalnak nevezi.