Regisztráció Blogot indítok
Adatok
házisör

2 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
81 éves korában elhunyt Horn Gyula, aki 1994 és 1998 között Magyarország miniszterelnöke volt. Az utóbbi években már nem volt aktív szereplője a magyar politikának, súlyos betegséggel kezelték a Honvéd Kórházban, így személye háttérbe szorult, politikai szerepe, karrierjének…..
házisör 2013.06.29 00:11:39
@Tűnődő: A "történelem" az mi? Azt nem mi csináljuk? :)

Nekem az az ijesztő, hogy amennyiben elfogadom amit mondasz, akkor a Nürnbergi és egyéb perek elítéltjeinek egy jelentős részét fel lehetne menteni. No meg egy csomó történelmi folyamatban nem érintett fiatalkorú bűnözőt is. Vagy van egy ilyen külön kategória, hogy: nekem utólag szimpatikus, fiatalkorában biztos megtévesztett idealista?
Korábban írtunk a szavatossági, illetve jótállással kapcsolatos ügyintézés hátteréről, s biztosak vagyunk benne, hogy fogunk is még. Friss írásunkat azonban  egy nagyon kellemes élmény ihlette, kiemelten szeretnénk kezelni, mivel hiszünk benne, hogy a kritika mellett a…..
Más Tészta Rákocskás spagetti 2010.06.09 09:03:00
A tészta és a tenger gyümölcsei olyan evidens társak, mint a kenyér és a vaj. Persze mi magyarok ebből a kultúrkörből is kicsit ki vagyunk zárba, tenger helyett halaspultjaink és mélyhűtőink vannak. Úszni nem lehet bennük, de azért egy csomag koktélrák kihalászható belőlük.…..
Ezt a cikket másfél hónapja írtam, de szerkesztőm túlzottan spekulatívnak tartotta, így a gépemen maradt. Azóta a kérdés továbbra is megválaszolatlan maradt – úgy gondolom, hogy az általános választás lezárulta után pedig igencsak aktuálissá vált. Április 25-e után az…..
házisör 2010.04.25 15:48:26
Úgy gondolom, hogy az Elnök külpolitikai ténykedése valóban nem hozott áttörést, bár mutatott pozitív irányt is - a kritikus hangok azonban erősebbek lehetnek.

A "zöld hang" áttörése ugyanakkor szembetűnő, a cikk megállapításaival ezen a ponton nem értek egyet. Az LMP eredménye nyilván rengeteg összetevőnek köszönhető (liberális erőtér gyengülése, SZDSZ megszűnése, hiteltelen liberális polgári politika az MSZP és SZDSZ részéről, "homo novus-várás" a politikában, a FIDESZ mérsékelt, sőt nem létező kritikája az LMP irányába, stb.), ám úgy gondolom, hogy nem lehet nem észre venni a környezetvédelmi, vagy még inkább tudatos, etikus gondolkodás térnyerését - s ebben a jelen államfő szerepe is erős.

A hatást és a következményeket véleményem szerint nem lehet most érdemben megállapítani, amikor Sólyom kvázi egy emberként harcolt ezekért az értékekért. Politikájának több hangsúlyos pontja megjelent azonban az LMP mellett a FIDESZ programjában is (fenntartható fejlődés, energiakorszerűsítés), de van már zöld ombudsmanunk, s rengeteg megerősödött civil szervezetünk is.

Sólyom és a kormány látványos szembehelyezkedése, teljes mértékben elütő világnézete és értékrendje nem tette lehetővé, hogy az Elnök szempontjait a kormány akkor is átvegye (globális klímapolitika), amikor ez magyar érdekek sérelmével, komoly kiadásokkal is járhat. Úgy gondolom, ez nem elsősorban Sólyom kudarca, bár kétségtelen, hogy a közszereplőt (is) a végeredmény minősíti.

Biztos vagyok benne, hogy Sólyom László jelenben sokat kritizált működése pár év múlva egészen más megvilágításba kerül, s rengeteg kezdeményezése kerül átvételre a pártok és az állampolgárok által.
Az elődöntő első mérkőzésének váratlanul szoros eredménye után vasárnap a magyar bajnokcsapat saját pályáján megmutatta, tud annál hatékonyabban is játszani. A gólgyártás az ötödik percben kezdődött, és a 26. percben már 7-0 állt az eredményjelzőn. Tíz perc…..
házisör 2010.03.15 00:29:31
@stulquec: Én ugyan maximálisan elítélem a feliratot (mind a két klubot szeretem és tisztelem), de három dolgot azért megjegyeznék.

Budai a FRADIból indult.
Most nem az AV19 adta kölcsön a fradinak.
Miért is kellene akkor ezt megköszönni?

Ebben a kétszáz kommentben nem kevés borzasztó van, s nem csak fradistáknak kellene szégyenkezniök...
SÖRömök Sötét frank lovag 2010.03.09 23:03:00
Aktien Landbier – fränkisch dunkel Bayreuther Bierbrauerei AG Merthogy ezek a német frankok is lovagok voltak ám, valami sör meg nyilvánvalóan kellett ahhoz, hogy a több mint száz kilós páncélzattal kedvük legyen nekiiramodni… Frankország (Franken) ma a bajor tartomány…..
Nem sokan fogadtak volna arra, hogy a Sapa Fehérvár AV19 valóban megoldja a lehetetlennek tűnő feladatot, de Jarmo Tolvanen tanítványai a lehető legjobbkor győztek EBEL-történetük során először Bécsben. A fehérváriak túlélték azt is, hogy a második harmad közepétől…..
házisör 2010.02.22 00:36:38
@csatoimi: Aki ezek után megint elkezdi a korábbi ócska vitát, az nyeljen és szarjon zuhanyrózsát, DE:

Iszonyat jó érzés volt most is olvasni ezt a mondatot. Ezt az összetartozást sosem szidni, hanem utánozni kell. Bár nekem aztán közöm nincsen Csíkhoz, de felemelő érzés volt ott lenni, s várom már, amikor megint oda mehetek.

Ja és mielőtt valaki nekem esne: van már jegyem...:)
Vasárnapra keddi játékunkhoz képest kell még feljebb pörögnünk – amikor is kemény csatában legyőztük a Klagenfurtot –, ha a Vienna Capitals partnerei akarunk lenni, derült ki Énekes Lajos szavaiból. A Sapa Fehérvár AV19 edzőjével néhány gondolat erejéig kitértünk…..
házisör 2010.02.21 20:46:52
@Lajos a mizse: Vagy 2:3 :)Buktad...
házisör 2010.02.21 20:55:38
@Lajos a mizse: Töketlen, ez a 2:3 BUKTAD, mondtam. :)
A Maredsous belga bencés apátság története a 19. századra nyúlik vissza, vagyis nem tartozik a nagy történelmi múlttal rendelkező kolostorok közé. Söreik (blonde, brune, triple) saját sörfőzdéjükben készülnek, a könyvtárukban őrzött titokzatos Atout atya receptje alapján.…..