Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zapfi

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Köz)szempont Otthon szül. És? 2010.10.11 23:39:00
Nincs annál szebb, mint amikor egy új élet jön a világra. Ez eddig rendben van. Az ember akarata pedig szabad. Mondjuk még ez is oké. Amit azonban minden eszközzel kordában kellene tartani, az nem más, mint az emberi hülyeség. Az ugyanis még 2010-ben sem ismer határokat, ráadásul…..
zapfi 2010.10.12 12:41:35
@Kovácsné:
2006ban változott. Van egy alap, amit mindenkinek kötelező kifizetnie- magasabb összegű, mint korábban és a munkavállaló és a munkáltató közösen fizeti. Ezek fednek bizonyos alapellátásokat, de van, hogy így is kell plussz hozzájárulás. Ha ez valakinek kevés, akkor arra kérhet extra csomagot. Úgy tűnik, hogy a szülés nem alapellátás :)
zapfi 2010.10.12 13:26:05
@Kovácsné:
nekem tetszik a holland hozzáállás :)

A kórházi újszülött-halandóságról készült tanulmány: többen említettük is, csak lehetetlen az összes kommentet végigolvasni. :)

Közel 530 ezer esetet vizsgáltak, 60% otthon, 30% kórházban tervezte a szülést, mind alacsony rizikófatorúak voltak. (A maradék 10%-nál nem volt információ.) És a komplikáció/ újszülött-halandóság mindkét esetben 7 ezrelék volt, tehát 1000 esetből 7 volt bajos.
Szerintem ezért példálóznak/unk sokan Hollandiával.
Spiró György regényében, a Feleségversenyben a jövő Magyarországa több értelemben is végleg kettészakad: politikailag, szociálisan és kulturálisan. Leszakadnak a szegények, kiszakadnak a romák és az egész ország elszakad Európától és annak értékrendjétől. Bár a regény sok szempontból egy olyan…..
zapfi 2010.09.14 01:17:20
@Johnny Tinenbalm:

attól, hogy valaki szegény, nem fogják rablónak, erkölcstelennek tartani

Olyat még nem hallottam iskolában, hogy egy szülő azt mondja: " Nem akarom, hogy a gyerekem XY mellett üljön, mert ő szegény."

Vagy munkáltató szájából: "Szerintem őt ne vegyük fel, mert szegény. A szegények meg tudod, milyen lusták, lopósak. Oda sem nézel oszt má' ki is lopják a szemedet is."

Attól, hogy valaki épp romának született igen. A születésétől fogva. Pedig aztán az a gyerek tényleg nem tehet semmiről. Az oviban a kevésbé felszereltbe fog kerülni, a kevésbé lelkes óvónőhöz. Az általánosban szintúgy. Aztán, ha a szülők otthon nem tudnak rendesen olvasni, számolni nem lesz, aki segítsen neki a tanulásban. És már a legfontosabb években lemarad. És az egész helyzet gerjeszti önmagát.

Olyan ez, mint egy futóverseny:
van, aki futócipőben indul, és van, aki zsákban plussz 20 kiló súllyal. Aztán vagy megbirkózik a nehézséggel és eljut a célba (értsd: szakma, munka) vagy feladja.
És akkor 2 út van: meg lehet neki mutatni, hogy ki tudja bogozni a zsákot és levenni a súlyokat. Vagy persze lehet rá köpködni és még bele is rúgni, és értetlenkedve állni fölötte, hogy "hát mér' nem halad?!" és " bántottam én? ha akarna haladhatna előre, csak az akarat, az hiányzik belőle!".
HamPLÓ Szép régi világ: a posta 2009.02.11 19:30:00
Megint szerencsém volt ajánlott küldemény átadása végett sorban állni negyven percet (de lehet, hogy negyvenöt volt). Eredetileg már tegnap este el akartam menni a hivatalosított papírárúért a nagy szürke házba, de láttam, hogy nem lehet beférni (kilóg a sor a sorbanállós…..
Zoli online jegyvásárlásra adta a fejét, de ahogy a Megint Állunk Vazze blogon is olvashattuk pár hónapja, a rendszernek még mindig vannak hiányosságai. A MÁV Informatika szerint még tesztelés alatt van, így érthető, ha nem megy minden zökkenőmentesen, de attól még a problémát…..
Új MÁV blog KARÁM 2007.09.11 10:46:09
Tegeződünk, tegeződünk? A mai napon (09-11) történt meg a következő eset. Nem olyan régen sikerült vennünk egy házat Üllön ami azt eredményezte, hogy a napi közlekedést kocsival sajnos nem tudjuk megoldani a dugók miatt, ezért "kényszerültünk" a MÁV…..
Mostanában ez már úgy megy, hogy Havas Henrik elböffenti magát, a Mokka stúdióját belepi a lókolbász-, meg a konzervkaviár szaga, a Tv2 az egészet kipakolja a honlapjára, jó nagy betűkkel odaírja, hogy botrány, mi pedig megbotránkozunk. Cikkben persze, hogy nőjön az olvasottság.…..