Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DaftP

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Gyere bátran, Törökország! 2007.07.25 06:00:00
A török EU-csatlakozás hidegrázós téma, amióta az ötlet felmerült. Az ellenvetéseket könnyen összefoglalhatjuk: ezek muszlimok. Uram irgalmazz, Krisztus kegyelmezz, Mária hozzál gyorsan sört! Ezek a hetvenmillió allahisták be akarnak türemkedni a mi keresztény Európánkba.…..
DaftP 2007.07.26 08:51:38
Tisztelt Tóth. A. Árpád Úr!

A cikkéből két dolog derült ki számomra:
1. Rendkívül felületesen ismeri a török bővítés kapcsán a közgazdasági, szociolóigia, politikatudományi, illetve jogi szakirodalomban felmerülő aggályokat.
2. Teljesen félreértelmezi a "keresztény Európa" koncepcióját.

Előbb a második kérdésről, röviden. Örömmel emlékeztetek minden kedves olvasót arra, hogy az "európai gondolat" atyjai mintegy fél évszázada, élükön Robert Schumannal, kivétel nélkül MÉLYEN HÍVŐ, katolikus, illetve keresztény elkötelezettségű emberek voltak, akiknek szeme előtt az összetartozók összefogása állt. Nem holmi egyházi állam vagy teokrációa (eleve rendkívül inkorrekt összemosni a katolicizmust a kereszténységgel szerintem), hanem hosszú távon egy politikai egységként értelmezhető, közös identitásra épülő Európa.
Tóth. A. úr, ön ünnepli a karácsonyt? Húsvétot? Magának melyik a hét utolsó napja, a vasárnap? Magánok hozott ajándékot a Jézuska anno? Ismeri hazánk Himnuszát? A keresztény Európa nem egyházállamiságot jelent, hanem tradíciót és identitást. És Európa legalább annyira keresztény, mint amennyire szekuláris, mert a kettő nem zárja ki egymást.
Érdekes lenne továbbá olvasni, a Szentatya mely szavait találta aggályosnak.

2. Törökország érdemeit és erőfeszítéseit senki nem vitatja el. Csakhogy itt nem is erről van szó, sokkal inkább az integráció teherbírása kétesélyes. Még a nemrégiben kilátásba helyezett új alapszerződések sem tennék lehetővé egy 70 (rövidesen egyes becslések szerint 80-90-100 milliós) ország integrálását, illetve intézmények szintjén történő megjelenítését. Másrészt az Európai Unió a közel-keleti válsággóccal lenne határos. Miközben jelenleg még az Európai Szomszédságpolitika (Moldova, Ukrajna, a Balkán) működése is problematikus, hogyan kezelné az EU a közel-keleti "hot-spotot"? Hamis az érv, hogy hogy a törökök hidat jelentenének - mihelyt az eu tagja lenne, nem lenne többé híd, nem közvetítő lenne, hanem egy eu tagállam a sok közül.
Az pedig, hogy csak a csatlakozás garantálná a stabilitást? Kérem, mit miért tesznek a törökök? Azért "nyugatosodnak" mert becsülik a nyugat értékeit vagy azért, mert csak az eu tagság orientálja őket?

Én nem vagyok ellene a törökök csatlakozosának, de 15-20 éven belül illúzorikusnak tartom. A törökök ellen valóban nem a kereszténység a legfőbb aggály, de olyan nagyívűen és pökhendien lesöpörni az asztalról a keresztény identitás jelentőségét, mint azt Ön teszi, helytelen. Nem értem miért van nagyobb létjogosultsága Európában az ateista gondolkodásnak, mint a kereszténynek.
w Foglalod a kurvanyádat 2007.06.11 06:00:00
Aggaszt már régóta egy dolog, vagyis egy fogalom, pontosabban egy imaginárius fogalom. A nemzeti oldal. Meg minden egyéb megnyilvánulás, amikor a nemzeti kifejezés alatt olyasmi értetik, amiben én nem vagyok benne. Ugyanis egy pillanatig sem éreztem magam soha kevésbé magyarnak, mint az…..