Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Büszke

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Turulfarhát 2009.10.27 07:00:00
„Hát tudd meg, ez az ember feltalálta a halandzsanyelvet. Értelmetlen szavakat kever bele a mondatba, és amikor az ember félig megőrült, hogy nem érti, öt koronát kér kölcsön.” Karinthy: Halandzsa Lesz bevásárlóközpont, nyugtatta meg Vona Gábor azokat, akik a Jobbik…..
Büszke 2009.10.27 09:22:17
@Gico: Először is közel sem csak működő tőke érkezett és kaptunk millió munkanélkülit (kelenföldi kábel gyár azért szép példa, mert ott tényleg versenyképes termékeket állítottunk elő, be is zárta a nyugati konkurencia a vásárlás napján. Mert nem érdekelte a gyár csak a piac. Ezt is a hazai kiváló szakpolitikusoknak köszönhetjük, nem sikerült vagyont privatizálni, csak tárgyat. A vagyonnal járhat kötelezettség a tárggyal nem. Aki most itt van multi szerinted a jobbik miatt fog elmenni? Ne nevetess már! Bolíviából elmentek? Nem azért van itt mert ijesztgetik vagy sem, hanem mert megéri neki. Nézd meg az olajvállalatokat Afrikákban. Van saját hadseregük és azzal intézik az ügyeiket. Az nem jó. Meg a kommunizmus sem jó. A szociális piacgazdaság meg két ellentmondó szó kapcsolata, amolyan fából vaskarika, mégis ha megszórják egy kis demokráciával, akkor talán a leg élhetőbb. De nem azért vannak itt benne a multik, mert nem sértődtek meg, hanem mert megéri nekik itt lenni.
Büszke 2009.10.27 13:02:44
@Ronald:
1. nem magyar piac érdekelte
2. ebből ered a szabályozatlan gazdaság önpusztító hatása. Ha van egy gyáram ahol elő tudok állítani kábelt és az el tudom adni az jó (100% piac az enyém). Ha van egy másik gyár és osztozunk a piacon a rosszabb (50% piac az enyém). Ha a másik gyárat megveszem és a helyére plázát építek (vételár+pláza építés = pláza eladási ár) akkor az egész piac újra az enyém ez megint jó (100% piac). A piacon a második gyár dolgozói a vásárlóérték kevesebb mint 1%-át képviselték, tehát 50% helyett 99% az enyém a maradék 1% meg éhen döglött, az még mindig sokkal jobb mint az 50%. Csak ha az összes egyéb szereplő ezt csinálja, akkor van baj. Ez a tömegtermelésre alapuló szabadpiac önpusztítása, többek között ennek elkerülésére szolgál a monopólium és kartell ellenes szabályozás
A várbéli Igazság menete néven ismert megmozdulással kapcsolatban a Magyar Gárda kifejtette, hogy a mozgalom nem fogadja el, ha bárkit is alapvető jogaiban, így a szólás és véleménynyilvánítás szabadságában korlátoznak. Ezért ellenzi azt is, hogy "bármely történelmi…..
Büszke 2009.04.28 18:59:38
@justitia.: Tárgyi tévedés a történelemben egyedülállót emlegetni. Az örmény holokauszt során, a törökök a teljes örmény kisebbség kiirtására törekedtek. Egy nagyon tisztességes (egyébként zsidó származású) krónikás tollából: Farnz Werfel: A Musa Dagh 40 napja. Olvasd el, érdemes.
Büszke 2009.04.28 19:01:02
@Hattory Hanzo:Ok, nálad a pont elismerem. Ezek szerint egy véleményen vagyunk a kérdésben.
Büszke 2009.04.28 19:13:39
@justitia.: ?Akkor én most tagadónak számítok? Csak azért mert szerintem az örmény kisebbséget is módszeresen előre kitervelten ki karták irtani Törökországban? Azaz volt örmény holokauszt is. Szar érzés ám, ilyen óvatlanul benáculni ám. Mindig azt hittem humanista vagyok és tessék, megtudom, hogy náci. De azért nem kell kimennem az elmebetegekkel a sikertelen kitörési kísérletet ünnepelni, ugye? Azt hiszem kicsit furcsán néznék ki közöttük. Kicsit komolyabbra fordítva a szót, kapj már a fejedhez mielőtt simán holokauszt tagadónak állítasz be azért, mert az esszéd tévedésére hívom föl a figyelmed. Ezek szerint, aki az általad leírtakkal nem ért egyet: az holokauszttagadó! Gratulálok!
Műszaki szempontból ma már minden adott a mobilról elérhető online zeneboltok beindulásához. A zenehallgatásra optimalizált készülékekben fejlettebb audiochip és 3,5 milliméteres hangkimenet van, amelybe akár csúcskategóriás fülhallgatók is bedughatók. A letöltés sem okozhat…..
Van egy csapat, amely jó pár éve minden szabadidejét arra áldozza, hogy az Illatos útról kimentse és rendbehozza, majd örökbe adja azokat a kutyákat, akikre pillanatnyi rossz állapotuk miatt altatás várna. Vannak nagy sikerek, és szomorú történetek is.Évekig magánemberként…..
w Foglalod a kurvanyádat 2007.06.11 06:00:00
Aggaszt már régóta egy dolog, vagyis egy fogalom, pontosabban egy imaginárius fogalom. A nemzeti oldal. Meg minden egyéb megnyilvánulás, amikor a nemzeti kifejezés alatt olyasmi értetik, amiben én nem vagyok benne. Ugyanis egy pillanatig sem éreztem magam soha kevésbé magyarnak, mint az…..
Büszke 2007.06.12 11:51:55
Ihaszmesternek!

I:Te egy tipikus peldaja vagy a "hulyemagyarnak". Kar hogy nincs ennek a kifejezesnek egy Madam TUSSEUD muzeuma. Te lennel a bejaratnal :)

B:Köszön az elismerést, én vagyok a hülyemagyar. Szeretem, ahogy érvelsz!

I:Miert nyalnam az USA segget? Miert kell ahhoz nyalnom az USA segget hogy tenyeket leirjak? Ezt nem igazan ertem.

B:Hogy leírj tényeket, amiket én máshogy látok. Tény, hogy Woodrow Wilson magánkézbe adta az USA nemzeti bankját, de hogy ez jó lenne? Az, hogy egy állam a saját törvényeit nem tartja (Microsfot vs tröszt ellenes törvény) jó lenne? Az USA gazdagsága alapvetően két forrásból származik:
1. A második világháború náluk nem pusztítást, hanem gazdasági fellendülést hozott
2. Gyarmatosító politikájának köszönhetően lerabolja a természeti kincsekben gazdag országokat, és ahol ezt nehezményezik ott gazdasági és/vagy katonai erővel számára szervilis vezetést segít hatalomra.
Ez jó? Nem hiszem, hogy ez lenne a követendő példa. A fair trade egy olyan kérdés amiben liberális nemzeti szocialista és biciklista is egyet ért, csak attól, hogy lesz 3 ilyen bolt még nem oldódik meg a probléma

I:Nem tagadom az USA-ban elek, hidd el van szerencsem latni mi mukodik es mi nem. Csak a problema az hogy itt vannak torvenyek, vannak hivatalos szervek akik ezeket betartatjak. A kisembernek is lehet hangja, biztositani tudsz magadnak egy nyugodt eletet, HA DOLGOZOL. Hatha nem dolgozol akkor ez itt sem olyan rozsas.

B:Ha nem dolgozol a helyzet sehol sem rózsás. És ha a te példádat követi a 3. világ népessége, akkor semmi mást nem csinál csak jön. Ebben a pillanatban a helyzet nem, hogy nem lesz rózsás, de kifejezetten szar lesz függetlenül attól, hogy ki dolgozik ki nem.

I: Lehet szindi az USA-t de a dolgok tobbsege mukodik. Ellentetben Magyarorszaggal. En a beirasommal nem a kulonbsegeket akartam kidomboritani hanem az epitesre addig nincs esely amig " a kis magyar agy" odaig jut el hogy MSZP es FIDESZ.
Probaljatok mar ezen tullepni.

B: Köszönöm, hogy felhoztad a kis magyar agy kérdését, ha megengeded itt következtetnék a nagy amerikai aggyal állítod szembe. Ehhez gratulálok, meg ahhoz is, hogy egy alapjában politikai indíttatású topicban vitázókat kérdőre vonod miért a politikával foglalkoznak. Egyébként a nagy amerikai agyról annyit, hogy amikor volt lehetőségem előadni az általad működőnek, okosabbnak és jobbnak titulált országban, akkor komoly problémát jelentett, hogy a barátnőm kivitte a check in paper-t a szállodából ami nélkül nem lehet ki checkkolni, viszont mivel a távozási igényemet jeleztem, ezért check out nélkül nem mehettem ki. Végül jött manager akinek rajzoltam a flip charton és azt mondta megoldhatatlan a helyzet a belső szabályzat szerint, ő ezzel nem tud mit kezdeni. Aztán rábeszéltem, hogy együtt kimegyünk a papírért. Ő félt, hogy elveszti az állását én meg a kandi kamerát kerestem. Ez így vicces, közel 1 óra alatt végig csinálni nem az.

Tandij: Az orszag nem becsult meg. En maradtam volna. De ahhoz motivalnia kellett volna. Mivel nem motivalt elmentem. Itt mar az 5. percben motivaltak. Szar ez a kapitalizmus.

Az USA-ban kisebbek az adóterheid, mert ott az oktatást a szülő finanszírozza. Itt a szüleim adójából tanultál, de a te szüleid nyugdíját már én fizetem meg. Te nem kapitalista vagy, hanem tolvaj. És miért lenne jó kérdezed máshol, a felvidéki, erdélyi, délvidéki magyarok jöhetnének? Hát épp azért amiért te az USA-nak. Ingyen szakképzett kulturálisan nagyon közeli munkaerő. Ehhez persze nem az ország lenyúlásával, hanem munkahelyteremtéssel kell foglalkozni. Ez oldaltól függetlenül még senkinek sem ment idehaza.