Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pid

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Szíváshét, szenteste 2012.02.12 06:44:00
Ez hosszú lesz. Csak szóltam. A cégnél az év végi szabadságolások előtti utolsó rohamot éltük éppen, az Andrássy már teljes díszbe öltözött, az utcákon mindenhonnan a „Last Christmas” zengett, már émelygett a gyomrom. A távolban felderengett a Szenteste, az…..
Abban a pillanatban, ahogy a Ponton vételárát átadtam Sune Edmarknak abban a bizonyos domsjői nappaliban, már tudtam, hogy nem úszom meg az idei Ornbaut. Itt kezdődik a börze Ornbau, ez a Nürnberg-közeli falu a csórómercis (legalábbis az Adenauer/300 SL/170-es/Ponton kabrió-vonalhoz…..
Citroen Kacsa, Mini, Renault R4, Volkswagen Bogár, Mercedes G-osztály – tudják mi közös bennük? Valamennyien egy kis kasztba tartoznak, a harminc éven túl azonos műszaki alapokra gyártott autókéba. Igen, a G-osztály is túllépte az autómatuzsálemi kort, első példányai…..
Belsőség Gyere ki a hegyoldalba 2008.11.13 00:31:00
Költözni kell, nincs mese. Az ember nem élhet örökké albérletben, kell valami saját. Vidéki gyerek vagyok, a tömbházban nem bírom, ha már Budapest és környéke, akkor legyen valami házacska a domboldalban, valahol a vidék és a város határán. Minél eldugodtabb helyen van egy…..
w Foglalod a kurvanyádat 2007.06.11 06:00:00
Aggaszt már régóta egy dolog, vagyis egy fogalom, pontosabban egy imaginárius fogalom. A nemzeti oldal. Meg minden egyéb megnyilvánulás, amikor a nemzeti kifejezés alatt olyasmi értetik, amiben én nem vagyok benne. Ugyanis egy pillanatig sem éreztem magam soha kevésbé magyarnak, mint az…..
pid 2007.06.11 16:47:58
Csak beleolvastam a hozzászólásokba és elszomorodtam.

A hazaszeretet, nemzeti (-ben) gondolkodás része az értékrendünknek, amely vezérli az életünket, cselekedeteinket.
Az "Isten, Haza , Család" (és csak utána Önmagam) jelölte hajdanán az értékek fontossági sorrendjét. Ez nálam már bevallottan "Isten, Család , Haza" sorrendet vett fel és sajnos Önmagamat is sokszor elörébb veszem mint kellene.

Az Isten, nem az 1%-ot és a vasárnapi(szombati) templombajárást jelenti, hanem a "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből és minden erődből és teljes elmédből; és a te felebarátodat, mint magadat." (Lukács 10:27) - NAPI BETARTÁSÁT!

A Haza -szeretet sem csak a politikai szavazást, Turul-tetkót jelenti, hanem azt, hogy megteszek valamit -érdek nélkül- a hazáért, a többség javáért. Ma már nem kell meghalni, mint pl. 1848ban, de tenni lehet , még ha csak apróságokat is!

Szerintem a hazaszeretet és a jó értelemben vett nacionalizmus jobbat tesz egy országnak, mint az árokásás és állandó megosztottság.

Ehhez felnőtt gondolkodás és belátás kell, hogy lemondjunk a magunk javáról egy -sokszor nem túl hálás- haza kedvéért.

Csak egy egyszerű példa: reggel a dugóban igyekszem nem kiakaszatni senkit és ha velem tesznek valamit: megáldom az illetőt egy szép nappal. Sok ember már reggel totál ideg a forgalomtól, ideges a munkahelyén és a családjában, ettől pedig mindenki mást is kikészít. Megéri "visszavágni"?
Szerintem nem.

TWA által írt szösszenetről csak az jut eszembe, hogy "hiábavalóság". Nem viszi előrébb a dolgokat, akkor meg minek? Jobb lett valakinek ettől az élete?
Akkor meg?