Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Japi

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
amerikai ale Noha jó ideje nem írtunk róluk, továbbra is kitüntetett érdeklődéssel fordulunk a marylandi Flying Dog mindig újabb és újabb kísérleti területeket lefedő sörei felé. Szerencsére ehhez már jó ideje megbízható beszerzési forrásnak bizonyul a Csakajósör,…..
Boldogabb világokban a gasztronómia nem csak a gazdagok játszótere. A sörben pedig az a jó, hogy még a felső kategória sem igazán drága. Ennek ellenére eddig csak drága éttermek mertek sörvacsorát tartani – a borvacsoráik közönségének. A Főzdefeszt szerint a jó sör…..
Már boltokban az idei Gasztro TopLista >>>! A végefelé egy ötoldalas szakasz a magyar kézműves sörfőzésről szól, mint a jelenleg legizgalmasabb gasztronómiai fejleményről. Az első oldal itt látható, alatta pedig a szöveg. Hozzá pár kép, ami kimaradt a…..
A szlovák hómbreverek sokat fejlődtek a májusi rozsnyói házisörverseny óta. Ott benne voltam az pale ale kategória zsűrijében, és kevés iható sört kóstolhattam. Azóta Peter Bognar, a kamnapivo.sk szerkesztője, egyben díjnyertes kassai házi sörfőző, hozott nekem egy olyan…..
Japi 2011.11.11 08:34:15
@vzsozso: Én sem találtam semmi rá utaló nyomot a folyékony kenyéren kívül. pedig jó lenne néhány palack...
Folyékony Kenyér: Honnan jött az ötlet, hogy köleses sört főzz? Van-e valami köze a sörnek a Bozához? Hogyan állítottad össze a receptet?Szilágyi András: Főiskolás éveim lezárásaként szakdolgozatomat a köleses sör készítéséből írtam. Gabona ételek főzésével akkor…..
Pif Grabanc-Kebabját szintén a Szabó Ervin téren, a Grabanc pultjában lehet megkóstolni a Főzdefeszten csütörtöktől. "A darált birkalapockából és sertésdagadóból, no meg 10% zsírszalonnából álló masszát őrölt gyömbérrel, korianderrel, római köménnyel és reszelt…..
Japi 2011.10.07 09:24:31
@pif: Szia pif! Tegnap megvolt a kóstoló... Úgy ahogy azt kell, kértem hozzá egy szép nagy pohár Grabancot.A mártás nagyszerű volt, helyén voltak az ízek. Pont csak egy kicsit csípett, megvolt az enyhe édes íz is; élmény volt mártogatni a pitával. Tökéletesen el volt találva!
A hús fűszerezése szintén kiváló volt. Egy bajom akadt vele: nem volt kellően puha, omlós. Ami nekem jutott már-már túl kemény is volt!
Ha ezen tudnátok kicsit változtatni akkor igazán jó lesz!

u.i.:a desszertet sajnos már nem volt alkalmam, gyomrom megkóstolni! Szívesen olvasnék egy receptet (privát üzenetben is akár)róla, esetleg otthon megpróbálkoznék vele. Ne kelljen már magában meginnom azt az üveg Grabancot!

További jó fesztiválozást!
Japi 2011.10.07 10:39:48
@pif: Persze, nyugodtan ráér majd a Főzdefeszt után valamikor! :)
Japi 2011.10.05 09:17:26
A második Főzdefeszt osztrák vendége a Brauerei Hofstetten, a sörével, melynek neve Hofstettner Bier – ezt csak azért írom ilyen nyögvenyelősen, mert nekem is csak mostanra állt össze, hogy hogyan is viszonyul a helyiségnév két változata egymáshoz.A főzdét először a 15.…..
A legfrissebb adatok szerint az októberi Főzdefeszten 20 magyar kézműves sörfőzde 59 féle sörét kóstolhatjátok majd meg, hozzá jön 4 külföldi kézműves sörfőzde 14 féle söre, és a Főzdefesztet támogató Soproni Sörgyár 4 féle söre. Sörnevek, csapolási helyszínek…..
Serteperte megjelentetett egy írást, mely azt sugallja, hogy az "igazi" Sörforradalom a 90-es évek elején volt, amikor több, mint 300 kis sörfőzde működött szerte az országban. Én másképp gondolom. Az egy mennyiségi nyitás volt, az igazi Sörforradalom a minőségi utat…..
Részünkről. Kővári Gergely sörfőző, kiskereskedő egy jelentős IPÁ-val lendített az ügyön. A hazai kézműves sörfőzés helyzetéről beszélgettünk: vidámságra kevés az ok, de, mint a mindenkori magyar szövetségi kapitány, látjuk a fényt az alagút végén. A bor- és a…..
Rozsnyóról hazafelé jövet volt alkalmunk beugrani a kazincbarcikai HBH sörfőzdébe és megismerkedni a sörmesterrel – jó benyomást tett ránk, hogy ötféle sörrel várja a vendégeket, és a külsőségek is tetszetősek voltak – lásd meggyszem a pohár peremén. Haza is…..
Persze minden nyár a sörfesztiváloké, de a standard magyar sörfesztivál fő jellegzetessége, hogy a sör szócska először és utoljára a címsorban szerepel, utána már senkinek nem jut eszébe a sör, hogy nyugodtan lehessen koncentrálni a lényeges dolgokra, mint lángossütés,…..
 A Főzdefeszt szervezői összefogtak a Civilek a Palotanegyedért Egyesülettel és 2011 Május 13-14-én pénteken és szombaton, a VIII. kerületi Mikszáth Kálmán téren tartják meg a másfeledik Főzdefesztet. Az Első Hazai Kézműves Sörfesztivál célja, hogy reflektorfénybe…..