Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lynk

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
No jó, egy kis segítség: caramelle, pici, busiati. Esetleg most? Vagy tovább: canelloni, orecchiette, bucatini. Na így már egyszerű, igaz? Olasz tésztafajták bizony! A radiatori például a legújabb fajták egyike. Úgy tartja a fáma, hogy a ’60-as években alkotta meg egy alkotó…..
Lynk 2013.03.26 23:54:25
@Lynk:
Se a lencsével, se a tésztával nincs baj természetesen, de nem kevés a szósz (illetve nincs is szósz), és nem túl darabos a lencse a tészta feltétjeként? Szóval összeállnak ők ketten egy kerek étellé?
Múlt szombaton átjött Monsieur két (angol) kollégája afféle tapas vacsorára, vagy legalábbis mi úgy hittük. Mint utólag kiderült, számukra a „gyertek át, készítünk valami ennivalót” inkább azt jelenti, hogy kibontunk pár zacskó chipset és rengeteg alkoholt, mielőtt taxiba…..
Szezon van, roskadoznak az őszibarackfáim. A fajtáját nem ismerem (bár 20 éve a kertemben van), én csak "fürdőkádas" baracknak hívom. Aki netán nem értené: csak kádban fogyasztható, annyi a leve! Ez a kedvenc fám! Fehér húsú a barack, kicsi cián ízzel, és korán - talán elsőnek - terem...
Lynk 2012.07.27 01:36:21
Sziasztok,

Kifejezetten Mitzi-nek és amúgy mindenki másnak, aki félreértette amit írtam: úgy általában beszéltem az értéktelen és érdektelen blogokról és posztokról, amiket az életgörbe elején megtölt ugyan a szenvedély, de aztán meg már nem. :)

Kifejezetten Mitzinek: ha valakit nem szerettem volna megbántani az ti vagytok. A kommentem pont arról szólt, hogy a blogkocsma számomra forradalom. Hogy meddig tart, nyáron pang vajon, agyonvágják e apróbb vagy nagyobb nézetkülönbségek, izgalmas lesz e kb 10 ember egymás számára 3/6/9 hónap múlva is, azt nem tudom.

Arra viszont visszatérnék, hogy igenis nehéz ide megérkezni idegenként. Pont amiatt amit talán Panka írt egy félmondatban és Babette néhány másikban. Ismeritek egymást, találkoztatok, belterjes a társaság, körülbelül a huszadik hozzászólástól már nem a napi posztról beszéltek, ésígytovább. Lehet persze mondani, hogy ettől még nyugodtan beleszólhat bárki, szívesen fogadjátok, de ez egyszerűen nem így működik. Ami miatt létrejött ez a blog, pont az volt Malackaraj Annának a baja. (Az más kérdés, hogy ezt a székhely váltás nem hogy nem oldotta meg, de elidegenedést is hozott, ez az ő dolga.) A malackarajon is ugyanígy belső beszélgetés folyt, és ahogyan egy étteremben nem ülök oda egy idegen asztalhoz (még akkor sem, ha szimpatikus idegenek ülnek ott), úgy a blogokban sem kommentelek bele két hozzászólás közé egy nem odavalót.

Ez nem azt jelenti, hogy nektek bármin is változtatni kell. Ez a ti saját teretek, és csak sejtem, hogy közös vágyunk, hogy többen legyenek azok akik használják. Mindenkit ismerek itt, amennyire ezek a szűkös online keretek engedik, és minden este amikor elalvás előtt olvaslak benneteket, számba veszem, hogy ki nem kommentelt éppen. Csak az aggasztott, és az vett rá hogy a tegnap esti hozzászólást megírjam, hogy egyre hosszabb a hiányzók listája (nem a kommentszám, hanem konkrétan a hozzászólók száma az, ami számít ebben az esetben).

Szeretet és béke,
Lynk
Húsimádóknak szeretettel Mitzitől Még hogy ossobuco gyorsan? Már látom a felháborodott kommenteket, hogy csakis minimum Le Creuset öntöttvas serpenyőben, 3 – 4 óráig párolva autentikus. Sajnos, kevés időm van főzni, de szeretem a jó ételeket. Ezt az ellentmondást fel lehet ám oldani, mégpedig a…..
Lynk 2012.07.26 00:07:36
Sziasztok,

Ősrégi malackaraj olvasó vagyok. Ott is csak nagyon ritkán szóltam hozzá, viszont mindig elolvastam minden bejegyzést és minden hozzászólást. Nagyon sajnáltam amikor vége lett. Láttam, hogy lesz új kezdet, de azt gondoltam, hogy a "professzionális struktúrába helyezés" pont a lelkét veszi el az egésznek. És hűségesen követem a táfelspiccet is, és igazam van. :(

És hűségesen követlek titeket is már az első bejegyzés óta. A közösségi tér értelmezése az interneten meglehetősen nehézkes. Sokan azt gondolják, hogy forradalom erejű az, hogy maga a korábban kizárólag olvasó-szerepben létező felhasználó hoz létre tartalmat, amelyet aztán más, szintén tartalom-létrehozó olvasók kommentelnek, megosztanak, stb, stb, stb. Ez bár igaz, de úgy általában mégsem forradalom. A létrehozott tartalmak érdektelenek és értéktelenek, az esetleg pillanatnyilag fellángoló izgalom hamar elpárolog, és maga a blog pedig elsüllyed. Elsüllyed, vagy mondhatjuk, a helyére kerül. Le a mélybe.

A malackaraj igazi közösségi tér volt. És óriási dolog, hogy önzetlenül, rendkívül sok időt és energiát belefektetve igyekeztek átmenteni valamit ebből. Nekem ez forradalom. Mert megbukni látszik az elméletem, hogy minden kezdeményezés elpusztul az emberek érdektelensége és önzősége miatt.

Az elmúlt napokban billegni látszik az egész. A saját játszótér feeling hátránya, hogy a törzs-kommentelők közé az új olvasók nem mernek / nem tudnak csatlakozni, és legtöbbjüknek idejük sincs arra, hogy minden nap több órát foglalkozzanak a blogba érkezett kommentek követésével. (A törzs-kommentelők pedig természetszerűleg nem mindig tudják napjaik nagy részét cseteléssel tölteni.)

Jómagam ezután sem kívánok nagyon sokat kommentelni. Azt gondolom, hogy sok régi malackarajos nézi ezt a blogot ugyanúgy minden nap, ahogyan a malackarajt is nézte. Nevemben és nevükben is azt kívánom, hogy maradjatok!

Nem nagyon tudok főzni, kicsi konyhát vezetek (kevés, nagyon szeretett étellel). A repertoáromban leginkább olasz tészták, saláták, sült zöldségek, mexikói ételek szerepelnek - ezek alulreprezentáltak itt a blogon. Szívesen küldök nektek anonim módon recepteket, élményeket, fotókat. Lapuló olvasó-társaimat is arra kérem, ha szeretnék életben tartani a blogkocsmát, mondjanak végre valamit!

Üdv:
Lynk
Szegénység blog A döntésünk 2008.10.15 12:00:00
Úgy döntöttünk, hogy a budapesti munkát választom.Ez azzal jár, hogy elkövetkező másfél hónap még keményebb lesz, mint eddig volt a helyzet. 1. A legrosszabb, hogy egy jó ideig külön fogunk élni, csak hétvégére járok majd haza. Szegényember a próbaidőm (3 hónap) alatt nem…..
Két epizóddal ezelőtt 42 klasszikus percet kaptunk Shondra Rhimes készítőtől, múlt héten egy elfogadható folytatást, most pedig egy nyálas ömlengést, egyszerűen képtelenek a készítők egy ígéretes történetszálat úgy lerendezni, vagy olyan mellékszálakkal megtámogatni, hogy…..