Regisztráció Blogot indítok
Adatok
numudal

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kerékagy Ne légy állat! 2012.04.05 12:14:00
Ne bringázz a járdán! ..
numudal 2012.04.05 15:44:13
@szarkafarka:
Ott a pont. "Neki volt igaza, kár, hogy erről a kamionosnak nem szóltak időben"
numudal 2012.04.05 17:44:04
@plagi madár, az al kotmányt aláiro álamfö:
Köszönöm a jó kívánságaidat!
Egyébként pedig ahol tudom betartom a KRESZ-t, de -sajnos- nem mindig életszerű és ahogy az autósok sem tudják/akarják/szokták betartani mindig... ez van.

@gekko:
Én nem megyek Neked, ahogy másnak sem. Nyugi. Az pedig, hogy itt keménykedsz, nem fog halálra rémíteni.
Egyébként pedig, ha elolvasod amit írtam: Járdán, a kerékpáros, szépen, csendben, szerényen, lassan közlekedjen, mert nem ott az Ő helye. Ez tiszta sor, nem kiabálunk, nem csengetünk, nem vágunk pofákat és nem erősködünk. Ha a gyalogos elenged, megköszönjük, ha nem akkkor kussolva megyünk mögötte vagy megállunk stb.

Hiszem azt, hogy jelenleg a bringaútak nagyrésze -vagy amit annak csúfolnak- életveszélyes. Azt hiszem, hogy rengeteg úton NEM jó az autók között tekerni, mert zavarjuk őket, az út nem megfelelő minőségű stb stb.
Szóval igen, a biztonság a fontos, aki bizonytalanabb az válassza a járdát, de ott aztán tényleg lassan, békésen.

És igaz: rengeteg kerékpáros van, túl sok ennyi és ilyen minőségű kerékpárúthoz. Valamint nem titok: nagyon elszemtelentek/tünk. Ezzen pedig nekünk, kerékpárosoknak kell változtatnia.

Mindenkinek biztonságos közlekedést kívánok!
Ilyen az amikor a valóság beszivárog a fikcióba. Amikor az itt és most létsíkja vörösen izzva lebukik az elbeszélés értelmezési horizontja mögött. Amikor az írók úgy játszanak hús-vér emberekkel, mint hülyegyerek, aki direkt a járdán hajt a GTA-ban.Gémes Antos, a…..
napszemüveg Kémek öröme 2012.02.27 07:00:00
Látszólag óriási ötlet, még a Google Terminator-szemüvegénél is jobb. De ha jobban belegondolunk, nehéz kitalálni olyan szituációt, amiben hasznát vesszük. A napszemüvegbe épített kamerával nem tudunk igazán jó minőségű felvételt készíteni, mert bár a technika rengeteget…..
IDDQD 9,3 millió egy nap alatt 2011.11.09 23:56:00
Ennyit adtak el az új Modern Warfare-ből a premier napján, lehetne bűvészkedni a számokkal, és belemenni értelmetlen összehasonlításokba mozis premierekkel, de inkább nézzünk pár érdekes részletet:1,5 millió ment el a világszerte X boltban tartott éjféli nyitásokon (ahol X…..
numudal 2011.11.10 13:18:42
S-@S-1-5-7:

Jogos, de ugyanakkor más az, hogy játszol egy FPS-el és hangulati elemként van egy video benne, és más az, hogy egy játékban kb 5 ször ellővik, hogy "ugrasz, de leesel és mégis elkap valaki az utolsó pillanatban" . ez egyszer élmény, de amikor minden részben előfordul akkor már unalmas és nem igazán ad hozzá a játékhoz. ugyanez igaz szerintem a rendszeres "felrobban alattad az autó/tank/fal stb" elsötétül a világ és 2x 10-15mp csak sántikálunk alig látunk valamit stb. Oké játékonként 1-2szer jópofa, de ennyi.
Helyszínek: Oké, hogy NewYork utcája, de ha több szerepe ennek nincs,mint, hogy Egyszer körbenézel "jéé szép" és utána a pálya maga ugyan az, mint az összes többi város pálya az összes többi részben, akkor mi értelme?

Tehát én azt mondom, hogy más az, hogy egy játék jó (ez egyébként szerintem az) és más az amikor kifejezetten telezsúfolják, olyan gag-ekkel (pl: hatásvadász videokkal) amik egy idő után már inkább unalmasak. Ez olyan, mint amikor vesznek egy sima utcai autót, lefestik valami látványos színre, ráírják, hogy sport vagy GT aztán most akkor hajrá! Attól ez még nem lett jobb autó, csak látványosabb..
A kínaiak tulajdonképpen szarnak a borra. Nem része a kultúrájuknak, nem illeszkedik a gasztronómiájukba, és alkohollebontásban is legfeljebb az indiánokat tudják megelőzni. Csak hát pusztán a Népi Köztársaságban ezerháromszáznegyvenkét millióan voltak tegnap, a…..
numudal 2011.11.06 19:07:59
Jó kis cikk volt. Mondjuk volt benen pár hüjeség, de azért szépen összeszedte.

Voltam többször kínában, itthon is tartom a kapcsolatot nem eggyel, és szeretném jelezni:

A japánok (legalábbis akikkel én találkoztam) TÉNYLEG nem bírják az akoholt.

De a kínaiak "nemzeti itala" a Maotai (
en.wikipedia.org/wiki/Kweichow_Moutai) az 35%-53% fokos is lehet és ebből szó szerint deciket/litereket isznak egy-egy vacsora alatt. Ilyen vacsorából pedig egy nap 2-4 is lehet. Igaz, bor nem része az életnek, de az alkohol ugyanúgy, mint bárhol máshol.

Szóval ez egy tévedés. ők -ha nem is annyira, mint mi kelet európaiak- de bírják a piát.

A bor viszont igaz. Nem tudják mi az és nem is igazán értik, isznak egy kortyot aztán vissza a gépzsír szerű Maotai-hoz.

Személyesen éltem át, azt hiszem Pekingben, hogy nagy vacsi, kérek egy kis vörös bort (gyanusan fehérboros pohárba, de azért azon ott nem akadunk ki).. pincér bort kitölti.. elmegy. még oda sem ért a kezem a borhoz másik pincér már dobja is bele a jeget!!!!!! Nem tudtam sírjak vagy nevessek, kérdeztem mellettem ülő kínait, hogy most ez mi a franc... mondta: "jég, hogy hideg legyen" ooohh mondom. akkor értem:)

Bort tényleg csak sznobizmusból isznak, illetve ajándékként elég menő.

Jah és... most úgy írtad, hogy felnéznek arra aki jól bírja az italt.. miért itthon nem? Vagy úgy egyébként szinte bárhol?
Túl sok szót nem vesztegetnénk a Nintendót sújtó krízisre (mivel korábban már megtettük), de az már izgalmas téma, hogy miként kívánnak változtatni az áldatlan állapoton. Egy szoftverfejlesztő cég esetében a legjobb megoldás természetesen a piszok jó játékok piacra dobása…..
Az év végi listakészítésből senki nem maradhat ki, így mi sem, gondoltuk megszavaztatjuk az Index munkatársait arról, hogy az eltelt tíz évben melyik külföldi sorozat jött be nekik a legjobban. A válaszadóktól azt kértük, hogy ne rangsoroljanak, csak sorolják fel azt a maximum 20…..