Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.Kriszti.

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szemtanú a gyerekek lelketlen lehúzásának tartja a Kutyatanya nevű, virtuálisállat-nevelgetős közösségi oldalt. Mások szerint ez egy szokásos üzleti modell, minek moralizálni a gyerektémán. Az oldal lényege, hogy elindulunk egy 1 napos kölyökkel, akit etetnünk, itatnunk és…..
.Kriszti. 2009.12.29 13:36:05
Kedves Anyuka!

Kérem, ne vegye személyes támadásnak a kommentem, de mint az oldal egyik moderátora, kötelességemnek éreztem, hogy reagáljak erre a blogra.

Ha jól értem, akkor azt kifogásolja, hogy a gyermeke nagyon beleéli magát ebbe a virtuális neveldébe, éppen ezért igazán zokon veszi, hogyha elaltatásra kerül az állata.

Ha úgy ítéli meg, hogy hatéves gyermeke még nem elég érett a virtuális világ és a valóság szétválasztásához, akkor javaslom, ne engedje, hogy ezeket az oldalakat látogassa.

Másrészről viszont nem értem a problémáját, ugyanis egyáltalán nem lehetetlen emeltdíjas SMS küldése nélkül felnevelni az állatokat. Lehet, hogy spórolni kell hozzá, de ez igazán építő jellegű, hiszen a való életben is nagy szükség van rá. Csupán az etetőtálat, az élelmet, és a macskaalmot (kutya esetében pórázt és nyakörvet a sétáltatáshoz) kell feltétlenül biztosítani, ezeket pedig fedezni lehet a kezdésként kapott 500 centből, illetve a heti fizetésből.
A többi dolog csak amolyan "luxuscikk", amire lehet gyűjtögetni. És természetesen ezekből az alapcikkekből sem a legdrágábbat kell megvásárolni... Valamint, érdemes egy állattal kezdeni, és utána növelni a számukat, hogyha már elegendő pénz gyűlt össze az eltartásukhoz.

Én nagyon régóta rendszeresen látogatom ezeket az oldalakat, és állítom, hogy soha nem küldtem SMS-t, mégis szépen "felneveltem" az állataimat. És nem volt hiányérzetem, sőt, mostmár nyugodtan költekezhetnék is.

Ráadásul, idővel háttérbe szorult az állatnevelés, mert felfedeztem a fórumot, ahol viszont nagyon sok barátot szereztem, és ezzel sokan mások is így vannak. A másokkal való kapcsolatteremtés, a barátságok szövődése meg megint csak pozitívum.

Remélem elolvassa a kommentárom...

Krisztina