Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andr.a

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legnagyobb konyhai találmányok közül a konzerv és az alufólia történetét már letudtuk, most itt az idő, hogy kiderüljön, mitől lesz könnyű és levegős a süti. Ükanyáink vasárnap hajnalban az unokára várva a liszt, tojás és vaj mellé nem a csinos kis sütőporos…..
andr.a 2010.02.09 22:22:17
@Sákovics Diana: Diana, köszönöm a keresgélést. Régóta érdekel ez a téma, de még lusta voltam eddig utánajárni. Kíváncsi lennék rá, hogy egyes receptekben miért szerepel ez vagy az a térfogatnövelő: csupán a hagyomány miatt (különböző korok, országok) vagy valami oka is van (pl. kémiai, ilyenek, amiket írtatok: savak jelenléte, hőmérsékleti hatások). A receptek sokszor nem megbízhatóak, nehéz kihámozni az igazságot, de ha tudni lehet a miértet, könnyebb lenne utána azt megjegyezni és felhasználni is.
Tetszik a blogod, sok sikert és kitartást kívánok!

@dark future: A konyakmeggyhez a meggyszemeket 2-3 hónapig alkoholban áztatják, kimagozzák, lecsöpögtetik, fondant-ba mártják, majd a bevonatot hagyják megdermedni. A szilárd burkokat olvasztott csokitalpra ültetik, majd az egészet csokoládéba mártják, tálcára rakják, díszítik. Ezután a megszilárduló csokoládéburok zsugorodik, nyomja a fondant-t és rajta keresztül a meggyet, a kipréselődő szeszes lé feloldja a fondant-kristályokat. Egy-két hét alatt készülnek el a szemek.
Részletes fotók és leírás található erről a Magyar kóstoló című remekműben.
andr.a 2010.02.08 20:17:11