Adatok
andr.a
0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A legnagyobb konyhai találmányok közül a konzerv és az alufólia történetét már letudtuk, most itt az idő, hogy kiderüljön, mitől lesz könnyű és levegős a süti. Ükanyáink vasárnap hajnalban az unokára várva a liszt, tojás és vaj mellé nem a csinos kis sütőporos…..
andr.a
2010.02.08 20:17:11
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Tetszik a blogod, sok sikert és kitartást kívánok!
@dark future: A konyakmeggyhez a meggyszemeket 2-3 hónapig alkoholban áztatják, kimagozzák, lecsöpögtetik, fondant-ba mártják, majd a bevonatot hagyják megdermedni. A szilárd burkokat olvasztott csokitalpra ültetik, majd az egészet csokoládéba mártják, tálcára rakják, díszítik. Ezután a megszilárduló csokoládéburok zsugorodik, nyomja a fondant-t és rajta keresztül a meggyet, a kipréselődő szeszes lé feloldja a fondant-kristályokat. Egy-két hét alatt készülnek el a szemek.
Részletes fotók és leírás található erről a Magyar kóstoló című remekműben.