Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tanmedve

0 bejegyzést írt és 223 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Edina nem igazán érti, hogyan változtathatják meg lakáshitel-biztosítását tudta és értesítése nélkül, visszamenőleg, pusztán azért, mert a Groupama megvette az OTP Garanciát:Egy lakáshitelhez kapcsolódó biztosítást kötöttem a Groupama Garancia Biztosítóval. A biztosítás…..
tanmedve 2010.10.14 15:14:34
@tanmedve: És mégegy apróság: Az hogy "anyasághoz kötődő" klasszikusan biztosítós megfogalmazás. Ezzel az indokkal a terhesség alatt kialakult összes betegségből, balesetből származó eseményt megpróbálhatja lerázni
Az ilyen fogalmazásokon tudnak a jogászok jó hosszan rugózni
tanmedve 2010.10.14 15:17:52
@labi: Ha találsz ilyen biztosítót edd is meg. posztban szereplő biztosító ott hibázott hogy nem gondolt arra hogy keresőképtelen lehet egy terhes nő is.
Amúgy ha a doki a keresőképtelenség okaként nem a terhességet jelöli meg vita sincs
tanmedve 2010.10.14 15:20:15
@tanmedve@tanmedve: Tedd meg... bocs ragad a billentyűm
A Consumer Report is elvégezte a maga tesztjét az iPhone 4-gyel, és a következőkre jutottak. A három különböző helyen vásárolt iPhone 4 mindegyike eldobta a jelet, ha az ujjukkal megérintették az antennák találkozásánál található részt, így vezetőkké váltak. Egy…..
tanmedve 2010.07.15 14:58:38
@Ленина: És ha szabad tudnom ezt a nézetedet mégis mia halálért kell az appleblogon terjesztened ?
Két vizsgálat is megjelent tegnap, mindegyik Apple-termékekkel foglalkozott, pontosabban azzal, hogy a vásárlók mennyire elégedettek velük.Az első az iPadet érintette, aminek a sebességével, felhasználói felületével, akkumulátor-kapacitásával, használhatóságával 95…..
tanmedve 2010.07.02 06:56:05
@akkor most mi van?: "Te mikor láttá utoljára wint? XP környékén? "
Nem a kötekedés szándéka vezet, de engedj meg két apró megjegyzést:
1. Az xp-ről ne beszéljünk úgy mint az idők ködös homályába vesző reliktumról, mert a felhasználók nagyobbik fele ma is ezt használja
2. Miközben örömmel értek egyet abban hogy a w7 lényeges előrelépés, azért ne állítsuk azt hogy "feltelepiti (beteszi a dvd-t, végigkattingatja a next next finish-t) és használja ugy, hogy nem is tud a driverek vezérlőpult és lemezkarbantartó létezéséről." Szerencsével előfordulhat ilyen is és ez jó, de gyakran kell fúrni faragni.
Az Apple-rajongók túlkapásainál csak az anti-Apple-tábor zúgolódása lehet nevetségesebb. Hogy miért? Mert előbbi azért rajong, amije van, a másik tábor pedig azt gyűlöli, amije nincs. További magyarázat értelmetlen.Megjelent az iPhone 4, az ellenséges tábor (hogy egyáltalán…..
tanmedve 2010.06.23 20:59:21
@nestealemon: Köszönöm hogy végre véleményt is olvashattam. Ha így gondolod hiba lenne iphont venned. Válassz mást és használd egészséggel
tanmedve 2010.06.24 06:49:58
@II. Krauser: "Elég jól megfigyelhető, hogy valahogy mindig az apple fanboyok keresik a balhét, és mennek elébe a pofonoknak, mint ezzel a poszttal. Ez is csak titeket minősít.
Válasz erre
"Mi mentünk pl android blogra fikázni, vagy a fikázók jöttek ide?
tanmedve 2010.06.24 06:56:43
@-MJ-: "Legyetek boldogok a terméketekkel, de ne gyertek kókuszgolyót és füstölőt árulni!"
Nem vetted észre hogy Te jöttél be a szerinted"kókuszgolyót és füstölő" klubba észt osztani?
        További részletekért kattintson a Tovább gombra! Mivel a Handrástól elhozott Mac minihez adott hdmi-DVI-átalakító nem kompatibilis az Apple DVI-VGA-átalakítójával, ezért az Index szerkesztőségének félszáz gépe közül 49 kapásból kiesett (HÜLYE…..
tanmedve 2010.06.22 12:45:26
@skaven: Nem gondolom, hogy attól hogy mielőtt hazaviszek egy gépet meggyőződöm arról hogy milyen csatlakozói vannak el lennék szállva magamtól. Ez vonatkozik a 49 gépre. Az egy ami maradt: Ha egy vadonatúj gépez egy régi vasat nem tudok csatlakoztatni akkor az új konstrukció szar. Én vagyok elszállva magamtól mert így gondolom és nem az aki megpróbált rádugni egy régi vasat egy vadonatúj gépre és mivel nem sikerült megállapította hogy a gép sz... Nem azt hogy neki nem tetszik, hanem azt hogy a konstrukció sz...
tanmedve 2010.06.22 12:50:38
@skaven: Eszem ágában sincs az apple-t védeni, nem hiszem hogy rászorulna.
Tegnap este előben közvetítettem Steve Jobs keynote-ját, ami az iPad Eventhez képest merőben más felépítéssel húzta az idegeket. Míg legutóbb Jobs néhány perccel a színpadra lépés után azt mondta, iPad (bumm), addig most demókkal kezdett, és mindenféle további aljas…..
tanmedve 2010.06.08 09:16:24
@ZLC: Értem. Tehát a egy cég olyan vasat dob a piacra ami többet tud mint amit pillanatnyilag a szolgáltatók kínálnak az mind gagyi. Eddig világos, csk azt nem értem hogy ha ez így van akkor minek törik magukat a hardver fejlesztők, miért nem várják meg a szolgáltatók ötleteit...
tanmedve 2010.06.08 11:18:39
@ZLC: Az AT&T-vel édes kevés lenne megegyezni, hiszen akkor meg az lenne a baj hogy csak a saját szolgáltatónál működik a dolog.
Mégis mit vártál? Új design, új hardver, páratlan minőségű kijelző, új szoftver, új szolgáltatásokkal, mégis mit neveznél újdonságnak?
Ellenőrző Irígyek a tanárokra? 2010.05.18 08:00:00
A tegnapi posztunkhoz érkezett kommentek közül választottunk egyet, ami -a mi véleményünket is képviselve- végigveszi az "érveket" és szisztematikusan végiggondolva azokat, válaszol is rájuk. Üdv Mindenkinek! Végig olvastam a kommenteket és sírni támadt kedvem a sok…..
tanmedve 2010.05.20 06:11:43
@Bambano: "Például gimiben azt, hogy amelyik tanár diákjait jellemzően nem veszik fel egyetemre, azt elküldik kapálni."
Ezzel a mai rendszerben a legjobb tanárokat fogod kiszórni, akik nem adnak jó jegyet olyan könnyen. Ugyanis ha nem tűnz volna fel nincs felvételi vizsga. Teleszórni a bizonyírványt ötössel tuti felvétel.
Appleblog Drága-e az új MacBook 2010.05.19 15:56:00
Tegnap jelent meg az új gép, és a kommentekben egyből felmerült, hogy nem éri meg az Apple legolcsóbb laptopja, túl drága, szar, szar, szar. Ezer dollárért sokkal jobban felszerelt gépeket lehet vásárolni, írták néhányan, a MacBook a frissítés ellenére is korszerűtlen és…..
tanmedve 2010.05.19 22:47:03
@tanmedve: De mint már írtam nem akarlak meggyőzni. Ha meg vagy elégedve a pc-vel használd és eszedbe ne jusson mac-et venni. Én nem voltam megelégedve, megvettem egy öreg mac-et azért hogy a rendszerrel megismerkedjek, megtetszett, most egy három éveset használok a legújabb oprendszerrel, és meg vagyok vele elégedve. Csak kérleg ne akard nekem bebizonyítani hogy minden mekes csont hülye sznob. Mivel párhuzamosan használom a két rendszert naponta szembesülök azzal miért is használok macbookot
tanmedve 2010.05.19 22:48:04
@Mitévő Légy: Igen meg olyan aki leírta hogy neki macbookja van és az is folyton homokóráz (lol)
Kábé egy hete olvastam egy vicces vallomást az EMC tárolástechnikával foglalkozó óriáscég marketing igazgatója, Chuck Hollis blogján "Mit tett a családommal az iPad" címmel. A vezető háza egyébként tele van tech-kütyükkel, sokat tapasztalt családról van tehát szó,…..
A vasútbarát magazint, könyveket, tévéműsort és hasonlókat megjelentető Indóház kiadó cégcsoportja tavalyelőtt indította el először a pünkösdi csíksomlyói búcsúra vonatát székely gyors néven. Persze nemcsak utazásról van szó, a Székely Gyors utazási iroda…..
tanmedve 2010.05.15 17:37:31
@hüjehalyó: Zombi vagy TE barátommeg az összes hasonlóan cizellált műveltségű européer!
Úgy látszik az kell a modernitáshoz hogy köszönés helyett is mocskoljátok a másikat. Jellemző!!!
tanmedve 2010.05.15 17:42:55
@Daniel W. Mcload: Ha az az európaiság hogy leköpöm a multamat akkor én nem szeretnék európai lenni! Ha az az európaiság hogy köpködök egy dalra amit sokan tisztelnek , akkor nem akarok európai lenni!
Ha az az európaiság hogy feledve minden hagyományunkat, mocskolva eleinket, tagadva kultúránkat a nyugat seggét nyalom akkor nem akarok európai lenni
Ha az az európaiság hogy nem lehetek büszke a magyarságomra akkor nem akarok európai lenni!
De te csak legyél...
Már a videomegosztókra pr-célból felkerült asztalcsapkodásból sejteni lehetett, hogy a Story Tv-n újjáéledt A la Carte nem az az értelmiségi beszélgetős műsor, aminek szánták. Végül is érvek ütköztetésének, meg értelmes párbeszédnek elég gyenge, hogy Dessewffy Tibor…..
tanmedve 2010.04.22 17:52:47
@Kopi3.14: Kössz hogy megerősítesz! Tehát ha azt gyorsabb volt elhordani akkor itt sem áll meg az" alagút építés gyorsabb" teória
tanmedve 2010.04.22 18:07:30
@Kopi3.14: Tudod a talajmechnika szigorlati anyagban nem szerpelt olyan talajtípus amelyen nem lehet támfalazni, de elbírja a hídpilléreket. Úgy lehet benne alagutat fúrni , hogy az Független az időjárástól, gondolom a kitmelt föld elpárolog.
Igaz közben megvédjük a sok tucat hektáros krumpliföld flóráját és faunáját, és még azt is bebizonyítjuk hogy a néhány kilóméterenként megépített vadátjáró sokkal drágább mint ezek az alagutak és viaduktok.
Egy tanár kollégánk reagál a blogon eddig megjelent posztokban felmerült "vádakra". Véleménye szerint hamis képet fest a tanárokról a posztok nagy része, akaratgyenge, dilletáns, máshová nem való embereknek állítja be a tanárokat.Kedves Ellenőrző!A blogot olvasva az…..
tanmedve 2010.03.31 14:38:43
@Monchini: Amit leírtál nem csak hogy érdekes , hanem tényleges lehetőség ... lenne.
A mi iskolánkban minden kolléga másfélszeres óraszámmal dolgozik. Magyarán annyian sem vagyunk ahányan az órákat megtarthatjuk. Teremről, vagy bármilyen helyiségről már ne is beszéljünk. A gyógypedagógusunk a takarítószer tárolóból átalakított helyíségben dolgozik.
Nem folytatom a panaszáradatot. Látod én ezekre a dolgokra gondolok amikor azt mondom hogy összekötözött lábbal kell táncolnunk.
tanmedve 2010.03.31 15:26:16
@Monchini: Ámen. Remélem a prófét szól Belőled!
tanmedve 2010.03.31 15:28:16
@tanmedve: Mondom próféta, bocsánat mármegint a billentyű
Hatvanhat évnek kellett eltelnie, hogy a holokauszt áldozatainak leszármazottjai hangsúlyozottan egy elenyésző kisebbsége rádöbbenjen, hogy a MÁV bűnös módon segítette a náci német birodalmat a zsidók deportálásában. Ők most Chicagóban kitalálták, hogy 248 1771 milliárd…..
tanmedve 2010.02.11 17:23:18
@Nödön: "De akkor most mondjuk azt, hogy az elit zsidóság finanszírozta a szegényebbjei deportálását? Mert a logikád alapján ez következik."
Nem ott finaszírozta hanem a náci Németország gazdaságát finanszírozta a zsidó nagytőke!!!
tanmedve 2010.02.11 17:31:13
@Megfigyelo:" De tobb mint 4 millio aldozat volt - mar emlitettem, hogy csak Lengyelorszagban kb. 5 millio zsido volt a haboru elott, akik kozul par ezer maradt csak eletben."
Mint említettem én az auschvitzi áldozatokról beszéltem. Róluk pedig ma az olvasható az auschvitzi tájékoztató anyagokban hogy kb 1,2 millió zsidó halt ott meg. Ugyanezen a helyen néhány éve még több mint 4 millió szerepelt. Ezért tettem fel azt a kérdést - tudom rossz hangsúllyal -hogyha egy adatban ekkora hiba fordulhat elő akkor a többi mennyire megbízható
Amúgy szeretném arra is felhívni a figyelmet hogy a lengyelországi áldozatok nem csupána zsidók közül kerültek ki, és nem tudom a nácik áldozatai közül leszámították-e már a katyini erdő halottait. Csak azért mer az a mészárlás is tökéletesen dokumentált volt vagy 50 évig, majd egyszer csak kiderült hogy tán mégsem anyira. Persze ezzel is kisebbíteni akarták a náci bűnöket az "eleve elfogultak"
tanmedve 2010.02.11 17:55:16
@Megfigyelo: "Ez azt jelenti, hogy az emberek tobbsege, ha hisz valamiben, akkor barmit kepes megtenni azert, hogy ne kelljen elismernie (akar csak maganak) hogy tevedett. "
Akkor most felsrolnám ennek a rövi szövegnek a tárgyi tévedéseit: 1.Hivatásomból eredően pontosan tudom mi a kognitív disszonancia.
Ahoz hogy tévedhessek állítanom kéne valamit, én pedig csak kérdeztem, igaz nem megfelelő hangsúllyal.
A kérdéseimet bevezető utalások kivételnélkül ellenőrizhetők.
2. Ami a reménytelenséget illeti: nem azért kellene engedni a legvéresebb holokauszt tagadót kutatni hogy őt meggyőzzék, mivel ez érdektelen hanem azért hogy kiderüljön ostobaságokat állít.
3. A történelmi események értékelésében a tárgyszerűség a legfontosabb. A véleményünk lehet eltérő de az hogy hány ember fér el 1 négyzetméteren, vagy hogy hány embert lehet adott méretű krematóriumban megsemmisíteni nem vélemény hanem mérhető, számítható adat.( Félre értés ne essék nincs elfogadható szám.) MA pont ezeket a tényeket nem engedik vizsgálni.
Pontosan az áldozatok emlékeköveteli ordítva hogy ne lehessen holokauszt part kiépíteni. Megrendülten adózom a tényleges áldozatok emlékének , de forog a gyomrom a saját mártírjaiból anyagi hasznot húzó véglényektől.
Paranoid Android Van-e diplomám? 2010.02.10 12:39:14
   Ha olvasom, hogy valamelyik közéleti csávóról vagy nőciről kiderült, hogy nincs diplomája, kettő se, érettségije se, sőt a szakmunkás-bizonyítványát is a Stencer Matild Virágkötő Szakiskolában szerezte, mely intézmény tudvalevőleg csak valamelyik vicces kedvű…..
tanmedve 2010.02.10 19:47:02
@Slotákia: Volt idő amikor oktatás szervezőként dolgoztam és nálam iratkozott be egy arc alapfokú számítógép kezelői tanfolyamra, mert saját elmondása szerint Gábor Dénes informatikus diplomával a zsebében nem tud feltelepíteni egy oprendszert a gépére. Engem ez a tapasztalat meggyőzött
tanmedve 2010.02.10 20:01:07
@xstranger: Tökéletesen igazad van, de ugye nem gondolod hogy egy képzett informatikus szükségét érzi egy ALAPfokú számítógép kezelő tanfolyamnak. (Amúgy az első diplomám szerint mérnök volnék úgyhogy vannak fogalmaim egy mérnök feladatairól)
Jó ideje nem írtam Eráról, a kombi fekvőlámpás Mercimről, mert, ha úgy vesszük, nem is volt mit. Ződcséges Merdzsóként szépen teszi dolgát, indul, megáll, viszi az Ikeát, kilencfelet eszik így télen, városban, fogatlan szájával szépen morzsolgatja a kilométersercliket.…..
tanmedve 2010.01.18 00:09:15
@tams9: Látod pont erre próbáltam utalni , hogy ezek az odahajigált százalékok pont semmit ne mjelentenek. Lehet akár igaz is, meg teljesen fal adat is.persze hogy nem adhat ki a mérnök adatokat, de pont ezért a földi halandók esetében nem biztos "segghülyeség" fenntartásokkal fogadni.
tanmedve 2010.01.18 15:10:56
@misinator:"Szétszerelhetetlen, javíthatatlan műszerfal, motorvezérlő panel, műanyag vízcsövek, hajszálvékony vezetékek, lehetetlenül filigrán csatlakozók, nagyságrendekkel precízebb illesztések, mint 20 éve...soroljam még?" Tegnap egy fél napon át ezekre a megoldásokra próbáltam célozni. Ha valaki tüzetesen megvizsgálná a többségükről kiderülne , hogy nem a biztonság igénye hanem az olcsó gyárthatóság miatt kerültek a gépekbe. A profi marketinges pedig megoldja hogy mindenki bevegye hogy a szerelhetetlen műszerfal pl. biztonsági követelményeket elégít ki
tanmedve 2010.01.19 11:54:29
@mlt3: Az ötvenöt SZÁZALÉK egy statisztikai adat. Azt merészeltem megkérdezni hogy milyen mérés sorozat hozta ezt az eredményt. Erre kaptam a szakmai alaposságtól átitatott mocskolódást. Az nem tervezési hanem statisztikai alapelv hogy egy mérés nem mérés. Aazon vitatkozhatunk hogy hogyan mérünk, és elfogadom hogy ma már sokkal több a számítógépes szimuláció mint a tényleges mérés. Ezzel együtt az ilyen levegőben lógó statisztikai adat nem más mint csurrantott marketing. Mocskolódhatsz ahogy akarsz akkor is tapasztalati tény, hogy a tömeggyártásban MINDENT alárendelnek az olcsó gyárthatóságnak, és a műanyag legnagyobb előnye az olcsósága. Ezzel együtt a Te dolgot mi mire tartasz.
Rabyn osztja meg velünk kétségeit azzal kapcsolatban, hogy lehet-e tanulás és munka mellett olyan átlagot produkálni, hogy a hallgató ösztöndíjat kapjon. Sokan tekintenek a tanítóképzőre úgy, mintha egyszerűen feleségképző lenne, pedig nagyon sok teljesítenivaló tárgy van,…..
tanmedve 2010.01.16 10:00:32
@Bucika75: Az észrevétel, jogos igyekszem javítani és nem állítom hogy ez az én ultramodern stílusom.
tanmedve 2010.01.16 10:03:33
@Bucika75: Ebben tökéletesen egyetértünk. Aki egyszerűbbnek gondolja a tanító, tanár dolgát mint a mérnökét, vagy éppen az informatikusét, annak javaslom próbálkozzon bármely iskolában tapasztalatokat szerezni.
tanmedve 2010.01.16 11:29:07
@Bárzongorista: Ha jól emlékszem ezt írtam:"Az hogy a pedagógusokról olyan közvélekedés alakult ki amilyen, jelentős részben a képzés hiányosságainak köszönhető. " Akkor mit nem értek? Ettől még van néhány hozzászóló, aki úgy gondolja hogy az a megoldás ha agyagba döngöli a tanárokat.
A képzés színvonalát nagy mértékben meghatározza a beiskolázottak képessége. Nem gondolom, hogy a rossz, tehetségtelen tanerők jobbak lennének, ha több fizetést kapnának, de talán a pályára készülők közt több tehetséges adódna, ha nem kéne a diplomával együtt a szegénységi bizonyítványt is átvenni
Ellenőrző Karácsonyi jutalom 2009.12.28 17:10:00
Az alapítványi iskolákban dolgozó tanár kollégáinknak néha tényleg a tűrhetetlent is el kell tűrniük, ha meg akarják tartani állásukat. Lara az idei karácsonyi vacsorán történt jutalomosztást meséli el nekünk, sajnos szűkszavúan. Továbbra is várjuk leveleiteket! Kedves…..
tanmedve 2009.12.29 15:11:36
@kutasbandi: Persze mondhatja azt egy iparos hogy ez drágább lesz, mi több azt is hogy nem vállalja, de azt hogy ez a lakás kifesthetetlen, és ezt még el is fogadja a fél szakma, na ez már nem hiszem hogy megáll.
tanmedve 2009.12.29 15:27:42
@kutasbandi: Köszönöm a beszélgetést!
tanmedve 2009.12.29 17:00:09
@ppppalika: Nekem viszont az a dolgom hogy a szűkös körülmények között is megpróbáljak minőségi órát tartani. Ez viszont általában sok-sok többlet munkát igényel.
A különórára pl fizikából nem a kísérletek hiánya kényszerül a gyerek, hanem azért mert a tananyagot csak "leadta" a kolléga és nem megtanította.
A pincér sem azért hoz hideg ételt mert rosszak a körülmények, hanem mert trehány a séf.
Naponta küzdök az eszközök lehetőségek hiányos voltával, de tisztelettel kérdezem mivel voltak jobban eleresztve a hatvan évvel ezelőtti NÉPTANÍTÓK, ők ugyanis nem engedtek ki analfabétákat a kezük közül.
Amikor például azt hallom középiskolás diáktól hogy megtiltották neki a függvénytábla használatát, vagy azt hallom hogyha a magyar dolgozatban nem az óra tábla anyagát adja vissza akkor kettesnél jobbat nem kaphat ( kollégiumi tanárként szembesültem ezekkel a példákkal, nos ezek egyértelmű súlyos dilettantizmusról árulkodnak)
A tanárok gyakran élnek a verbális agresszió eszközével, ami különösen akkor okoz nagy kárt, ha egy védtelen, visszahúzódó lány lesz a céltáblája a mindennapi szekálásnak. Levélírónk lányát az irodalom tanárnő fogta ki magának, aki nem éppen irodalmi stílusban beszél a…..
tanmedve 2009.12.29 16:47:29
@Marika70: A hozzászólása alapján a tanári szakma legalját ön képviseli kedves kollegina!
Honnan veszi magának a bátorságot hogy így nyilatkozzon ! Tanított már szakképzőben, vagy kis iskolában? Vagy ön szerint a szakképzősök ilyennek születtek, netán inkább az önhöz hasonló elittanárok termékei!
Ami a kamaszlányokról ír abban sajnos egyet kell értenem.
Mi az hogy "cigányiskola"?
A tanári végzettségem mellett mérnök és rendszerinformatikus lévén nem azért tanítok általános és szakiskolában mert nincs más lehetőségem. Sokkal inkább azért mert tanárként szakmai kihívást látok a mindenhonnan kidobált " kezelhetetlen " gyerekek nevelésében.
Nem tudok olyan együttállást elképzelni hogy lekurvázzam a tanítványomat. Ugyanis abban a pillanatban elveszíteném minden erkölcsi alapomat arra hogy felálljak a ma már csak képzeletbeli katedrára.
Mindamellett egyikünk sem hallotta hogy mi hangzott el.Engem is támadott már meg ezzel a váddal szülő, pedig mindössze annyi történt hogy felhívtam a diák figyelmét az alaklomhoz illő - és nem útszéli- öltözködés szabályaira. A szülővel pedig közöltem hogyha akartam volna sokkal választékosabban tettem volna azt amivel vádol,de nem tettem ,pedig aki tűzoltónak öltözik ne csodálkozzon ha fecskendőt nyomnak a kezébe.
Egyébiránt évtizedes tapasztalattal a hátam mögött még nem láttam olyat hogy egy visszahúzódó szolid leányzót épp az említett jelzővel támadnának