Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mandrill

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen lenne ma a Duna partja, ha a világháború után máshogy állítják helyre a Budai Várat? Vagy ha Hauszmann nem álmodik belőle egy hatalmas palotát egy évszázaddal ezelőtt? Ne tippelgessetek, ilyen! Na jó persze nem pont ilyen, hiszen Vígh András a mai állapotból "fejtette…..
Nagyításért katt a képre! Épp egy éve, tavaly novemberben lelkesedtem egy tervért, hogy "űrhajóleszálló épül a Bajcsy-Zsilinszky úton. Vagy valami olyasmi". Tetszett, hogy merész ugyan a ráépítés, mégis "megemlékezik" a hajdanvolt kupoláról. Tegnap újabb részleteket…..
mandrill 2012.11.22 12:19:58
@~dá~: Szerintem az irodaház funkciót úgy is ki tudta volna elégíteni az épület, hogy legalább az udvarok homlokzati falait megtartják, és csak a nyílásokat bontják ki. Viszonylag egyszerű volt az épület beosztása, elég könnyű lett volna az udvar megtartásával is egyterűsíteni [ha már irodaépületnél ez ma az elvárás, és a bérlő osztja fel az összefüggő teret ideiglenesen a saját igényei szerint].
Itt inkább olyasmiről van szó, hogy így gazdaságosabb az építtetőnek: ha teljesen beleznek, akkor tervezhetőbb az építkezés, mármint nem nagyon érhetik őket közben meglepetések. Öröm, hogy legalább az udvari árkádok fémszerkezetét visszaépítik, az meglehetősen egyedi, de nem kárpótol az udvarért, sőt, udvarokért [ugyanis eredetileg kettő volt].
Sztem ez egy kiemelkedő épület [volt], ha csak a Bajcsyt nézed [ami pedig főútvonal] sem nagyon van sok jelentős épület [van még egy csúnyán lepusztított, korai Lechner ezen a szakaszon, meg pár jó 40-es évek].
Rendhagyó módon ma nem egy ruhának vagy egy kiegészítőnek osztom ki a citromdíjat, hanem egy modellnek. Méghozzá Andrej Pejicnek. Persze már megszoktuk, hogy Andrejt többször látjuk nőként, mint ...khmm... férfiként, sőt láttuk már női fehérnemű-reklámban is. Na de női…..
mandrill 2012.06.09 03:24:05
@23EliEli23: Nóri,
1. a posztban Strange éppen a jelenségre kérdez rá, ami téged is kiakaszt, így elég fura, amikor neki szólsz be, amiért épp azt a problémát veti fel, amiről pont te is beszélsz.
2. hol van itt szó a melegekről? (Akikkel neked nincs "NAGY" bajod).
Itt egy nőnek öltöztetett férfi modellről van szó, egy férfi modellről, aki szexuális orientációjától függetlenül (nem tudom, hogy Pejic meleg-e, de itt modellként van róla szó, akinek túl sok belepofázása nincs, hogy mi történik vele, szóval Pejic orientációja itt totál mindegy), és általában olyan feladatokat kap, amelyekben nővé alakítják. Szóval arra játszanak rá, hogy alapból elég nőies a megjelenése, legalábbis finomak a vonásai és nagyon vékony. Sajnos, a vele készült anyagok nagy része sem koncepciójában, sem vizuálisan ennél nem hoz ki többet/mást ebből, szóval egy idő után számomra gyakorlatilag semmi izgalma nincs annak (pedig lehetne ebből kiindulva provokatív és felkavaró anyagokat is csinálni), hogy "nahát, egy újabb editorial, amiben Andrej Pejic majdnem úgy néz ki, mint egy nő."
VISZONT tanuljátok már meg egy életre, hogy a buzik nem rózsaszín tollboában rohangálnak otthon, és jellemzően nem vágynak arra, hogy úgy nézzenek ki, mint Andrej Pejic, azok, akik ilyesmit csinálnak, azok a transzvesztiták (akik az esetek nagy részében melegek, de ugye "nem minden rovar bogár"), akik meg úgy érzik, hogy ők férfitestbe született nők, azok meg nem melegek, hanem transzszeuxálisak. Legalábbis az orvostudomány mai nézetei szerint. Ami ugye szintén egy emberek fejében született rendszer, és nem valami abszolútum.
Szóval a melegek azok azok a férfi identitású férfiak, akik a saját nemükhöz vonzódnak. Úgyhogy meglehetősen szomorúnak érzem, hogy egy ilyen anyagnál belekevered a dologba a melegeket (akikkel nincs amúgy "NAGY" bajod).
Az meg pláne szomorú, hogy úgy hivatkozol egy embertársadra, aki egy munkájában olyasmit jelenít meg, ami számodra nem elfogadható, hogy "lény".
A Vanity Fair 2012-es januári számában - amelynek címlapján is Gaga látható - a Lady felfedi bájait, igaz mindössze egy kép erejéig. Sebaj, akit érdekelt, az azért most alaposan szemügyre veheti az egyik mellét, a bordáit, a fél fenekét és a combjait. A többi képen felöltözve…..
Minden ín, izom és ér látszódik Madonna csontos, vékony és túlgyúrt karján. Mintha kivonták volna belőle a zsírt, a húst és a vizet és megmaradt volna egy Bodies kiállításba illő figura.Csak szerintem kellene abbahagynia a drámai mértékű önsanyargatást vagy szerintetek…..
mandrill 2011.07.12 14:53:30
Akkor amire már mindenki rájött magától is, régi hír már ez is: bizony, ps.
1.bp.blogspot.com/__HilW7EXwh8/SnHhXWuUQ7I/AAAAAAAAJVU/UWw4JBKoPKk/s400/arms+fake.jpg
És ugyenez a sorozat ps nélkül még:
boyculture.typepad.com/.a/6a00d8341c2ca253ef01157246e417970b-pi
Azt hiszem, érdemes lett volna megnézni a képet, mielőtt poszt lesz belőle... Szép cím lenne, hogy "Anatómialecke", de úgy tűnik, a szerzőnek ez épp kimaradt...
A Calliope tavaszi kollekcióját Masha Novoselova és Tobias Sørensen próbálják megszerettetni velünk. A fotókat Peter Gehrke készítette. Nem túl izgi... ezer és egy ugyanilyen kampányt láttunk már - és bár én kedvelem az ilyen forró nyarat idéző, nyugalmat sugárzó képeket -…..
Az Interview magazin decemberi száma leközöl néhány kissé provokatív (már amennyiben valaki provokatívnak érzi, ha két lány erotikusan közeledik egymáshoz néhány kép erejéig) fotót Abbey Lee Kershaw-ról és Edita Vilkeviciute-ről.  A képeket Mario Sorrenti készítette.…..
Ha John Galliano 2011-es tavaszi/nyári fürdőruha-kampányát egyetlen szóval kellene jellemeznem, akkor annyit mondanék, hogy furcsa. Ennek lehet persze negatív és pozitív kicsengése... de attól tartok, hogy nálam jelen esetben inkább a negatív irányba billen a képzeletbeli mérleg…..
Legnagyobb örömömre sokan kedvelitek Björk-öt, legalábbis a múltkor ez derült ki számomra, amikor az Another címlapján láttuk viszont az énekesnőt, ezért most itt a teljes fotósorozat, amely a magazinban megjelent. A képeket - csakúgy, mint a címlapfotót - Inez van Lamsweerde…..
mandrill 2010.10.04 14:08:46
Lara Stone az Interview magazin szeptemberi számában látható egy remek fotósorozaton - ruhában és anélkül is. A képeket Mert Alas és Marcus Piggott készítették (egy gyárépületnek tűnő helyen).A pucér képek a tovább után... ..
Ma ünnepli 52. születésnapját Madonna. Sok boldogságot kívánok neki.Jaa, és még azt is, hogy végre megbarátkozzon a korával :) ..
Britney Spears-szel ezúttal a POP magazin őszi/téli számában találkozhatunk, ahol menyasszonyi ruhába bújtatták (vagy legalább egy fátylat aggattak rá) és megpróbálták lolitásra venni a figurát. Sajnos azonban Britney-ben már nem sok maradt egykori, kislányos bájából, így…..
Ritka szereplője Björk a magazinok címlapjának (legutóbb itt láttam), most azonban itt van, méghozzá az Another őszi/téli számának borítóján, Inez van Lamsweerde és Vinoodh Matadin készítették a képet.Hogy tetszik? ..
mandrill 2010.09.07 11:44:03
@The Strange: nekem ez már egy éve megvolt, és most már egész jó, csak ezzel tudlak bíztatni :-)
Kegyetlenül rosszat. Mérhetetlenül bénát.Jessica Stam és Mat Gordon népszerűsíti az ALDO cipőit egy határtalanul unalmas kampányban, amelyet Terry Richardson fotózott. Nincs háttér, hiányzik az ötlet, a fantázia a képekből, de még a színek is pocsékok.Lám-lám, ennyire futja…..
Régen nem szerepelt már Agyness, úgyhogy éppen kapóra jön  Alasdair McLellan fotósorozata a modellről, amelyet a V magazin őszi számához készített "Saint Marks Place" címmel. Remélem, a közeljövőben ennél szebb és jobb képek is készülnek majd a modellről...…..
Madonna tovább népszerűsíti a Dolce & Gabbana kollekcióit, fekete-fehér, roppant hangulatos divatfotókon. Íme az őszi/téli kampányhoz készült képek - tipikus vidéki, dél-olasz családi körben: ..
A Glamour szeptemberi címlapján Palvin Barbara... ..
"Chic Easy Pieces" címmel közöl le Enikőről egy fotósorozatot az amerikai Harper's Bazaar, a szeptemberi számában. A képek vegyes érzelmeket váltottak ki belőlem - igazából egyelőre nem sikerült eldöntenem, hogy tetszenek-e avagy nem.Egyrészt vannak köztük elég…..
Adidas edzőcipők magas sarokkal, vagy magasított talppal? Miért, miért, miért? Az a gondom, hogy, ha edzeni szeretnék, vagy csak pusztán sportosan felöltözni, akkor a magas sarok kapásból kilőve. Ha pedig kicsinosítom magam, magas sarkakon kívánok tipegni, akkor miért is…..