Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerox

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ellenőrző Karácsonyi jutalom 2009.12.28 17:10:00
Az alapítványi iskolákban dolgozó tanár kollégáinknak néha tényleg a tűrhetetlent is el kell tűrniük, ha meg akarják tartani állásukat. Lara az idei karácsonyi vacsorán történt jutalomosztást meséli el nekünk, sajnos szűkszavúan. Továbbra is várjuk leveleiteket! Kedves…..
kerox 2009.12.28 21:07:27
Kedveseim!
Előjáróban: van pár évtizedes tapasztalatom önkormányzati, alapítványi és egyházi fenntartásban működő iskola mindennapjairól.
Azoknak, akik a pedagógustársadalmat kívánják elítélni, lenne mondanivalóm bőven, akár indulatosan is.
pl: 3 hónapos szabadság, OM 10 %-al csökkentette édesanyád fizetését, stb. Kedves kommentelő! Sokszor beszélünk butaságot, olyat, ami nem fedi a valót. Van egyszer egy munka törvénykönyve és a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény.
Bizonyára jó tanáraid voltak, keress rá erre a két jogszabályra, tájékozódj, utána hergeld azokat, akik még a pályán vannak!

A Karácsonyi jutalom szerzőjének üzenem a következőt:
mielőtt általunk nem ismert okokból, a munkáltatóddal szemben fennálló utálatodnak hangot kívánsz adni, kérlek olvasd át még egyszer írásaidat!
Mi pedagógusok, gyakran kapunk igen komoly pofáncsapásokat, mint bármely más szakma képviselői is!
Attól, hogy valószínűleg van okod szeretni munkáltatódat, még beleképzelheted magad az olvasóid helyébe!
Az önkormányzati fenntartásban működő iskolákban sokan hozzászoktak egyfajta védettséghez, és látszat egyenlőséghez! Azok a törekvések, melyek pedagógus értékelési rendszerként becézettek, ezért is vannak halálra ítélve!

Ha írsz, akkor dolgozd ki, és nézd más szemével is!
És még egy fontos dolog: TÉNYEKET, TÉNYEKET, TÉNYEKET akarunk!