Regisztráció Blogot indítok
Adatok
joc_

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem nagyon akarnám nagyon piszkálni a Postát, van elég bajuk, de 10 nap alatt kézbesíteni egy levelet, az mi? Olvasónknak pedig, akinek láthatóan nem gond az internetelérés, meleg szívvel ajánljuk, hogy álljon át netes ügyintézésre. Egy új, boldogabb élet nyílik meg vele! Kedves Homár! Tudom sok…..
joc_ 2016.09.26 13:08:22
@epertorta: Alá tudom támasztani.
Kézbesítő postással beszéltem. Mivel jó részüket elküldték, a maradék kézbesítőkre több "címhely" (=nagyobb terület) jut. Manapság van, hogy egy-egy konkrét házhoz hetente legfeljebb kétszer jutnak el, de lehet, hogy csak egyszer. És ez nem helyettesítés meg hiány, hanem a "racionalizálás" során a kézbesítőket könnyebb volt leépíteni, mint az irodai vízfejet.
És ez valóban nem a puszta, az én konkrét információm például a 11. kerület belső részéről (Móricztól nem messze) származik.
Szerencséjükre családon belül maradt az eset, de azért és ennek ellenére ez nagyon nem oké sztori.  Kedves Hilda! Jó néhány évvel ezelőtt (kb 7-8 éve) még anno az Allianz banknál nyitottam egy bankszámlát, csak azért, hogy erről fizessem az autóm biztosítását (kaptam kedvezményt ami több volt,…..
joc_ 2016.03.23 13:44:41
@szekertabor: "Ilyet velem is csináltak az OTP-ben.
1989-ben.
Semmi nem változott azóta? "

De.
Az az ügyintéző elment az OTP-től az FHB-ba.
Gábor elkövette azt a végzetes hibát, hogy egyszerre a város két különböző pontján található gázórát fogadott örökbe. Így a Főgáznak jó ha szőkőévente sikerül a Díjneten keresztül rendben levonnia a pénzeket, és akkor sem jelzik, hogy ez sikerült. Azért írok…..
joc_ 2012.03.24 00:41:01
@Xezs:
Ami benne "vélemény", az tényleg a szerző(k) nézetei. De a tények viszont tények. Úgyhogy maximum abban lehet reménykedni, hogy még jó sokáig nem lesz Eurónk.
joc_ 2012.03.24 00:53:03
Amúgy az eredeti témára is hagy térjek még vissza (Főgáz könyvelés).

A könyvelési rendszerük szerintem is gáz.

Társasházi nagyfogyasztóként (évi 25 milliós gázszámla a nagyságrend) egyszer nekem kellett egy egyeztetést végigcsinálni. Ugyanis egy számla valahol elkallódott, az nem lett kifizetve, és onnantól 2 évbe telt míg kibogoztuk a dolgokat.

Az egyenlegközlőjük követhetetlen. Ugyanis mindig a legrégebbi tartozásra rákönyvelik a beérkező pénzt. Ami számla ellenértéke végre (mondjuk késve) beérkezik, arra pedig akkor melegében kiszámolják és kiszámlázzák a késedelmi kamatot. És ezt is beállítják a sorban álló számlasorba.

Ha egyszer valamiért megcsúszol, akkor persze a később beérkező pénzeid sosem egy számlának fogják megfeleltetni, hanem ahogy jönnek egymás után a párosítások, úgy tördelik szét a pénzedet, újabb kiszámolt késedelmi kamatokkal. Egy ilyen után hiába próbálod meg követni, kiszámolod hogy mennyi még a tartozásod, befizeted, de persze ahoyg befizetted, a befizetési késedelemre jön a késedelmis számla, úgyhoyg a legközelebbi befizetésed már megint nem pontosan fogja a következő számládat lefedni, mert a késedelmisbe könyvelik egy részét.

Nem mondom hogy nem jogos amit kértek, és azt sem hogy átvágásra utaznak. De hogyha egyszer valami zavar keletkezik az erőben, akkor rettenetesen nehéz kijönni belőle.
Ennek a kigörgetése tényleg hónapokba telik.