Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J R

12 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt mondom el, hogy honnan tudom.  Onnan. Onnan, ahol fájdalom van, ahol szorongás van, Ahol bizonytalanság van, ahol hárítás van, ahol félnek. Ahol nincs rá pénz, ahol veszélyes az érzelem, ahol gyanús az idegen. Ahol a kábulat a biztonság, ahol a menekülés a megoldás.…..
Szociális munka Közös-Én-Tudat 2010.02.10 23:14:57
  És ezért, amikor mindenki és minden azon van, hogy közösségfejlődés legyen, hogy fenntartható fejlődés legyen, társadalmi összefogás legyen, hogy szakmai összetartás és közös munka legyen, amikor azon vagyunk, hogy legyenek jobbak a körülmények. Akkor körülnézek, s…..
  Nem tudom, ehhez nem volt (vagy lett volna) „joga” a gyerekeknek eddig is? A méltó gyermeki léthez, a kölcsönös tisztelethez, hogy a felnőttek nem élnek vissza az erőfölényükkel és a helyzetükkel? (és ezt még lehetne fokozni).   Ha erről van szó. Akkor a…..
Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy csomó kliens. Az a sok kliens annyi rengeteg problémával küzdött, hogy azokat felsorolni sem lehet. Sokszor egy-egy családban annyi probléma volt, mint égen a csillag. Pszichiátriai betegségek, pénzhiány, addikciók, munkanélküliség,…..
Minden nézőpont, szempont kérdése. És nagy hír, mindenkinek meg vannak a maga szempontjai. Gyalogoltam ma oda-vissza, mert sztrájk van. Közben gondolkodtam. Családokon, helyzeteken. Egyik ilyen előfordult helyzetben a téma a magántanulóság volt. Kamasz fiú, aki utál iskolába…..
Üdv!A szociális munka tehát a téma. Gyermekvédelmben dolgozom, ezért onnan a legnagyobb a merítés. Írok, és beszéljünk. Írhattok ti is (nem csak kommentben), felteszem. A blogom a miénk. Nem öncélúan készült. Úgy érzem több a beszédtéma a gyakorlatban, mint amennyit ott…..
J R 2010.01.10 13:51:44
@V.Szabolcs: köszi ; )Üdv!
A gyermekvédelemben a gyerek az ’első’, a kliens. Ha úgy tetszik Ő a tünethordozó is (néha (?) bűnbak). Mert hát sokan vannak mögötte. Ugye a családról beszélünk.. na meg például az iskoláról. Csak esetünkben Ő van elől, előre tolva, vagy önként előre szaladva…..
J R 2010.01.10 13:34:29
@gubacs, @rocsó: köszi!
Szociális munka Sikergyanús 2010.01.05 00:06:00
Namármost. Gyakorlat nappal, elmélkedés este : ) Már január van.. Persze nem szociális munka elmélet. Nem szakma töri, nem technika. Hanem amolyan elmélkedés a gyakorlatról.  Elmélkedés, elmélet. De nem annyira a tudásról (fontos tudom, de nem az a hiánypótló. Illetve a…..
Na, de kinek a szemében? Ki számára? Kinek fontos ez? Számomra úgy tetszik, ennek a válasznak (elsősorban vagy először) magamban kell + előjelűnek lennie. De mitől lesz az? Nekem azt senki nem mondta meg az iskolákban, hogyan kell. Persze formálgattak itt, ott, így, úgy. De talán a…..
J R 2009.12.29 21:40:59
@varangyosbéke: köszi. amennyire tudjuk azért csak kanyarítsuk, kanyarítsuk szerintem.. : ) neked is a legjobbakat!

@100kriszta: Köszönöm Kriszta! Ha van kedved írj Te is, és feltesszük ide. Hm? ; )

@Possimpible: tök jó a blogod!
Már-már zavarba ejtő, ahogyan sokan ámuldoznak azon, hogyan lehet a sok nehéz sorsot nézni, elviselni. Még rosszabb, amikor már-már elszégyellnéd magad, amikor azt hallod „én ezt nem tudnám csinálni, én annyira kis lelkis vagyok”. Hmm. Én ezek szerint nem?? Na mindegy,…..