Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sulfur

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Két kölcsönhatás eltérő világa Aligha lehetne két jobban eltérő kölcsönhatást találni, mint az elektromágneses és a gyenge-kölcsönhatás. Az elektromágnesesség közvetítője a foton akár milliárd fényév távolságból is megérkezhet hozzánk egy távoli galaxisból, szemben a gyenge-kölcsönhatást…..
    Az ősi univerzum fizikai törvényei sem voltak mások, mint a maiak, csak a mértékegységek térnek el   Óriások laknak a házban, de nem csak ők hatalmasak, hanem hatalmasak székeik, asztaluk is, szintén nagy tányérokból esznek és nagyok az evőeszközeik, sőt az ételük is. Minden nagy körülöttük.…..
sulfur 2020.02.19 19:37:48
@Bizsók László: "ezen az oldalon még egyetlen hozzászólóval sem találkoztam, aki érdemi vagy legalább odaillő , lényegre törő választ adott volna"
Szőlőművelés 2019 2020.01.01 12:39:00
Bevált a várakozásom, az idei év jobb lett mint a tavalyi - ahogy mondják: a mélypontban az a jó, hogy onnan csak egyfelé lehet elmozdulni. Az év első hónapjai azzal mentek el, hogy a félresikerült erjedésű tavalyi borokat mindenféle derítési eljárással megpróbáltuk kikezelni. Így szereztem meg azt…..
sulfur 2020.01.01 19:24:52
  A felvetés Einsteintől származik, aki evvel élezte ki a kvantummechanika alapvető dilemmáját: érvényesül-e a determinizmus a mikrovilág folyamataiban? A klasszikus fizika szerint, ha pontosan egyeznek egy kísérlet kezdőfeltételei, akkor csak egyetlen kimenetel lehetséges. Evvel szemben a…..
sulfur 2019.11.18 21:06:12
@Bizsók László: Ezek szerint Isten és a Teremtő nem ugyanaz. Vagyis 2 külön valamiről van szó, mint a Sitheknél? Mester és tanítványa????
Meddig terjed a valóság, hol veszi át helyét a látszat, saját fantáziánk, vagy valamilyen elméleti konstrukció? Ez a kérdés fontossá válik, amikor a mikrovilág titkait kutatjuk, mert ennek a világnak a józan ész által sokszor nem értett paradoxonjai onnan származnak, hogy elvéthetjük a valóság és…..
sulfur 2019.09.12 20:17:06
@csimbe: Ha jől értelmeztem a fotonról leírtakat (nemcsak itt) akkor a foton mindenütt ott van abban az egy fényperc átmérőjű gömbben. Valami ilyesmire jutott Feynman is, már az ötvenes évek elején.
Ahogy közeleg a szüret, egyre komolyabban foglalkoztat a még kíméletesebb szőlőfeldolgozás. A tavalyi év kiváló választása a Jolly zúzó-bogyózó volt, ami gyökeresen változtatta meg a szőlő feltárását: míg korábban a bogyózógép által levert bogyók egészben maradtak, és úgy kerültek áztatásra, addig…..
Szőlőművelés Talajtakarás 2018.06.11 21:12:28
Ígértem egy bejegyzést a talajtakaró növényzet használatáról a szőlőben - ez következik most. Amint arról már beszéltem, takarónövényt azért használunk a sorok között, mert a talaj felső 30-40 centiméteres rétegét átjáró gyökértömeg segít a humuszképződésben. A takarónövény meggátolja az eróziót a…..
sulfur 2018.06.13 20:00:47
@BZoltan: Inkább kocsonyát. Az befér a rácsok közt elfordítva. És eltakarja a fűrészlapot.