Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyongyuszka

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fruggi a Milano Hétvége 2010.03.07 22:53:00
A hétvégén nem sok mindent csináltunk nagyrészt itthon voltunk. Szombaton elmentünk bevásárolni az Iperbe, ami egy bevásárló központszerű helyen van. A szupermarket ugyan olyan, mint a többi csak annyi különbséggel, hogy itt különböző pultoknál lehetett venni a sajtot, a…..
Olyan sok, fapados légitársaságokra panaszkodó levelet posztoltunk már be, hogy direkt üdítő egy kis magyarozós utasgyalázást olvasni. A véres kardot Gyöngyvér hozta, akit kiborít a magyaros ügyeskedés a Wizzair járatain. Hány csomag az egy kézipoggyász? Milyen hosszú a pannon…..
gyongyuszka 2009.12.29 12:45:19
Kedves Hozzászólok!

Posztolóként szeretnék leszögezni pár fontos dolgot:

1. Levelemben a "köcsög" szó nem hangzott el. Minden "köcsögözd az anyád" és egyéb kedves mondatot tisztelettel visszautasítok.

2. Nem vagyok magyargyűlölő. Csupán nyitott szemmel járok és nem tetszik, amit látok. A "rend", a "szabály" és az "intelligens európai viselkedés" szavak GYAKRAN hiányoznak a magyarok szótárából.

3. Ha általánosításnak tűnt, amit írtam, akkor azért most elnézést kérek. Akinek nem inge, ne vegye magára.

4. A BME jóvoltából ösztöndíjjal élek Olaszországban. Nem papuci pénzéből és nem azért, mert derogál a magyar egyetem.

5. Az "először utazom" nagyon olcsó duma...pont annak kell leginkább odafigyelnie a részletekre, aki még azelőtt sosem utazott repülővel. Érdekes, hogy többségében nem is velük van a baj, ők ugyanis kinyomtatva a kezükben hurcibálják az utazási feltételeket, a repülőjegyet és még 15 igazolást arról, hogy érvényes jeggyel rendelkeznek (és ez így normális...)

6. egy személy oda-vissza bőröndje egészen pontosan 5500 Ft-ba kerül. Ezen kívül, ha tudod, hogy nem tudsz jól pakolni, illetve, hogy az egész Révai lexikonsorozatot magaddal akarod vinni, előre kifizetheted a pluszkilókat is. Nem mondom, hogy jó a rendszer, de ez a SZABÁLY. Ha nem tetszik, nem kell velük utazni.

7. a szabályokat azok játszák ki, akik gyakran utaznak a légitársasággal. pontosan tisztában vannak velük, mégis fittyet hánynak rá. Ezzel nincs is addig problémám, amíg nem akadályoznak engem a kényelmes utazásomban...variáljon a kilókkal mindenki úgy, ahogy akar, de ne nekem kelljen a buszon mínusz 10 fokban ácsorognom, hogy Marika néni még fölvegye magára a 3 pulcsit, hogy beleférjen minden cucc az amúgy is túlméretes kisbőröndjébe...

8. Azzal sincs bajom, ha valaki a gyorsabb haladás érdekében inkább kevesebbet pakol és csak kézipoggyásszal utazik. De könyörgöm értsük már meg, hogy a 10x15 centis kézitáska is kézipoggyásznak minősül!!! Ha mellette még más is van, akkor tessék belepakolni a kicsit a nagyba. Ez ennyire bonyolult?

Nem állítom, hogy jó a rendszer, de ha egyszer ez a szabály, akkor be kell tartani. Nem véletlenül van kitalálva és nem is egyszer rágják az ember szájába utazás előtt. Valószínűleg akik most elkezdtek magyargyűlölőzni, azok magukra ismertek némely ponton (evés-ivás, mobilozás, tolakodás, poggyásszal való matekozás...)