Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Veteran

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendkívül tanulságos videó, hogy miként működik a jetski maffia, amely Thaiföldön főleg Phuketen és Pattayán gyűjti az áldozatait a turisták közül. A képlet rendkívül egyszerű: a homokon heverő nyaralóhoz odalépnek a jetskis bérlést kínáló thaiok, megegyeznek…..
Ismerkedjünk meg V. Sándor 29 éves monorierdei lakossal, aki társaival együtt kifejezetten aktív volt az elmúlt években. Amit a rendőrség kijelentő módban ír róluk:(Figyelem, a szereplők és történetek nem a képzelet szülöttei) "2008. december 19-én a délelőtti órákban…..
A net ereje, kérem szépen, már megint. Márpedig ezt állítják. Szikrázó napsütés Bangkok, vasárnap délelőtt, a belvárosban több ezer ember, helyi lakosok, fiatalok és középkorúak lelkesen takarítanak. Seprik az utcákat, sikálják az összefirkált oszlopokat, kapargatják a…..
Veteran 2010.05.23 20:30:37
Bangkok csendes. Nagyon csendes. A belvárost leszámítva. A korábbi vörös tüntetés helyszíne melletti templomban meghúzódó néhány újságíró szerint ugyanis rendszeres még a lövések zaja, a katonák próbálják a legellenállóbb tüntetőket megtalálni, no meg az…..
Veteran 2010.05.21 10:17:10
Pitzur

Amennyiben ezekről a kérdésekről akarsz tájékozodni olvasd el a magyarul is megjelent (meg még tíz nyelven!) és már "kult" münek számító "Private dancer"-t. Az írója a Thaiföldön thai feleséggel élő Stephen Leather lényegesen hitelesebb, mint az un. "szakértók". Bővebben:
www.lmp-publishing.hu.
Személyes tapasztalatom: ha egy városban dolgoó lány egy idő után visszatér a falujába, gondoskodik családjáról házat épít, földet vesz, stb egyből a megbessült emberek közé tartozik még faluvezető is lehet. Viszont, ha bármilyen bescületes munkavégzés után, de pénz nélkül, vagy kevés pénzzel tér haza marad a társadalmi létra legalján.
A rengeteg riasztó európai hír után tegnap körbenéztem a bangkoki Suvarnabhumi reptéren, hát rengeteg pánikoló turistát látok, vagy kemping ágyakban alvó elcsigázott utazókat – mint azt az európai fotókon lehet látni. De jelentem, péntek késő délután a bangkoki…..
Dél-Kelet Ázsiában a helyzet változatlan, Bangkokban érvényes a szükségállapot, a dugók nagy része eltűnt a városból, a tüntetők változatlan megtöltik a CentralWord előtti teret, rendőrt, katonát pedig nem sokat láttunk.  Távirati stílusban Thaiföldről a lényeg.…..
Veteran 2010.04.11 09:31:34
@@ndtomas: Azért az tul egyszerü, hogy egy szük réteg fizetett emberei a tüntetők. Az iszáni farmerek a Thaksin által elindított refomokra emlékeznek, amelyek a szegényebbeket segítették a mezőgazdaság, egészségügy területén, és amelyet az uj kormány azonnal befagyasztott. A kambodzsai tanácsadói munka nem mindenütt rontott a népszerüségén, mert azt hiresztelik ott is csak a szegényeken akar segíteni.
Persze ez is csak az egyik oldala a dolgoknak elismerem a valoság jóval összetettebb.
Újabb fekete nappal gyarapodott a thai történelem. A kormányzat betartotta ígéretét és szombaton minden erejével megpróbálta feloszlatni a piros ingesek tüntetését. Mindkét helyszínen folyamatos összecsapások voltak napközben a katonák és a piros ingesek között. S amíg…..
Egészen pontosan a világ legmocskosabb hoteljei a Tripadvisor olvasóinak véleményei alapján, de több toplista (?) is készült, bennünket leginkább az ázsiai érdekelt most. Thaiföldnek jutott az a hírhedt dicsőség, hogy a tízes listában két helyet is el tudott csípni, sőt…..
A karácsony nem hozza különösképpen lázba a thaiokat, természetesen vannak az áruházakban óriásfák és fut a végtelenített Jingle Bell, de ez itt nem piros betűs ünnep. Bezzeg az Újév, mármint a nyugati kultúra szerinti Szilveszter és Újév, az már más! Az már tényleg nagy…..
Csak gondoltam, szólok, hátha valaki most tervezget és ez az akció kapóra jön neki. Három napos foglalási akciót hirdetett az Accor szállodalánc, érdemes megnézni a thaiföldi szállodákat, mert Phuketen vagy Samuin egy megbízható, tiszta, medencés szobáért főszezonben szerintem…..
A helyi hipermarketben a szokatlan alakú kenyér kupac is mutatja: újra itt az évi rendes Loi Krathong. November másodikán, azaz hétfőn este thaiok milliói vonulnak ki a folyó- és vízpartokra, hogy a - jobb esetben - buddhista szerzetesek által megáldott banán tutajokat vízre…..
Bangkok Charlie a hétvégét vidéken töltötte, méghozzá Pattayán, merthogy egy vadonatúj magyar étterem megnyitójára volt hivatalos. Talán mondani sem kell, a blog nonprofit, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül reklámozunk helyeket, programokat, az új pattayai Budapest névre…..
Már megint felbukkant a thaiföldi örökzöld téma, ezúttal a Nation szólaltatta meg a két legtekintélyesebb thai egyetem rektorát, akik egybehangzóan fújták az ismert dallamot, az oktatási miniszter helyettes pedig buzgón bólogatott helyeselve. Hogy mire? Hát arra, hogy a thai…..
Félbeszakadt az ASEAN csúcstalálkozó Thaiföldön, miután a kormányellenes piros inges tüntetők szombat délben ablakokat, ajtókat betörve elözönlötték a helyszínül szolgáló hotelt. Péntek délután még úgy tünt a piros ingesek valóban békésen tüntetnek, amíg a politikusok…..