Regisztráció Blogot indítok
Adatok
piglet12

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
piglet12 2009.02.11 07:56:25
Lehet, hogy megbukott a liberális modell, ezt nem tudom, bár sok minden és sok mindenki megbukott már errefelé, s mégis él, virul. Talán pár év múlva jobban lehet majd látni. Ha azt értjük megbukáson, hogy a közgondolkodásban betöltött szerepe visszaszorult, ez tény. Mindazonáltal egyrészt a bűnözők - bizonyos politikusokat leszámítva -, általában nem ideológiai alapon lopnak, rabolnak és gyilkolnak, sem Rózsa Sándor, sem Sz. Iván nem liberális alapon működik, hanem rosszul felfogott önérdekből és nettó butaságból, mondhatjuk talán bunkóságnak is. Mint minden bűnöző, aki képtelen belátni, hogy más embereknek milyen szenvedést, nyomorúságot okoz azzal, amit elkövet. Ugyanez igaz persze az adócsalóra, sikkasztóra stb. is, csak ennek belátása esetleg még egy fokkal nagyobb empátiát igényelne. A liberalizmus nem bátorítja a bűnözést, még kevésbé engedi. Aki ezt gondolja róla, azzal tulajdonképpen nem érdemes vitatkozni, még akkor sem, ha a liberalizmus szerint meg kell hallgatni az álláspontját. De ez nincs így. Ha valaki létedben fenyeget, azt nem meghallgatni kell. Az ún. liberális államnak megvannak az eszközei és lehetőségei, hogy megvédje magát. Nem olyan egyszerűen, mint egy autokratikus berendezkedésnek, de működik - l. Churchill. Az vitaalap, hogy akik most és itt képviselik a liberális álláspontot, ezt megfelelő módon teszik-e, de még nemleges válasz esetén sem a gondolat az, ami veszélyes, hanem az emberek, akik félreértenek, vagy félremagyaráznak dolgokat. Bayer Zsolt írása azért veszélyes, mert tisztában van azzal, hogy ő nem cselekszik, csak provokál. A Zendülés a Caine hadihajón c. könyvben szerepel, ha jól emlékszem Kiefer hadnagy, aki könyvet ír, s az eseményeket a háttérből bujtogatja, amikor viszont felelősségre vonásra kerül a sor, hátat fordít azoknak, akik éppen az ő gondolatai alapján váltották le a kapitányt. Senki sem vitatja, hogy a bűncselekmények elkövetőit meg kell büntetni, méghozzá szigorúan és pártatlanul. Sőt a legjobb lenne megelőzni a megtörténtüket. Ehhez azonban meg kellene próbálni cselekedeteink következményeit egy-két lépésnél tovább előre látni. Máskülönben a jelenleginél is sokkal rosszabb körülmények között találhatjuk magunkat, méghozzá hamarosan.
w Forró szél 2007.07.06 06:00:00
Meleg államtitkárok, szevasztok! Ott még nem tartunk, mint német szövetségesünk, ahol miniszter, kereszténydemokrata és nő a szivárványos zászlóvivő, de ez is valami. Már csak nyíltan ateista politikusunk nincsen; még Kóka János is azzal kampányolt, hogy ő mennyire vallásos…..
piglet12 2007.07.06 07:58:11
Sok kacsa közt rút hattyúnak lenni, mondjuk Erdélyben románok között magyarnak lenni, s még számtalan példát találhatnék, ha volna rá türelmem, de ha valahol valamilyen dologból sok van, ott általában nem jó valami másnak lenni. Bár a témának van egy kis uborkaszezonos stichje, azért próbáljuk meg elfogadni, hogy ebben a helyzetben kell ahhoz némi bátorság, hogy valaki nyíltan felvállalja a saját dolgát. Ptőfiék '48-as megnyilvánulásában az volt forradalmi, hogy egy olyan állam polgáraként tették, ami ellenséges volt azzal szemben, ami magyar. Ha valakit esetleg felháborít a párhuzam (azt sajnálom, de valószínűleg szándékosan érti félre a helyzetet...), annak pl. arra utalnék, hogy alig több mint száz éve kiröhögték azokat a nőket, akik politikával akartak foglalkozni. Milyen alapon van joga az államnak különbséget tenni a polgárai között? Ha mondjuk a szexuális szokásai szerint, akkor ez messze vezethet, mert ki tudja, hol a határ - van ahol egy nyilvános csókért is megbotoznak...Ha a pletykalapokban boldog-boldogtalan eldicsekedhet azzal, hogy fűvel-fával, milyen alapon nem mondhatja ki valaki magáról, hogy elegem van a színlelésből. Ettől még én útálhatom a dolgot, de orrba csak akkor vágom, ha velem kezd ki. Nem kell szeretni a melegfelvonulást, vagy a nyilvános kitárulkozást, de akkor tiltsuk be a politikai nagygyűléseket, meg a mónikasókat is, egyszerre. Ez nem reklám. Vagy van, aki most jobban szereti az államtitkárt? Vagy jobban útálja? Mindkettőt sajnálom - meg kellen tanulnunk önállóan gondolkodni, de a helyzet nem segít ebben, pl. TWÁ kísérletei ellenére sem. Uff.
w Foglalod a kurvanyádat 2007.06.11 06:00:00
Aggaszt már régóta egy dolog, vagyis egy fogalom, pontosabban egy imaginárius fogalom. A nemzeti oldal. Meg minden egyéb megnyilvánulás, amikor a nemzeti kifejezés alatt olyasmi értetik, amiben én nem vagyok benne. Ugyanis egy pillanatig sem éreztem magam soha kevésbé magyarnak, mint az…..