Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tommmmy

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bűvész blog Adás-vétel, csere 2008.09.20 07:00:00
Abbahagytad a színpadi bűvészetet és van a szekrényben egy csomó kelléked, amit nem használsz? Több példányban van meg egy könyved? Vagy éppen régóta keresel valamit amit már nem is gyártanak?A bal oldalon egy 1927-es reklámot láthattok az akkori idők rangos szakmai lapjából -…..
tommmmy 2009.12.28 21:59:45
@J.Márton:
Kedves Márton! Én is a Figaró bűvészboltban kezdtem! Nagyon-nagyon régen! Nem vagyok bűvész, nem lépek fe, amatőrködöm, ÉRDEKEL A DOLOG, rengeteg trükköt ÉN találtam ki és készítettem el a kellékeit! Véletlenül bukkantam erre az oldalra és arra gondoltam, hogy semmiben nem különbözik egy DVD lemez eladás, egy E-könyv eladástól, (amit én is megvásároltam) különösen, ha az saját illusztrációkat, stb. tartalmaz, természetesen az érintett helyeken a forrás megjelölésével! Természetesen én is ismerem a bűvészek pontjait és én sem a bűvészet lejáratásán vagyok! SŐT saját magam fejlesztésére, stb. próbálok trükköket betanulni! Természetesen mindezt nem kötelező elhinni!
Kedves Márton! Sem Önt, sem mást nem akartam megsérteni, SŐT! Mind írtam, csak kellék cserében, HANGSÚLYOZOM cserében gondolkoztam! Pénzben nem gondolkoztam, engem kérdeztek ez irányban! Olvassa el, mit írtam! Ugyanakkor, mivel a magam szórakoztatására bűvészkedek (bocsánat, ha erős kifejezés volt), nem szeretnék tízezreket kellékekre költeni!
Ezek után, mivel megkérdőjeleztek - szerintem - tisztességes szándékomban, a továbbiakban nem zaklatom a forumozókat írásaimmal! Mellesleg rajongok a bűvészetért!
Nos ennyi! VISZLÁT és BOCS, ha megbántottam valakit!
tommmmy 2009.12.29 12:06:24
Tisztelt Kele Botond Úr!

Látom, méhkasba nyűltam...
Az E-könyv elcserélésétől már elálltam, a támadások miatt! Temészetesen a Szabadság-szobrot, Kínai Nagy falat nem tudom elküldeni! Az E-könyvben a trükkök magyarázata, ezt követően az azokon alapuló más jellegű - átdolgozott - trükk van leírva és kidolgozva, a kellék elkészítési rajzával (a legtöbb esetben). Nem az összesnél, csak, mint írtam a nagy részénél! Tehát átdolgozott mutatványokról van szó pl. makett eltüntetése, de pl.: az áthatolás trükk kelléke aránylag "kisebb" összegből elkészíthető, természetesen Kopperfield nélkül (sokan fel is lépnek vele). Mind írtam én nem bűvészkedem! Nekem ez olyan mind másnak a rejtvényfejtés, bocs, ha ez bűn. Megoldom a feladványt, ha tudom kitalálok rá a magam szórakoztatására egy másik variációt és kész.
Ezt eddig nem írtam, de nagyon meglepődne, ha rájönne, hogy általam kitalált dolgot már felhasznált bűvész a műsorában! De én ezeket nem árulom, pedig higgye el lehetne vele keresni, és vannak jó ötleteim. Más szakmában dolgozom, így erre nincs időm! Megértettem! Már NEM CSERÉLEK semmit és nem idegesítek ezzel senkit.
Az általam cserére szánt dolog segíthetett volna új dolgok kivitelezésében egy régebbi mutatvány elemzése, ÉS EGY ÚJ KIDOLGOZÁSA által! Ön is idézett tőlem! Most engedje meg, hogy én is idézzek öntől, amivel nem szeretném megbántani:
"A koppintás természetes szakasz egy előadó életében: először mindenki saját tanárát koppintja, vagy a videón szereplő előadót, hiszen így lehet megtanulni a trükköt és előadásmódját."

Forrás:
buvesz.blog.hu/2008/06/29/a_koppintasrol#ixzz0b4WuAOy8

Szerintem kár a dologért, hogy így elfajult, mivel az általam átdolgozott trükkökben valóban lett volna lehetőség...

A továbbiakban visszaléptem mindennemű csere és egyéb lehetőségtől!
Megjegyzem, a legtöbb trükk visszavezethető, vagy annak elemei egy korábbi verzióra, vagy alapra. A sanzsírozás, vagy a szervant is sok-sok mutatvány alapja. Ja és mind írtam az alap E-könyvet én is pénzért vettem (magyar fordítás, és nem az Interneten lévő szöveg), ezt egészítettem ki.
Mivel én nem lépek fel, ugyanakkor az ötleteim, szerintem eredetiek és ezt egy bűvésszel cseréltem volna el, szerintem a cserélő sokat profitálhatott volna belőle, mármint az új ötletekből. Mindez a multé!
Sokan fellépnek a "zombie ball" trükkel, és sokan ezt nem vették, hanem másolták, az áthatolást is sokan művelik kicsit átalakított kellékkel (csak, hogy ne ugyanúgy nézzen ki)...
Sorolhatnám, de ezzel csak tovább hergelném a kedélyeket!
MÉG EGYSZER BOCSÁNAT!!! Elismerem az Önök művészetét, de ne tagadják meg tőlem sem a kreativításomat, melyben valóban sok lehetőség lett volna!
Ezzel ezen blog látogatását befejezem, mert nem kívánok senkit sem megsérteni, de a magam megvédését fontosnak tartottam!