Regisztráció Blogot indítok
Adatok
manon

6 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyi cikket olvasok a világ vége eljöveteléről, hogy már tele van vele a fejem. Találgatások sokasága, a bolygónkról szóló tudományos értekezések, bibliára hivatkozó cikkek, jósok és jóslatok színesítik az írásokat. Ami meg a világban történik, igencsak elgondolkodtató.…..
 Egy bankot ajánlottam a múlt héten névtelen barátaimnak. Alapítottak egy céget, és szerettek volna a kötelező előírásnak eleget tenni, csak egy bankszámlát nyitni, csak egy legolcsóbb céges számlát.Gyanútlanul bementek a kiszemelt helyre, és odaadták a papírokat. A bank…..
  Milyen szép elnevezést adtak a disznó vírusnak, H1N1 lett a neve. Mindez azért van, hogy majd meg tudjuk különböztetni a H1N2-től, a H1N3-tól, netán a H2N1, vagy H2N2….-től. A sor végtelen lehet, minthogy az emberi cselekedeteknek is ez a határa”. Az…..
Életem vágya egy máltai kiskutya volt, és amire vágyódik az ember, előbb utóbb meg is kapja. Őfelsége lány lett, a szemem fénye. A máltai társasági kutya, ezért mindenkinek örül, és egy életen át nevelni kell. Olyan mint egy gyerek, mindig rá kell szólni. Annyira jó…..
Mára túl vagyunk a Jézuska felköszöntésén. Lassan emésztésünk is felveszi az ünnepi ritmust, és kiismerjük a Jézuskától kapott temérdek földi gyönyört. Jövőre már megint jobb lesz, hiszen a frissen birtokba vett javak könnyebbé, szórakoztatóbbá teszik a…..
manon 2009.12.29 13:36:14
A katolikus vallás szerint Isten megnyilvánulatlan, tehát nem látható. Eredeti megítélések szerint benne van mindenben és mindenkiben.
Isten egyszülött fia azért jött a világra, hogy rendet tegyen, de nem teljesen sikerült neki, hiszen egy emberöltőnyi idő nagyon kevés a teljes lét átláthatóságához, az emberek meggyőzéséhez, az emberi tulajdonságok megváltoztatásához. Még ez a gyönyörű bibliai történet is rosszul végződik, hiszen Jézust keresztre feszítik! Ezek tények! A szeretet egy hatalmas erő, amit Jézus is sugárzott, így próbálta az embereket a jóra tanítani, akik sem akkor, sem ma nem érettek arra, hogy a dicső tanokat teljes mértékben magukba fogadják. Helytelen a következtetés, mely szerint Jézus születését az ajándékokkal hozzák kapcsolatba, de a félrehallás érthető is egyben, hiszen az ember gyorsan kialakította a maga anyagi világát,az "érdek" szó vette át a vezetést, ezért pusztán érzésekben már képtelen gondolkodni!
Az ajándék fogalma a három király nevéhez kapcsolódik, hiszen mirhát, tömjént vittek Jézus születésének örömére az istállóba. Adni akartak valamit, hogy szeretetüket, tiszteletüket így is kifejezhessék. Csakhogy a szeretet nem képes anyaggá válni, mert természeténél fogva hatalmas erőt képvisel, a JÓ erejét, a mindent átható, mindent átölelő energiát. Nekünk, embereknek mindent meg kell ünnepelni! Ünnepeltük régen pl. a munkát! Egy napig!, és a többi napon dolgoztunk., és a szeretettel mi a helyzet? Ünnepeljük a karácsonyt, és az év többi napján netán gyűlölködünk? Irigykedünk? Nem vagyunk tekintettel másokra? Csak december 24-én várjuk meg az idős embert, hogy felszállhasson a buszra? Csak december 24-én szeretünk?! Mintha kötelező lenne azon az egy napon! és mi van a többivel? Maradunk az ajándékoknál, és várjuk a következő karácsonyt.
Ha elhullott a férj, az asszony mehessen nótaestre. Karácsonyi gondolatok. Az idősebb korosztály kulturális igénye teljesen más, mint a fiataloké, a nótaestek nem vonzzák a fiatalokat. A kultúrának az elmagányosodás ellen kell harcolnia, mert a férfiak elhullanak, az asszonyok…..
Kezd a nívó  beállni(?), és a hulla pont közelében mozogni fel-és le-fel és lejjebb? Ez a jó! A sötétség! A butaság! Nem kell sokat gondolkodni! Vazzze! Amikor a trágár, szexualitást kifejező szakszavakkal is minden el lehet mondani, akkor minek kell a…..
  Az igazság az, hogy egyre inkább nem érzem a karácsonyok hangulatát, amikor az ünnepi készülődés hevében várjuk az ajándékokat, amiket egymásnak készítettünk, vagy amivel meglepjük szeretteinket. Ma már kevés az idő, rohanunk, és valahogy a hó sem akar esni azon a…..