Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kozmetikus.szakoktato

53 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi poszt ideális folytatása a mai. Ott leírtam, mitől jó egy burger, és mitől átlagos, míg utóbbira, a rossz minőségű utcai burgerre a Fanni volt remek példa, addig a gourmet burger kategóriában lássuk az Andrássy úton található Ring Café & Gourmet Burger Bar…..
Kedves Olvasóim! A kozmetikusblog új címre költözött! Ezentúl már csak a www.acskrisztina.hu oldalon tudod olvasni az új cikkeket. Szeretettel várlak az új oldalon is Titeket! üdvözlettel,Ács Kriszta..
 Lányok egymás között bármiről nyíltan elbeszélgetünk, ám az intim terület szőrtelenítése még ma is pironkodtató témának számít. Beszéljünk róla! A történészek szerint az ókori egyiptomi, görög és római nők is csupaszra szőrtelenítették  magukat, sőt ha…..
Ezentúl a cikkek alján található ikonok segítségevel azokat közvetlenül is ajánlhatod ismerőseidnek!Csatlakozz a Facebookon a kozmetikus blog kedvelőihez és értesülj elsőként az új cikkekről, véleményezz, ötletelj vagy szólj hozzá közvetlenül a fórumon létrehozott…..
Sötét karika vs. duzzanatA szem körüli karikákat a pangó, oxigénhiányos vér általi elszíneződés okozza. Ez lehet egyszerűen örökölt hajlam, de sokszor az alváshiány, a dohányzás, a stressz, a kevés folyadékfogyasztás vagy valamilyen betegség okozza. Érdemes kizárni a…..
Legyen akár aknés bőr, baleset, égés vagy eltávolított anyajegy nyoma, mindenkit zavarnak a megmaradt hegek. Attól függően, hogy milyen mértékben termelt hegszövetet a szervezet, ezeket a nyomokat atrófiásnak vagy hipertrófiásnak nevezzük.Atrófiás heg abban az esetben…..
Szia! Arról szeretnék érdeklődni, hogy nekem a páromnak gyantázzák a   mellkasát és utána 1.2 hétig ilyen kis piros (olykor gennyes, mintha kis   pattanások lennének) foltos lesz. Ez mitől lehet? esetleg létezik az   hogy allergiás a gyantára?előre is köszönöm a…..
 Kedves Krisztina!Szeretném megkérdezni, hogy mit tehetek akkor, ha a kozmetikus után az arcomon apró kipörsenések lesznek? Ezt meg lehet előzni vagy kezelni lehet valahogy?Válaszát előre is köszönöm,Edina Kedves Edina, köszönöm levelét!A pici piros pörsenések ha…..
Kedves Olvasó:) Az interaktivitás jegyében a facebookos oldalunkon (www.facebook.com/pages/Kozmetikus-blog/147704641922618) indítottam egy fórum témát, amire szeretettel várom a véleményeket!Akinek van téma ötlete, írjon, hogy minél többen tudjunk hozzászólni, tanácsot adni…..
A vitiligo a bőr festékhiányos betegségeinek egyike. Feltűnő kinézetének ellenére nem fertőző. Egyes statisztikák szerint minden századik embert érinti ez a betegség, van akit csak időlegesen, van akit egész életén át. A vitiligo jellegzetes fehér foltjai nem csak a…..
Kedves Ács Krisztina!Azt olvastam a hidegen sajtolt kókuszzsírról hogy tökéletes bőrápoló ésnapozószer az egész testre(arcra is!)és hogy nagyon erős antioxidánshatású, napozáshoz is kiváló.Igaz ez? Előre is köszönöm válaszát.ÜDVÖZLETTEL.: MiklósKedves Miklós! Igen,…..
 Kedves Krisztina!Sajnos májfoltok jelentek meg az arcomon a bajúszvonalaon nagyonidegesítenek mert eléggé csúnya kérem segítsen mivel tüntethetném el őket? Segítségét köszönömüdv Katalin  Kedves Katalin,a májfoltok kialakulásában általában valamilyen…..
Üvegek, tégelyek, illatos olajok, gyanták, ecsetek, festékek, nagyítós lámpa és más egyéb boszorkánykonyhára emlékeztető szerkentyűk sokasága - ez fogadja a kozmetikába belépő vendégeket. Nézzük át, mit mire használunk egy kezelés során!A gyantázásra betérő hölgy…..
Ma kezdődött meg a meteorológiai nyár, így nézzük át, ebben a gyönyörű napsütéses évszakban mire figyeljünk különösen bőrünk ápolásakor.1. Inni, inni, inni!Nyáron az izzadás fokozódásával nő szervezetünk vízvesztése, így nem a csak a hűtés miatt fontos a megfelelő…..
Szia Kriszta!Nem tudom mit csináljak.... A lábamon epilálás után még napokkal is lehet látni a szőrtüszőket, olyan mintha pöttyös lenne a lábam. Korábban nem volt ilyen gondom, egy nyugtató krémmel elmúltak a pöttyök. De mostanában mintha valahogy "felerősödtek"…..
Kedves Olvasóim!Nem illeszkedik közvetlenül a blogom témájába, de szeretném ha minél többen adakoznánk:A 1749-es telefonszám felhívásával egyszeri 200 forintnyi pénzadomány juttatható el az ár- és belvízkárosultakhoz. ..
Tisztelt Szerkesztő!A párom Roaccutan tablettát szed.Szeretnénk gyermeket és azt olvastam,hogy ha az apuka szedi a gyógyszert nincs mellékhatása a születendő gyermekre.A nőgyógyászom azomban azt mondta ahhoz,hogy gyermeket vállalhassak a páromnak előtte 3 hónappal abba kell hagyni a…..
Ez a különleges masszázstechnika Tibetből, ebből a mesebeli tartományból származik. Titkait évezredek óta kolostorokban őrzik, már i.e. 2700-ből maradtak fenn írásos emlékek a módszer hatásairól. A masszázs egy teljes körű, átfogó technika, mely szigorú protokollt szerint…..
Egyik kedves olvasóm ma azzal a kérdéssel keresett meg, hogy a pattanások lehetnek-e belső gyulladás jelei!?IGEN, egyértelműen lehetnek.Elsősorban gyulladásos gócok árulkodó jelei lehetnek, pl. ciszták (fogínyben, petefészekben), krónikus fog-, íny-gyulladás, -vérzés,…..
Az érintés a kommunikáció alapvető eleme. Rohanó világunkban meg kell keresni és ragadni azokat a pillanatokat, amikor kicsit magunkra figyelünk, megnyugodhatunk. A masszázs nem csak ellazít vagy épp felpezsdít, hanem olyan energiát szabadít fel, melyek javítják a fizikai  és…..
  Üvegek, tégelyek, illatos olajok, gyanták, ecsetek, festékek, nagyítós lámpa és más egyéb boszorkánykonyhára emlékeztető szerkentyűk sokasága - ez fogadja a kozmetikába belépő vendégeket. Nézzük át, mit mire használunk egy kezelés során! Anyud nyaggat, hogy…..
Egyik kedves olvasóm kérdése: hogyan szabadulhatna meg makacs szőrbenövéseitől? Ha a bőr felső rétege megvastagszik, kiszárad, hámlani kezd, eltömítve ezzel a szőrt kivezető tüsző nyílását vagy egyszerűen annyira gyengék a szálak, hogy nehezen törik át a felső…..
Üvegek, tégelyek, illatos olajok, gyanták, ecsetek, festékek, nagyítós lámpa és más egyéb boszorkánykonyhára emlékeztető szerkentyűk sokasága - ez fogadja a kozmetikába belépő vendégeket. Nézzük át, mit mire használunk egy kezelés során! A vendég kedves fogadása az első…..
A bőrön megjelenő kis piros puklik sokszor nem is "hagyományos" pattanások - a bőr túlzott faggyútartalma miatti gyulladás -, hanem irritáció vagy bakteriális fertőzés miatt kialakult szőrtüszőgyulladás. Kinézetre nagyjából hasonlít a kettő: piros, gyulladt göbök,…..
Kozmetikus kollégáknak ajánlom ezt a bejegyzést, mivel nekem is sokáig tartott megtalálni ezeket az előírásokat, hátha segítségére lehetek a frissen végzett, illetve szalont nyitni kívánóknak. Az ÁNTSZ közegészségügyi szabályairól szóló 6/1969. (IX. 4.) EüM rendelet…..