Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adurnarse

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevés olyan olvasónk lehet, aki a "szeretet ünnepéről" a KatPol nevére asszociál, és be kell hogy valljuk, mi ebben nem is találunk semmi kivetnivalót. Most mégis régóta szünetelő interjúrovatunk felélesztésével szeretnénk némileg hozzájárulni az ünnepi időszak…..
adurnarse 2009.12.25 21:12:47
@Rókakígyó:

Az az igazság, hogy Nógrádi nem elsőosztályú szakértő semmiben sem. Megnyilatkozásai mindenre kiterjednek, de egyikben sem elsőosztályú, hanem felületes. Láthatólag rendelget időnként magának interjúkat, amelyekben magát fényezgeti. Ez a mostani is ilyen. Ugyanakkor szuggesztív, jó előadó és hatásosan adja elő a bölcs professzort, miközbenmegállapításai hemzsegnek a hibáktól.
Két fontos hiba a fenti interjúban:
1. A sah Nógrádi véleményével ellentétben nem tudta már lelövetni Khomeini gépét. Mert 1979 február elején már nem tartózkodott Iránban közel két hete.
2.Iránban a vak is látja, hogy a vallási vezetés nem egységes, csak egyszer el kéne olvasni egy-két alaposabb cikket.Mind a két oldalon fontos vallási vezetők álltak. Esetleg Nógrádi úr hallott a minap elhunyt Montazeriről?

Ideje lenne, az ilyen médiasztárocskáktól megszabadítani a magyar tudományt, és a valós teljesítményt nyújtó, esetleg tanultabb kollégákat előre engedni.
adurnarse 2009.12.26 00:37:48
@SchA: Jó volna tudni, hogy a sah január 16-án elmenekült Iránból, feladta országát és Egyiptomba menekült, a hadseregének meg töredékei tartottak ki mellette februárig.
Khomeini már Neauphle le Chateau-ból, Párizs mellől átvette az iráni politika irányítását január végén. Érdemes felidézni azt a filmet is, amikor az őt szállító repülőgép sah-uniformisos pilótája udvariasan lesegíti őt Teheránban a gépről. Arról a gépről, mely zsúfolásig televolt nyugati újságírókkal és egyéb megfigyelőkkel. Khomeini pontosan tudta, mikor és milyen géppel kell biztonságosan hazamennie, szemben Nógrádi véleményével.
adurnarse 2009.12.26 16:33:22
@SchA:

Hm, Khomeini akkor már több mint fél éve az iráni ellenzék vezetője volt, hatalmas médianyilvánosságot kapott nyugaton és pontosan tudta, hogy mikor és milyen körülmények közt kell hazamennie. Nem volt olyan buta fiú ő, mint aminek egyesek láttatni szeretnék.
Az hogy valaki le akarta lőni a gépét, körülbelül olyan valószínű volt, minthogy most valaki lelőné az orosz vagy amerikai vezetők járatait...