Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oligarcha

47 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ezúton szeretnék visszautalni a lenti 2010. január 10-én publikált bejegyzésemre, melyben többek közt az akkor még RFV néven futó mai E-start is megemlítettem, mint egy nem túl fényes bevezetés végtermékét. Persze a tőkebevonás részvénykibocsátás, és kötvények…..
Alapvetően nem sok vizet zavar, alacsony forgalma és kapitalizációja miatt biztos nem is foglakozott vele senki az elmúlt 5-10 évben, de az érdeklődő befektetők tisztán láthatják, hogy a BÉT B kategóriájában lapul egy kis cég, az EHEP Nyrt., akik nyíltan nem csinálnak…..
Hatalmas kérdés ez. A 2008 decembere óta tartó nagy rally folytatódik, vagy fordul a trend a színesfém piacán. A 200 napos MVA-nál látszólag vevői csoportok bukkantak fel, azonban még így is a korábbi sáv aljánál vagyunk csak, komolyabb erősödés csak 9120 pont felett tűnne…..
A magyar politikai-matematika első tétele valahogy így szólna (már ha lenne): Ha téged a bosszúvágytól elvakult nyugdíjas szavazók, akiket egy tál rizs ígéretével csaptál be, megbíznak egy vidéki város vezetésével, holott sem vezetési-, sem pénzügyi tanulmányokat nem…..
Mivel semmi katasztrófa nem történt az elmúlt hónapban, és az európai adósságstory is kifulladni látszik több mint 1 év után, így a spekulánsoknak csak a Chicago Merkantil Exchange letéti követelmény növelése adott fogódzót az irányt illetően, ami épp lefelé mutat. A…..
Magyar Oligarcha EURUSD 2011.02.12 18:47:07
Ahogy korábban ígértem, és okosnak véltem, eltávolodtam a magyar részvénypiac napi követésétől és tradelésétől, mert faszság....nincs likviditás és a többi. Következő utam a devizapiacokra vezetett, már csak azért is, mert munkám miatt leginkább az este 7 és 9 közötti…..
Acélváros Napi kritika 2011.01.09 09:31:53
Dunaújváros, Bokafogda szórakozóhely, szombat, 00:34 perc kb.A kétszintű érettségi, iskolák bezárása, a bolognai folyamat, a nyugdíjrendszer mostani lerombolása, a gazdasági válság miatti beszűkült lehetőségek. Ezek azok a tragédiák, amik annak idején a tudtomra adták, hogy…..
Acélváros Első 2011.01.06 06:42:29
Létrejött. Ha lesz egy kis időm írok egy szaftos kis bejegyzést.ÜdvM.G...
Továbbra is nyomatékosan kérem a magyar kormányt, hogy mondjon le és adja vissza a nyugdíjjárulékomat, mocsok cigány tolvaj banda! Most pedig nézzük a magyar blue chipeket:Richter: Ma újabb akvizíciót jelentettek be, nem is olyan kicsit, ami erősíti a nyugat-európai storyt, de…..
Magyar Oligarcha Technikai körkép 2010.10.26 19:58:00
Elemzésünk előtt egy kéréssel fordulok Magyarország kormányához: Mondjon le! Köszönöm! Mivel az alkotmányosság a mai nappal végleg megszünt hazánkban, így ajánlom mindenkinek a hontanal/külföldi állampolgár/magyar menekült státuszok kérvényezését bármely ország…..
Az Otepej végre az 50 napos MVA felett zárt, Amerika pedig már rég megerősítette a kitörést, messze elrugaszkodva az ellenállásszintektől. Kicsit bűntudatom van, hogy miután eladtam a MOL-t és szemezgettem az EGIS-szel, végül mégis OTP-t vettem. Ugyan az EGIS akkortájt olcsónak…..
Egyre inkább helyesnek érzem a döntést, hogy a légből kapott és már cáfolt story ellenére eladtam a Mol pakettem, és helyette a jobb napokat is látott OTP felé fordultam, ugyanis Amerikában eljött a kitörés, az S&P 500 átlépte a 1130-as szintet és jelenleg még nem is bukott…..
Habár 4-ből 2 indikátor ellene szólt, valami mégis azt súgta, hogy ma már el kell kezdenem longolni az OTP-t. A Bollinger szinte nullára szűkült, és igazából az MACD-n kívül csak a pozitív ázsiai és határidős amerikai indexek adták a hajtóanyagot a kezdeti lelkesedéshez. Ha…..
Magyar Oligarcha visszatérés 2010.09.10 17:22:00
Kissé elhanyagoltam mostanság a blogot, amit nagyon sajnálok, de a gazdaság újraindulásával megszaporodott a munka, valamint a nyaralásokkal sok időm elment, esténként pedig a Duna süllőit kutattam nem is kevés sikerrel. A részvénypiacokon ezidő alatt nem sok érdekes történt, a…..
Jön a hétfő és "szeretett" magyar kormányunk ismét hízelgett kicsit a shortosoknak és oly kemény tárgyaló félnek bizonyult, hogy az IMF küldöttség haza is utazott megállapodás nélkül. Összeségében még mindig nagyon negatív a kép: az idei hiánycél már a májusi…..
Magyar Oligarcha Szummárom 2010.06.11 10:47:00
Foglaljuk össze röviden az új magyar kormány megalakulása óta történteket:- Az országot természeti katasztrófák, özönvíz szerű esőzések, földcsuszamlások, viharok, hurrikánok, árvizek és most már a kánikula is sujtja.- A forint 7,5%-ot veszített értékéből az EUR-ral,…..
Szörnyű...így írhatjuk le az előző napok történéseit. Kezdve a magyar kormányválsággal, melynek ereményeként a bankok 200 mrd HUF-ot fizethetnek ennek a kurva magyar államnak az elkövetkezendő 3 évben, aztán jött a tegnapi telekom zuhanás, ami még ma sem ért véget és végül…..
Hála az új magyar kormány aktív közreműködésének ismét ott tartunk mint 1 éve márciusban. Zuhan a forint, zuhan a BUX, kitudja hol áll meg. A CNBC élőben közvetít Budapestről, az európai adósságválság állandó helyszínéről. A jelenlegi helyzet annyiban más, hogy most…..
A gyorsjelentések és a makro adatok eddig azt mutatják, hogy a pánik alaptalan volt. Az európai adósságválsággal kapcsolatos story kifulladni látszik, több országban megszorító intézkedéseket hoztak, ami szintén nyugtatólag hatott. A következő felvonás a Q2-es Q3-as GDP adatok…..
   Tegnap ismét csalódnom kellett ebben a széllelbélelt, illikvid és teljesen volatilis hazai részvénypiacban. Egyszerűen teljesen értelmetlen fedezetlen day-trade ügyletekbe bonyolodnom, mert pár perc alatt, annyira megváltozik a helyzet, hogy még a stop szintet is átugorjuk…..
Magyar Oligarcha MOL Q1 2010.05.20 08:14:00
8:09 EBITDA szinten 10 mrd-vel a várakozások felett (130 mrd Ft), üzemi szinten 4 mrd-vel a várt felett, azonban nettó profit szinten 3 mrd-vel, azaz 11%-kal a konszenzus alatt. És a teljes nettó profit is 2 milliárddal elmaradt a remélt 21-től. Az upstream eredmény 13%-kal nőtt, míg a…..
Magyar Oligarcha EMU GDP 2010.05.19 10:31:00
  Az elmúlt 5,5 hónapban mintegy 19%-kal gyengült az EUR a dollárral szemben. Ez több okból is jól jöhet az európai gazdaság talpraállásának. Mivel export orientált gazdaságokról van szó többnyire, ezért a külkereskedelmi többletük sokat javulhat és Kínával szembeni…..
Az OTP a várnál kissé jobb Q1-ről számolt be, de a germán döntéshozok bizonytalanságot és 1,22 alatti EURUSD-t hoztak a fejünkre, így a pozitív reakciók elmaradtak. Ma nem lesz érdekes makro adat, csak holnap (ekkor jelent a MOL is), így a negatív hangulat és a váratlan…..
Magyar Oligarcha OTP gyorsjelentés 2010.05.19 08:00:00
Nem rossz:adózás utáni eredmény: 42 mrd HUF (better than expected)csökkenő céltartalékok: 54 mrd (-25 mrd 2009 Q4-hez képest, better than expected)hitel/betét: 1,20 (not bad, de most már ideje növelni a hitel állományt)ROA: 1,8% (Q4-hez képest +1%)ROE: 14% (hát ez annyira nem…..
Magyar Oligarcha Baljós árnyak 2010.05.17 08:11:00
2010.05.17. Már lassan 44 órája esik Fejér megyében kisebb megszakításokkal. A tőzsde indexek erős korrelációt mutathatnak ma a helyi időjárással. A Dow futures 1, 15 és 60 perces grafikonjai megállíthatatlanul törnek lefelé, jelenleg 1%-os mínuszt mutat, mely egyre nő, és…..