Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katizsuzsi

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Természetesen már a kegyes hangulatú ünnepekben kellett volna mindezt elmesélnem, de sajnos minden időmet lekötötte a futás, a zabálás és a fetrengés – ez nagyjából a napirendnek megfelelő sorrend volt. A karácsony előtti utolsó napokban ebédeltünk együtt Ritával, aki…..
Bitliszbá után "MCM" Sanyoszt kértem meg egy bemutatkozásra. Két éve volt már egy visszatekintés, de még mindig kevesen tudják Sanyoszról, hogy...  Le sem merem írni, hogy mikor kezdtem a futást. Egy kis segítség:  Budapesten felavatják az ország…..
Futóblog Nyugdíjba vonulok 2011.10.21 11:40:00
Megszülettem, elvegyültem, és most eljött a visszavonulásom ideje. Megszületésemre nem is emlékszem, az első igazi ébredésem az volt, amikor kikerültem abból a sötét cipősdobozból. Gazdám fenntartásokkal fogadott. Azt mondta a boltban - hallottam -, hogy megszokta, egyenesen…..
Át is adnám neki a szót, versenybeszámoló következik. Élvezetes írás, adjatok neki időt. — Józsi Tavaly futottam először a Staten Island Half-Marathonon (weblap), akkor avattam fel a "donci" feliratú Futóblogos pólót, és még címlapra is kerültem vele. Itt…..
Futóblog Maraton 46 évesen 2011.10.04 15:06:00
193 nevű kommentelőnk írta az alábbi, nagyon kedves történetet a Budapest Maraton hozzászólásai közé — nálam nem látszik a "like" gomb éppen, de ha látnám, most megnyomnám:Gratulálok a múlt vasárnapon maratont futónak! Nekem az első volt 04:50:06.Édesanyám 42…..
Futóblog Budapesti Maraton 2011.10.04 09:23:00
Vasárnap Budapest a maraton hangulatában telt. Ugyan én nem terveztem, hogy indulok a SPAR Budapest maratonon, de egyéb elfoglaltságom miatt nem is tehettem volna. Délelőtti elfoglaltságomat követően viszont objektívet ragadtam és kibicikliztem a maraton útvonalára és sűrűn…..
Mgergoo vagyok. DK. Szeretnélek motiválni, hogy fuss, és ha nem tudsz még futni, ne keseredj el, hanem gyalogolj! Kezdj el mozogni és ne add fel! Jó eséllyel sokkal jobb állapotban vagy, mint ahonnan én indultam... 2009. ősz. 124 kiló. Ennyi vagyok. Olvasom a futóblogot az elejétől a…..
A terveink szerint péntekre készen lesznek a pólók. Most jön a fontos rész: aki szeretné átvenni még a Nike Félmaraton előtt, azok részére biztosítunk átvételi lehetőséget. Ennek időpontja: pénteken 21:00 a Széchenyi fürdő bejárata, egyúttal a Félmaraton Trio elő-buli…..
Futóblog A vízhólyagoknak vége 2011.08.24 22:35:29
"Fiú vagyok! Rendszeresen futok! Pedikűrösnél voltam." — Hogy hangzik? Pedig ez van, ciki, nem ciki. Szerintem az, de a kényszer nagy úr! A sok futás bőrkeményedést terem, esetleg alkalmanként befut egy-két vízhólyag is. Vannak rendszeresen visszatérő vízhólyagok,…..
FOOT-óbarom Aquatlon 2011.08.14 22:10:00
Brazíliában aquatlon a neve az olyan versenynek, ami úszásból és futásból áll. Valami ilyesmit követtem én el tegnap, csak kicsit közelebbi helyen. Igaz, volt szünet a kettő között, mert két különböző versenyről van szó, csak véletlenül egy napra estek és földrajzi…..
katizsuzsi 2011.08.15 15:06:21
@azilinha: Igen, én voltam. Én vagyok a blogokon a csendes szemlélő :-).
Nem voltam az UB-n, úgyhogy én azt hittem, egyik irány a narancs, másik a zöld nyíl...
Én is félmaratont futottam, nekem 1:49 lett, ami jó lett volna - PB, ha 21km a pálya. (kiváncsi lennék, mennyivel mértél kevesebbet, mert csak sejtem, h nem volt annyi az annyi)
Úgy érzem, túlzottan kritikus vagy magaddal szemben - ez a félmaraton idő úszás nélkül is impozáns lenne. Ha mondhatok ilyet, a fent ecseteld szenvedésed kívülről egy cseppet sem látszott.
katizsuzsi 2011.08.16 09:21:39
@azilinha: Megmérettetések tekintetében beneveztem még januárban a NIKE-ra és a SPAR maratonra. A félmaraton mindenképpen menni fog, a maraton nekem csak az első lenne - jelenleg nem állok készen. A Csopakon kapott rajtszám miatt gondolkodom a 27km-es Velencei tavi versenyen, mint állomáson, viszont én is fáradok...
Az életben adódnak furcsa asszociációk. Én például legutóbb felemás zokniban futottam 13 kilométert. Egy szabványos, bal lábra való Nike futózokniban, a jobb lábamon viszont egy fehér pamutzoknival. Szándékosan öltöztem így, de nem zokniteszt volt a cél. A kísérlet lényege,…..
Persze nem a vörös bolygón, de azért így is érdekesnek ígérkezhet..Az elmúlt években, ahogy a futás egyre fontosabb része lett az életemnek, mindig sikerült újabb és újabb mérföldköveket átlépnem. Többször írtam már róla itt a blogon, hogy a motiváció számomra mennyire…..
Kinek mi a futó-célja a 2010-es futószezonra? Winkler Róbert kitűzte magának a maratoni teljesítést, illetve új belépőként Barabás Éva (RTL-en láthatjátok a Fókuszban többek közt), mint kezdő futó csatlakozik egy számára teljesíthető vállaláshoz -- egyelőre még nem lehet…..
katizsuzsi 2010.03.09 11:20:36
@rrroka: Igen, én is olvastam, hogy Marathon lehangoló, de meglenne a flow.

Azért a férfiak és a kötelességeik kérdéskörben szerintem elég hosszú vitát lehetne nyitni, de ez nem az a blog : )
Futóblog Terep vagy aszfalt? 2010.01.22 12:32:00
Az eddigi hozzászólások alapján azt vettem észre, hogy a többség inkább az aszfalton való futást részesíti előnyben, a kisebbség pedig a terepen való futást. Persze ennek a lakóhelyünk is lehet oka, ami nagy mértékben határozza meg lehetőségeinket. Régebben kizárólag…..
katizsuzsi 2010.01.25 16:12:59
@katjatjuta2: Azért tudnék veled vitatkozni... Pár éve (8-10) egy vasárnap délelőtt futottam a barátnőmmel a HHH-n, a reptér előtt hagytunk el egy férfit, akit a 'Rocky' lejtőn (nem tudom, ratjam kívül ki ismeri még így) hátranézve láttam viszont. Érdekes módon amikor hátranéztem mindig beugrott a bokorba. Zihálva futottunk fel, majd ki a műútig, totálisan felzaklatva, majd stoppal mentünk le a Fenyőgyöngyéhez. Azóta mindig gyomor-görccsel futok a reptéren. Tavaly évvégén már egyedül is mertem arra futni, bár csak korán reggel, mert akkor nincsenek még ébren a rossz szándékú emberek.
katizsuzsi 2010.01.25 20:20:10
@szasza75: talán : ) Nagyon köves, sárga és rendkívül meredek szakasz. A tetejétől nem messze van egy torony is, régen a 65-ös busz is feljárt eddig.
Futóblog "+ 5 fok alatt soha" 2010.01.19 17:20:08
Talán már említettem, hogy a futás kiegészítéseként olykor-olykor beiktatok egyéb testedzést. Ilyen a spinning, a streching vagy akár a jóga. Próbáltam egy korábbi posztban elhangzott bikramot, de leteszteltem különböző óraadók gerinc, illetve egyéb streching tréningjeit is,…..
Futóblog Budai karika 2010.01.14 14:33:31
Hűvös, párás, de a januári időjáráshoz képest meglepően enyhe idő volt 2010 második hétvégéjén. A szombati napon tapasztalt dagonya után vasárnap reggel Szasza legény felhívta Atesz legényt és megkérdezte:- Te Atesz van-e kedved ma aszfalton futni?- Hát van. Menjünk!És…..
Futóblog Ki a gödörből 2010.01.10 21:10:00
Különösen a téli szezon tomboltával minden futó szembesül azzal, hogy CSINÁLNI KELL. A motivációt újra és újra megtalálni. Önéletrajzi ihletésű videóban próbáltam bemutatni ezt az érzést, a belső vívódást és szűnni nem akaró küzdelmet saját magunkkal. Motiváció…..
katizsuzsi 2010.01.14 12:35:10
@szasza75: Latyak ellen én is ezt találtam vasárnap az egyetlen használható megoldásnak - én egyben futottam az emelkedőt a Kolosy tértől a nagy kör kezdetéig (majd lefelé : ) ). Bár a hosszabb távokhoz hozzá vagyok szokva (15-16), de ettől a közepesen hosszú emelkedőtől szörnyű izomlázam lett
Futóblog Futóblog inspiratív 2009.12.29 16:36:00
Az Arénában ücsörögtem éppen a mozi bejárata előtt az Avatar második előadására várva (aki nem látta még az Avatart, feltétlen nézze meg!), amikor valaki megszólított: "Helló, nem te vagy Angelday? Szoktam olvasni a Futóblogot, sőt, ennek hatására kezdtem el futni,…..
Futóblog A futás és a munkahely 2009.12.22 07:51:00
Az alábbi képet Sanyosz küldte el hozzánk. Hat hónapja kezdte újra a futást, igencsak fejlődik a srác. Most már terepre is merészkedik, feltételezem elég sokat mesél munkahelyén új élményeiről munkatársainak(pl. valamelyik kedd esti fél 7-es HHH futásunk alkalmával…..
katizsuzsi 2009.12.28 08:53:16
@rrroka: idén belehúztam. : ) Futottam elég sok 16km körülit és voltak hetek, amikor 6-szor is futottam. Az év legelején a felszállóágnál tartottam, a nyári hónapokban heti 50km volt az átlag, tavasszal és ősszel 40, ezt azóta tartom és az a cél, hogy meg is maradjon.
A Futóblog szerkesztősége nevében kívánok mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog új évet. Itt az ideje megtenni a 2010-es futással kapcsolatos fogadalmakat is. :-) ..