Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerúb

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt van az ősz, itt van újra, és irgalmatlanul nincs kedvem dolgozni, mint mindig, énnekem - ahogy a költő mondaná. Mai témánk az egyik legelviselhetetlenebb kötelezettség az irodai munkában: a kézfogás. Hogy mi a baj a kézfogással? Nyilvánvaló: ugye a munkában az egyik legelviselhetetlenebb dolog…..
kerúb 2017.09.14 07:19:07
A probléma gyökere, hogy az emberek manapság már sokkal kevésbé képesek egymással közvetlen kapcsolatba lépni, mint korábban, viszont a kézfogás szokása még abból az időből maradt ránk, amikor a közvetlenség úgymond természetes volt ember és ember között.
Azért érezzük nyűgnek ezt a megszokást, mert nap, mint nap meg kell játszanunk magunkat.
Közvetlenséget, nyíltságot és kedvességet kell hazudnunk akkor, amikor nem is vagyunk közvetlenek, nyíltak, kedvesek.
Kezet fogunk, mint régi, jó barátok, utána egész nap nem is szólunk egymáshoz.
Ez a kettősség, ez a színlelés, képmutatás elviselhetetlen az olyan ember számára, aki az életet átláthatóvá, rendezetté, őszintévé szeretné tenni.
Először meg kellene oldani, hogy valóban őszinte közvetlenséggel, elfogadással, szeretetteljes együttérzéssel legyünk képesek egymás felé fordulni, és utána már természetes lenne az is, hogy megbeszéljük, akarunk-e kezet fogni vagy sem.
Most még megbeszélni sem lehet emberhez méltóan, miként is üdvözöljük egymást. Ehelyett inkább, ha meg akarunk szabadulni a kíntól, mindenféle sunyi kibúvót keresünk, hogy el lehessen kerülni a kézfogást vagy esetleg a másik végletbe esünk és túlságosan durván utasítjuk el az köszönésnek ezen velejáróját.
Persze van, akit nem zavar ez a kettősség, de legtöbb esetben csak azért, mert már eltompult, beletörődött azokba a nehézségekbe, amik az régi, emberséges világ és a modern, gépies élet összekeveredéséből származnak.
"Ez csak egy gesztus" - mondják. Vagy: "Ez hozzátartozik az illemhez". Így palástolják gyengeségüket és lustaságukat, hogy végiggondolják, vagy akár szétbogozzák ennek a felemás helyzetnek az összekuszálódott szálait.
Az a baj, hogy ez az erőltetett, beteges helyzet folyamatosan rombolja a lelket. A fényhez szokott emberi lélek nem tűri a hazugságot, megsérül, megbetegszik. Nem lehet sértetlennek maradni akkor, ha minden napját hazugsággal indítja az ember.
A kézfogás csak egy szokás a sok ezer közül.
Meg kellene állni, és a tartalmatlanná, mondanivaló nélkülvé vált szokásokat végleg elhagyni. Nem kellene megijedni az újtól, attól a furcsa, elhagyatott érzéstől, amikor szokásaink bilincse lehullik rólunk. Nem vesszük észre, hogy amiket támasznak gondolunk valójában csak börtönfalak. Semmitől sem menekülünk olyan intenzíven, mint a szabadságtól.
Nem a szokásokkal van a baj, hanem, hogy mögöttük egy egyre inkább kiüresedő lélek van.
Emily Lauren fotós 40 csodás nőt fényképezett le fehérneműben, mégpedig azért, hogy megmutassa, hogy néznek ki a valódi nők, akik plusz kilóval, elálló fülekkel, vagy akár műtéti heggel is csodásan néznek ki. Mivel én sem vagyok egy ropi alkat – legalább is egy ismerősöm szerint - mindig felfigyelek…..
A 444.hu találta meg azt a részletet a Sport1 Heti Helyzet című műsorában, amikor Csapó Gábor vízilabdázó úgy próbálja meg demonstrálni, hogy egy poharat huzigál Gyenesei Leila öttusázó előtt, és arra kéri, hogy dugja bele az ujját. Amikor beledugná, mindig elhúzza. Gyenesei azt mondja, hogy ez nem…..
kerúb 2016.04.10 01:00:49
@Kishableany: de úgy tűnt, nem értenek egyet a példával...
Az alábbi beszélgetés és írás 2011-ben készült: A  legsikeresebb magyar expedíciós hegymászót az ország igazán azután ismerte meg, hogy két éve egy a Magas-Tátrában elszenvedett balesete után amputálni kellett jobb lábszárának térd alatti részét. Erőss Zsolt,…..
27 ember, többségében tinédzser meghalt és legalább 180 megsebesült október 30-án éjjel, mikor a Colectiv nevű bukaresti klubban robbanás történt. Az első hírek szerint a színpadon lévő Goodbye to Gravity zenekar pirotechnikája hibásodott meg, és robbant fel, majd ettől tűz…..
kerúb 2015.10.31 10:57:26
@Pixeb: Az együttérzés teljes hiányáról árulkodik a zene belinkelése ide.
Meghaltak, de azért a zene az király mi?
A Comedy Central az a csatorna, amire az emberfia hamar rákattan. Tökéletesen alkalmas pihentető, vagy háttér-televíziózásra, és a humoros sorozatok mellett mindig akad egy saját gyártású műsor is. Most is így történt: a C.C. eldöntötte, hogy márpedig neki kell egy…..
"Agydaganatos nőt lakoltattak ki Józsefvárosban", "Nincs hol aludnia a kilakoltatott agydaganatos asszonynak", "Hiába volt élőlánc, kilakoltatták az agydaganatos nőt", "Karhatalom segített az agytumoros nő kilakoltatásában" – olvasom a minap a magyar portálok egyik legfelkapottabb…..
kerúb 2015.10.17 18:58:44
@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
De épp ez a baj, hogy nem végzi jól a dolgát.
Ha jól végezné, nem nyomorognának az emberek.
kerúb 2015.10.17 19:01:15
@dukeekud:
Hihetetlen, hogy mennyire nem érted a cikket!
kerúb 2015.10.17 19:40:19
@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Majd magyarázd meg az éhezőnek is, hogy nem nyomorog ő, csak "szegény".
Biztosan megnyugszik ettől.
A gyerekek imádják a gyorséttermi sültkrumplit - az otthoni sokszor nem is jó nekik. Spurman megszerezte Magyarország kedvenc sültkrumplijának receptjét. Hozzávalók egy nagy adaghoz: Két hosszúkás krumpli Mogyoróolaj (annyi, hogy ellepje a krumplit) 2 kanál kukorica…..
Végre! Mindig is szerettem volna, ha valaki nem unalmas csikkeket, legyeket, csavarokat meg hasonlóan fád cuccokat találna konzervben, hanem valaki tényleg izgalmasat. Landornak kijutott a jóból, párja ugyanis - velőtráző sikollyal - egy azonosítatlan rákszerű miniszörnyeteget talált…..
Bár az MTVA nem hosszabbított szerződést Fábry cégével, és maga Fábry Sándor is elismerte, hogy bizonytalan a Fábry Show jövője, most mégis úgy néz ki, hogy márciustól újra indulhat a műsor. A Borsnak az MTVA erősítette meg, hogy már folynak a tárgyalások, bár konkrét…..
kerúb 2015.01.29 23:55:10
@csak egy néző:
Tehát Fábrynak is a Showder Klubosok írják a poénokat?
Ha ez így lenne, akkor a Showder Klubban miért nincs egy jó poén sem??Vagy csak minimális..
És van egy csomó helyzetpoén is Fábrynál, amit nyilvánvalóan nem írt meg senki, mert az adott helyzetből következik. És Fábry azokban is brilliáns.
A showder klubbsosok max egy bemagolt szöveget adnak vissza, unalmasan.
Fábry improvizál, és még amikor előre leírt poént mond is, azt is spontánabbul, humorosabban teszi, mint a fiatal "követői".

Fábry tud beszélni és a vérében van a szórakoztatás, a showderesek meg erőltetettek.
Mátra. Hívhatnánk ősszel nyugodtan Arany-hegységnek is, hiszen ilyenkor arany ragyogásba öltöznek erdői, rétjei. Az őszi Mátra varázslatos túrahely, főleg, ha a szarvasbőgést is kifogjuk. Kép: Nagy Gábor   Kép: Indafotó   Mezőgyán. Persze az ősz nemcsak a…..
kerúb 2014.10.21 19:31:19
@dr. emmett brown: Félelmetes fanatizmust sejtet, hogy valakinek egy ilyen szép képgyűjteményről is Trianon jut először eszébe. Nem semmi!
El kéne már hagyni a múltat..
Szerkesztőségünk több tagja skandinávfilm-rajongó, köztük én is, ám ami engem a leginkább izgat a jobbnál jobb alkotások között, az bizony a skandináv krimi jelensége, így ezen toplistás írásunk nem is szól másról, mint az északi borzongásról. A skandináv krimik…..
Egy internetes vita után úgy érzed jól alakult, valahol bent kellemesen duruzsol a sikerélmény. Mi a valószínűbb, hogy mi okozza ezt nálad: a.) Sikered volt - a vita úgy zárult, hogy neked lett igazad, vagy ha ez nem is lett nyíltan kimondva, azért érezhetően feléd hajlott a…..