Regisztráció Blogot indítok
Adatok
birss

0 bejegyzést írt és 190 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahhoz, hogy egy P. Lászlóéhoz hasonló nyomorult ember életét részletesen megismerjük, valami szörnyű eseménynek kellett bekövetkeznie. Ezekben a sorsokban ugyanis sikert aligha talál a média. Bándy Kata meggyilkolása tragédia, de nem csak egy emberi élet elvesztése miatt, hanem…..
Vastagbőr Boldogat, Orosháza! 2012.12.28 09:01:00
Reméljük mindenkinek jól sikerült a karácsonya, az orosháziaknak is. A város fideszes polgármestere, Dancsó József (aki egyben a térség egyéni országgyűlési képviselője is) nevében az ünnep előtti utolsó tanítási napon, december 21-én az alábbi levelet osztották ki a…..
"Ő a mi drágaságunk Dömper! Legfontosabb paraméterei, hogy még 1 éves sincs, szereti magát a legkülönfélébb relaxálási-alvási pozíciókba vágni, és természetesen imádja a hasát!!! Egy kis bélpoklos!! A legszűkebb helyekre szereti behajtogatni magát! Terráriumában a…..
birss 2012.10.27 05:08:00
Megtalálták Bándy Kata gyilkosát, vallomást tett. Egyes szélsőjobboldali portálokon már terjed a hír: cigány a gyilkos. Pedig nem a cigányság ölte meg Bándy Katát, hanem egy ember, aki remélhetőleg jó sokáig fog a börtönben rohadni. Ki lehet persze mondani, hogy cigány a…..
Nem történhet úgy tragédia, hogy valaki ne próbálja rögtön saját szélsőséges nézetei igazolására, esetleg azok terjesztésére felhasználni a szörnyűségeket. Az elmúlt napokban az egész országot sokkolta a fiatal pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata halála. Számos…..
Timelord Feministák Budapesten 2012.03.01 11:36:00
Száz évvel ezelőtt, 1913-ban rendezték meg Budapesten a feministák nemzetközi kongresszusát. A részletes program az mtdaportal.extra.hu/NET/1913/1913_05.pdf  alatt  elolvasható. Most következzenek a kongresszusról készített…..
Van egy rossz hírem azoknak, akik azt hiszik, hogy Kína majd megmenti Európát vagy bárkit. Sajnos ez nem fog bekövetkezni. Valahogy így néz ki a fantasztikus teljesítményű kínai gazdaság: via 9gag..
Kettős Mérce K.A. Steve beszéde 2011.10.17 23:52:00
Köszönjük szépen, hogy ennyien kijöttetek ma a Kossuth térre tüntetni, támogatni a hajléktalanokat, és köszönjük, hogy A Város Mindenkié megszervezte ezt a tüntetést. Lehetőséget kaptunk rá, hogy leközöljük Kopiás Attila Steve beszédét, amint lentebb olvashatok. Mi is azt…..
birss 2011.10.18 22:48:51
@TitokJolán: Szegeden, meg a hajléktalanok miatt kényszerültünk télen, a hidegben az utcán várni a vonatot, mivel a bűzüktől a váróteremben nem lehetett meglenni. Azon túl, hogy a helység átvette a különböző végtermékeiktől származó dolgokat, még a dohányoztak is a nemdohányzó helyen. Megkértem őket, hogy ott ne dohányozzanak, mivel az nem dohányzó terem, de csak vigyorogtak, hogy ők otthon vannak, így ott dohányozhatnak. Ilyen önző, figyelmetlen, és lusta hozzáállással nemcsoda, hogy hajléktalan lesz valaki.
K.A. Steve megismételte hétfői demonstrációját, azzal a különbséggel, hogy ma nem hajléktalanak volt maszkírozva, egy öltöny és egy nyakkendő volt rajta. A kerületi törvények szerint és mivel hétfőn már papírt kapott róla, hogy életvitelszerűen tartózkodott az utcán…..
birss 2011.10.14 22:18:31
@birss:" De az ilyen mindenféle emberi váladéktól bűzlő hajléktalanokkal nem szívesen élek együtt."
helyett helyesen:
"De az ilyen mindenféle emberi váladéktól bűzlő emberekkel nem szívesen élek együtt." -mivel nemcsak hajléktalanok viselkednek így néha, és ők is ugyanúgy zavarnak.
birss 2011.10.16 01:59:49
@Alf: még egy kutyától sem bűzlött egy akkora tér, mint az emberektől mondjuk csak a Blaha.
birss 2011.10.21 01:06:08
@renevol: a fertőzésveszély, és a bűz zavar igazán, nem a látvány. Engem az sem zavar, ha valaki az utcán alszik, ha nem bűzlik az alkoholtól, vagy a végtermékeitől (és nem bűzlik, szennyeződik be tőle az a hely ahol tartózkodott). Elég nehéz valakit pont akkor elkapni, amikor éppen az utcára, vagy más, mások által (nem vécének) használt területekre piszkít.

Ha valaki pl. sz@ros, bűzlő ruhában fekszik valahol, arról igen csak valószínűsíthető, hogy közterületekre is piszkít, valamint másokra fertőzésveszélyt is jelent, így a rendelet eléri azt a célt, hogy csökkentse a bűzt, és a fertőzésveszélyt, és az utcára vécézést.
Ma - mint már sokszor leírtuk - az elmúlt 21 év legdurvább antiszociális törvénymódosítása kerül a Parlament elé. A törvénytervezet szerint 150 ezer forint lehet a hajléktalanokat sújtó bírság összege, és akár azonnali elzárásra is ítélhetik a „visszaeső…..
birss 2011.10.20 13:36:57
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

attól még, hogy nem vagy híve (egyébként én sem vagyok), volt ilyen, és a romák (és környezetük) helyzete nem változott. Mert lehet őket taníttatni, de helyettük nem lehet megtanulni semmit sem. Azzal is csak ártanak a romáknak (és környezetüknek), ha minden felelősséget elvesznek tőlük, és minden bajukért a nem romákat, vagy a szegénységet okolják, és azt erősítik bennük, hogy az a nem romák dolga, hogy a romákat eltartsák.

Rengeteg hajléktalant láttam olyan tesco-ban, ahol vécé van, és NEM küldte ki őket az őrség. Bent vásároltak az üzletben, mert ott vásárolják le, illetve ott veszik át a pénzt amit a visszaváltható alu dobozokért kapnak.

Lehet, egy ittas embert nem engednek be, de az más kérdés.
birss 2011.10.20 15:19:28
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Lehet, a fogarasiba mennynek, az tele van hajléktalanokkal.
A vasárnapi jóidő lehetővé tett egy kis kiruccanást a nem túl távoli Tihanyba, ami a kedvenc balatoni településem. Fekvés, kilátás, rezgésszám: tökéletes. A sétám során figyelmes lettem egy házikóra és annak kitárt kertkapujára, ahol ez a kép fogadott. A ház lakója, a…..
    RibiSéta – A NEM, AZ NEM!    2011 januárjában, Torontóban egy rendör kijelentette, hogy ha egy nő el akarja kerülni a nemi erőszakot, ne öltözzön provokatívan, azaz úgy, mint egy ribanc. A budapesti SlutWalk / RibiSéta résztvevői…..
birss 2011.07.15 12:06:11
@megegynap: a csajok se szoktak meztelenül mászkálni.

ráadásul sokkal több pasi mászkál félmeztelenül az utcán, mint ahány nő bikiniben, tehát az öltözködés alapján a férfiak sokkal kurvásabbak.
birss 2011.07.15 21:34:09
@MonsterRipper: kivétel erősíti a szabályt
A pszichológus Mi vagy te, ribanc? 2011.07.13 12:13:00
Idén, július 20-án rendezik meg Budapesten az első "Ribi Sétát", eredeti nevén Slut Walkot. A rendezvény célja, hogy a nemi erőszak, a szexuális zaklatás és a nők hátrányos megkülönböztetése ellen tiltakozzanak.Szerte a világon ezernyi nő hallgatja el, ha…..
birss 2011.07.15 01:00:43
@nyehehe: mikor láttam az utcán maszturbáló férfit, nekem nem az erőszak, hanem a debilitás jutott az eszembe.
birss 2011.07.15 01:02:44
@birss: vagyis inkább a szánalom
birss 2011.07.18 01:10:12
@NETi: neoról már mások is megállapították, hogy buta, nem csak feministák. mert nagy önbizalommal mond eszméletlen nagy baromságokat. nézz utána a profiljában. szerintem ne foglalkozz vele, mert egyre csak több, és több butaságot fog írni. bár ha erre akarod sarkallni, akkor hajrá :)
A címet Susan Forward-tól kölcsönöztem, aki a Mérgező szülők című könyvében "végső árulásnak" nevezi, ha a szülők nemi erőszakot, incesztust követnek el gyerekeik ellen. A saját gyerek megerőszakolása nem azért bűn, mert a vérrokonok "szexuális…..
"A jelenlegi hosszú tankötelezettség mellett is csak átlagos az iskoláztatás valódi időtartama, miközben a munkaerő-piac a szokásosnál is jobban jutalmazza a magasabban képzetteket.  A 15 éves korban az iskolarendszerből kikerülők esélytelen iskolaelhagyókká válnak,…..
A Széll Kálmán terv szerint  a felsőoktatási megszorítások oka az, hogy ilyen módon lehet helyreállítani a bölcsész és természettudományos képzés arányát (ez az egyetlen oktatási elem, amit az angol szövegben is vállal a kormány).Fazekas Csaba górcső (vagy amit a…..
birss 2011.03.17 18:47:26
@Tanbácsi:
az is érdekelne, hogy a ttk-n belül melyik szak, szerintem az sem mindegy.mert a tanár szakosok is ttk-nak számítanak, ha jól tudom, és nem hinném, hogy nekik olyan magas lenne a fizetésük. (meg a bölcsész sem persze).
mindjárt nézem a 13. oldalt.
addict A nők mind disznók! 2010.10.19 11:00:00
Ennél botrányszagúbb címet nem is adhatott volna a kampányának a Jack&Jones ruhamárka, amellyel a legújabb, szintén elég provokatív, Girl Toy fantázianevű férfi kollekciójukat szerették volna bevezetni. A kampány logikája szerint a cég ruháiba öltözött férfiakra teljesen…..
élet a házasság után Vérvétel 2010.11.16 22:39:00
Szűrővizsgálatra mentem, vérvétel kellett hozzá. A szűrőállomáson férfi orvos vette le a vért. Lehet persze, hogy nem is orvos volt, jutott most eszembe, végül is nem mutatkozott be. Csak valahogy fura lett volna azt gondolnom, hogy férfi ápoló. Mindenesetre enyhe rémület futott…..
birss 2010.11.17 10:56:26
A poszttraumás stressz zavarban szenvedő túlélők gyakran emlékbetörésekkel és disszociatív állapotokkal küzdenek.Az emlékbetörések során a személy úgy viselkedik, olyan gondolatai és érzései vannak, mint a traumatikus esemény idején, tulajdonképpen újraéli azt. Az…..
birss 2010.09.26 02:24:16
@cleopatra-nyusz:
szia, neked hogy sikerült felvenni a kapcsolatot az Eszter ambulanciával? én több levelet is írtam nekik, de semmi válasz.
birss 2010.10.08 14:25:16
@cleopatra-nyusz:
mikor vetted fel velük a kacsolatot?
A férfiakat nem lehet megerőszakolni. Férfiakat vagy fiúkat is érhet nemi erőszak, koruktól, termetüktől, vallási hovatartozásuktól, származásuktól, bőrszínüktől, szexuális orientációjuktól függetlenül. A férfiakat megerőszakolhatják otthon, a munkahelyükön, egy…..
Ezt a történetet PindurPandur küldte nekünk: "Már régóta le akartam írni a történetem, de eddig nem volt hozzá elég bátorságom, hogy megtegyem. Míg egyik nap összeszedtem a gondolataimat, leírtam mindent egy füzetbe, és most leírom ide is.20 éves lány vagyok, mikor…..
birss 2010.08.07 00:32:27
@timi8: ja,
meg szerintem nemcsak maga ellen, hanem közvetve a környezete felé is, mer esetleg indokolatlanul lesz másokkal sértődött pl, stb. amiket nem az elkövető fele él meg, hanem mások felé.

vagy csak simán rossz hangulata lesz, meg állandóan emészti magát, vagy pl. ha látják h szarul van, de nem tudnak segíteni rajta...stb, és emiatt azoknak is rossz lesz,akik szeretik, és körülötte élnek.
birss 2010.08.07 00:32:44
@timi8: ja,
meg szerintem nemcsak maga ellen, hanem közvetve a környezete felé is, mer esetleg indokolatlanul lesz másokkal sértődött, stb. amit nem az elkövető fele él meg, hanem mások felé.

vagy csak simán rossz hangulata lesz, meg állandóan emészti magát, vagy ha látják h szarul van, de nem tudnak segíteni rajta...stb, és emiatt azoknak is rossz lesz,akik szeretik, és körülötte élnek.
A levélíró névtelenséget kért:"Nekem csak most jött elő egy olyan élmény, évtizedekkel később, hogy 2-3 éves koromban volt a nagyszüleimnek a szomszéd szobában egy albérlőjük, és egyszer bezárkózott velem a szobájába. Anyuék megmondták, hogy nem mehetek be vele a…..
 A történetet Túlélő küldte nekünk: "Egy darabig gondolkoztam, hogy leírjam-e az én történetemet vagy se..ugyanis még mindig van bennem egy jó adag szégyenérzet. Mintha én lenneék a rosz, aki ezt tette önmagával és most még szégyelnem is kéne. Idáig csak két…..
birss 2010.05.18 13:21:41
@Túlélő vagyok: van még az evs önkéntesség is. ezzel fél-egy évre mehetsz külföldre. fizetik az oda és a visszautat, a szállást, kaját, orvost, meg zsebpénzt is adnak. 30 éves korig lehet menni. romániából is lehet menni, de nemtudom, hogy onnan hogy kell jelentkezni.
www.mobilitas.hu/flp/evs