Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cilicili

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Konyhamesék Lánysaláta 2010.07.29 12:50:00
„Lááányok…” – mondja röhögve a gyermek. Anyja barátnőire céloz, akik az említett korból már kinőttek ugyan, de maguk között mégiscsak megmaradtak lányoknak. Ez képezi a nevetség tárgyát. Hát jó. Röhögjön csak. Jön még kutyára dér!Én viszont azon tűnődöm,…..
  A Varsóban jogot végzett politikus 2000-2001 között Jerzy Buzek kormányában igazságügy-miniszteri posztot töltött be, majd 2001 nyarán megalapította a konzervatív Jog és Igazságosság pártját (PiS=Prawo i Sprawiedliwość), melynek első elnöke is ő volt egyben. 2002-ben…..
A gyerekek feltétlenül örülnek, ha a meglepetés szót hallják, mi felnőttek kicsit óvatosabbak vagyunk, tapasztalataink szerint nem csak kellemes, de kellemetlen meglepetés is érheti az embert, legyünk bármilyen óvatosak is. A konyhában is szép számmal előfordulnak esetek, amikor…..
Édes és fanyar. Akár az élet. Van benne íz és szín, pikantéria és éltető energia. És mint annyi jó dolog az életben, ha nem is erkölcstelen, de piszkosul hizlal. „Körtetortilag” képzetlenek azt kérdezhetik, hogy jön ide a sajt, pedig hidd el, nagyon is belevaló. Nem azért,…..
Nem kell megijedni! A cím csak szóvicc, és onnan ered, hogy az olaszok „maiale di mare”-nak, azaz a tenger disznajának nevezik a nagytestű tonhalat. Lássuk be, nem tartozik a sós vizek legnemesebb lakói közé, mint például a kardhal vagy a királyrák. Itthon leginkább…..
cilicili 2010.03.24 19:21:21
@mezsuka: S van annyi citromfű, hogy jut a mi kertünkbe is? Gyorsan nő, gyorsan terjed?
Más fűszernövény is van a toscan stílusú kertecskédben?
A pástétomok királynője kétségtelenül libamájból készül, de egy hercegkisasszonyi rangot a kacsamájból rittyentett kencefice is megérdemel. Ha gonddal, jófajta fűszerekkel készítjük, ha szépen tálaljuk, biztosan felveszi a versenyt előkelő rokonával. Kacsamájat…..
           A történetírás jelenlegi álláspontja szerint a mai szlovén nép szláv ősei még a VI. században, az avar invázió elől menekülve telepedtek le először a Kárpát-medencében: a Dunántúlon, illetve ettől délre, a mai…..
cilicili 2010.01.21 08:01:18
    Sorozatunkban egy újabb cseh klasszikust mutatunk be, akinek érdemei elvitathatatlanok a cseh irodalom fejlődésében. Borovský(1821 - 1856) neve sajnálatos módon az emberek többségének nem mond semmit Csehországon kívül, ám a csehek nagyon büszkék rá, és minden…..
    Az ünnepekre való tekintettel egy kedves kis poszttal szeretnénk kedveskedni az olvasóinknak: Kisvakond történetét szeretném bemutatni a teljesség igénye nélkül természetesen, de a célom nem lehet más, mint egy kis nosztaliga ébresztése, és az igény…..