Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TheBeardBard

27 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy vannak, akik mindentudó tanácsadónak hisznek. Ezt gyorsan kifejtem, aztán utána folytathatjuk a blogot. ..
Gondoltam, ideje lenne már valami kis szórakoztató jellegű posztnak is a sok szex, lélekbúvárkodás meg politika közt, úgyhogy úgy döntöttem, írok kicsit arról is, ami feldob. Mostanában néha eljárok bulizni, hogy ugrabugrálva levezessem az összes túlmozgásomat, miközben…..
A pisztácia tipikusan az a gyümölcs, aminek a termését mindenki ismeri (és a legtöbben szeretik is), a többség viszont nem tudja, hogy mi fán terem (pedig tényleg fán), növényként pedig tényleg kevesen látták. Ezen próbálok most segíteni, az alábbiakban fény derül arra, hogy hogy is néz ki valójában…..
Még tavaly év végén Magyarországon járt Hjörtur Scheving, a norvég Fit For Vikings szakállápolási termékeket gyártó cég vezérigazgatója, hogy felmérje a magyarországi piacot, és az esetleges terjeszkedési lehetőségeket.  Hogy ebből végülis mi lett, vagy hogy tervben van-e a cégcsalád megérkezése,…..
Nagy áttörés történt a köztévében az újévnek ezen a fagyos reggelén. Mivel az M1-et sokan azzal vádolják, hogy minden ott kiejtett és kiírt betűt alaposan megvizsgálnak, jóváhagyatnak, előzetesen cenzúráznak, és hogy a vendégek csak alapos szűrés után kerülhetnek be,…..
TheBeardBard 2016.01.03 19:59:18
@_Neville: Belelátni voltaképp semmit, csak arra akartam utalni, hogy ez a kifejezés az utóbbi időben mintha kapott volna némi enyhén negatív konnotációt, napi politikai színezettel, amire többen felkaphatják a fejüket. De lehet, hogy tévedek. :)
A legutóbbi is vicces volt, ezen is lehet röhögni. Kevin meg lesz megint.  ..
Amikor az ember szakállnövesztésbe kezd, hamarosan szembesülni fog azzal a ténnyel, hogy úgy néz ki, mint egy rosszul fésült tarajos sül, aki az éjszaka elfeküdte a tüskéit. Ahogy nő az arcszőrzet, a szálak egyre inkább hajlanak arra, hogy egymástól függetlenül mindenfelé…..
TheBeardBard 2015.06.24 17:05:14
@balazsman: Na, ez is érdekes. Köszönöm a linket!
TheBeardBard 2015.11.24 08:31:09
@fingerbangs: Barátom, egy picit talán túlságosan hamar ítélkezel.
Nincs abban semmi furcsa, ha a hazai piaci szereplők még kicsik és "gagyik". Hiszen egészen a legutóbbi évekig tartotta magát a régi - még a szockom időkből ránk hagyományozódott - férfikép, amely ideálként a simára borotvált munkást határozta meg.

Korábban is csak a polgári osztályok hordtak szakállat, az utóbbi évtizedekben aztán ők is elhagyták. Szakállasok csak elvétve voltak, egy-egy ember itt-ott, de ezek nemigen tömörültek egységbe, így hát aztán ne is csodáljuk, ha egyáltalán nem alakult ki szakállkultúránk.
Csak azáltal, hogy a hipszterek a maguk trendtrancsírozásával felrugdostak pár régi közmegegyezésen alapuló kinézeti szabályt, lazult fel a légkör annyira, hogy egyre többen és többen mernek magukra szőrt növeszteni, akkor is, ha mellé nem vágatnak se man-bunt, se ecsethajat, és nem öltöznek úgy, mint egy hobó. (És még így is jórészt beszólogatást kapnak érte.)
Nem volt piac, nem volt igény szakállápolási termékekre, hogy gyártott volna bárki is nem hogy egyáltalán, hanem minőségi terméket?
Most azonban ez az igény egyre növekszik. A gazdagabb országokban a tőkések persze ráugrottak erre a hullámra, és egyre-másra alapulnak a szakállas termékeket gyártó kisebb-nagyobb vállalkozások. Idehaza azonban még mindig olyan kevés a szakállas férfi, hogy már annak is örülhetünk, hogy egyáltalán néhányan láttak abban fantáziát, hogy ilyesmibe fektessék a pénzüket, és ebből próbáljanak megélni. Se korábbról szerzett tapasztalatuk, se kialakult technológiai háttér. Kábé a nulláról kell kezdeni, otthon kotyvasztgatva a receptek alapján. Azért ez nem egy kis dolog, kvázi fejest ugranak a sötétbe, mert elég rendesen be is bukhatják ezt a dolgot. Főleg, ha mindenki jó kelet-európai szokás szerint a száját húzkodja, és inkább a külföldi gigacégektől rendel, ahelyett, hogy a hazai vállalkozásokat erősítené. Nem azt mondom, hogy minden, ami magyar, jó, (ezeket a nemzeti szólamokat meghagyom a megélhetési politikusoknak) de nyilván csakis és csakis azáltal fejlődhetnek fel, vehetnek egyre jobb alapanyagokat és bérelhetnek fel nagyobb munkaerőt, vagyis javíthatnak a termékeik minőségén, ha a hazai szakállasok inkább tőlük rendelnek a kevéske pénzükből, amit efféle úri firlefrancra elkülöníthetnek a nem túl nyugat-európai fizetésükből.

Az, meg hogy valamelyik gyártó lány... hát istenem. Nem sajnálom tőle, hogy lehetőséget látott ebben az egyre táguló piaci résben. Az olajok összekeveréséhez nem kell szakállat hordani, a különbség legfeljebb csak annyi lesz, hogy nem magán próbálja ki, hanem a környezetében élő férfiakon. És hogy csak pénzt látna benne? Talán. Reméljük, hogy nem. Bízzunk a legjobbakban, és reméljük, hogy ha kezdetben így is volt, később szívügyévé válik a dolog, és igyekszik az ügyfelek érdekeit szem előtt tartani a kozmetikumok előállítása során, és nem csak az lebeg a szeme előtt, hogy "na, hogy húzzam le még jobban a szakállas divatmajmokat?"
De ezt nemigen tudhatjuk. Lehet, hogy eleve egy szakállrajongó lányról beszélünk, aki élete legnagyobb kalandját éli át épp, hogy a szakállas férfiak ápolásához járul hozzá.
Aligha láthatunk bele bárki fejébe.
Kaviár. Az a fancy dolog, amit újgazdagék raknak a kaszinótojásra, és két mutyi között betolnak az arcukba az állófogadáson. Amúgy fincsi cucc, szeretem én is. Bizonyára gyakrabban is ennék, ha nem haccázé adnának egy olyan kicsi tégelyt, amit röpke másfél perc alatt…..
Az Economic Times on Sunday összeállítása ..
Szeretnék szólni, (bár gondolom jó néhányan tudjátok) hogy a fácsé algoritmusa a bejegyzéseket nem juttatja el mindenkihez, hacsak nincsenek külön feliratkozva az oldalra.Szóval ha eddig nem tettétek meg, hogy a tetszik gomb melletti kis nyilat legördítsétek, és bepipáljátok,…..
Évek óta nyígok azon, hogy miért, mi az istenért nincs a városban borbélyüzlet? Úgy értem, Valódi borbély, nem sima fodrászat, hanem egy olyan hely, mint ámérikában, ahová az ember beülhet egy fél órára, és valami hozzáértő úriember megigazítja a szakállát, kikerülve…..
Szakállnövesztés. 24. hét Az utóbbi időszakban különböző kontextusokban többször hallottam a  Batthyány-kormány pénzügyminiszterének nevét, mint az általános iskolánkban, amikor azt sulykolták a fejünkbe, hogy '48-'49, forradalomésszabadságharc,…..
Sokan azért nem növesztenek szakállat, mert attól tartanak; nem lesznek vonzóak a lányok számára. Mert hogy "a nők nem szeretik a szakállakat. Ápolatlan." Butaság. Szakállszerető hölgyek mindig is voltak, mindig is lesznek, esetleg csak nem írják ki táblán a nyakukba. De ahogy nem…..
Ha szakállnövesztésbe kezdtek, és nem adjátok fel az első néhány hét alatt, hanem eljuttok mondjuk legalább a 12.-13. hétig, úgy valószínűleg nem csak a szűkebb-, hanem a tágabb környezeteteknek is fel fog tűnni, hogy "Jé, szakállat növeszt." Persze minél több ember…..
Nézegetem azokat a keresőkifejezéseket (gyakran egész mondatokat) amikkel a blogomra találnak. Úgy gondoltam, csinálok olyan rövid kis posztokat, ahol csak egy-egy ilyen kérdést válaszolok meg, bár a legtöbbre a válasz általában benne van a hosszabb írásaimban is. Ezekből aztán…..
Az előző bejegyzésben megállapítottuk, hogy néhány hét alatt nem lehet szakállat növeszteni, ehhez legalább 3 és 6 hónap közötti idő kell. Ezalatt az ember úgy néz ki mint egy vuki és foszlott bundájú borz szerencsétlen nászának eredménye. Ezt az időszakot kibírni igazi…..
A rövid, de őszinte válasz: Sok. Kurvára sok. Azt vettem észre, hogy egyre több olyan keresőkifejezéssel találnak ide a blogra, ami azt firtatja, hogy vajh' mennyi idő múlva nőhet bozont az érdeklődő delikvens arcára. Ilyenekkel jönnek: "Szakállnövesztés két hét alatt."…..
A külföldi szakállas közegekben gyakran előfordul a beardspiration kifejezés. Gondolom elég egyértelmű, hogy a beard + inspiration szavak összerántásából képezték. Azt a személyt jelöli, aki elindította az embert a szakállnövesztés rögös útján, aki saját szakállával…..
Egy kis érdekesség a szakállak világából. A fene se gondolta volna, hogy egy 11 éves kislány mennyire belenyúlhat a világ alakulásába a szakállak által. Pedig ez történt. Mert kvázi beszólt az USA leendő elnökének, aki ennek hatására vált olyanná, ahogy azóta is ismerjük a…..
Minél mélyebbre ástam magam a külföldi szakáll-szakirodalomba, annál inkább kezdtem azt érezni: Ez a szakállolaj valami megkerülhetetlen dolog. Az aktuális szakállnövesztési fázisomban még csak a 8. hétnél tartok, de a szak(áll)értők meggyőztek, hogy már viszonylag rövidebb…..
Szak(áll)irodalom A szakállzseton 2015.05.25 15:17:00
Egy kis érdekesség a szakállak világából. 1698-ban I. Péter orosz cár meg akarta reformálni az országot, és a fejlettebb nyugati világ felé fordítani. Az udvaroncoknak és hivatalnokoknak rendeletben tette kötelezővé az európai öltözetek viselését, az országra pedig…..
A blogban részletekbe menő tippek, trükkök, leírások is vannak/lesznek a szakállnövesztés egyes részleteire, fázisaira vonatkozóan. De most készítek egy néhány lépésből álló összefoglalót. Egyfajta áttekintőt, hogy mégis mi mentén érdemes gondolkodni, ha valaki úgy…..
https://www.facebook.com/szakallirodalom   Itt frissül majd minden, ami érdekességre a kutatásaim közben bukkanok, de nem feltétlenül csinálnék neki külön blogposztot...
Barátokra és szerető kapcsolatokra szükségünk van. Automatikusan feltételezzük azt, hogyha valaki elvergődik valameddig az életben, az rendelkezik is ilyenekkel. Pedig van, akinek nem sikerült megszednie magát haverokból a sulis évek alatt, van, aki teljesen tökéletlen a társas…..
Március közepe táján a következő fantasztikus felfedezés rázta meg az internetnek a külföldiebbik felét: A szakállakban olyan baktériumok tenyésznek, mint a vécében!   Nem kellett persze sok, hogy beinduljon a gépezet, az egybites kattintgatók azonnal terjesztették a rémhírt…..