Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vladi Weiss

0 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt 10 napban a blog nem frissült, most pedig csak röviden, de lényegre törően próbáljuk összefoglalni ezen időszak fontosabb történéseit a City-vel kapcsolatban. Új érkező nem volt, 1-2 távozó viszont igen. Játszottunk 2 PL meccset, 1 EL meccset, lezárult az átigazolási…..
A blog szeptember elsejéig szünetel, addig nem fog frissülni. Azután remélhetőleg a már megszokott kerékvágásban folytatjuk 1-2 változtatással kiegészítve.     Jövünk vissza!..
Meglehetősen rövidre vesszük a tegnapi EL meccs összefoglalóját. Nem volt jó meccs, az 1. félidőben kimondottan rossz volt a City is, helyzetet nem igen dolgoztunk ki, igaz hátul sem voltak gondok. A 2. félidőben, főleg Balotelli beállása után viszont több nagyobb helyzetünk is…..
James Milner leigazolása véglegessé vált. Az angol középpályásért nagyjából 16-18 millió fontot fizetett a City, valamint Stephan Ireland is az Aston Villa-hoz került. Milner tegnap esett át az orvosi vizsgálaton, a Liverpool elleni bajnoki meccsen már elvileg bevethető lesz.…..
A szezon első meccsén PL még gól sem született, és ennek a City örülhetett inkább, látva a meccset és tudva azt, hogy a Spurs már-már tradíciószerűen elveri a City-t. Sokkal jobb meccsnek ígérkezett ez párosítás, de amelyik City drukker nem izzadt szét az 1. félidőben, az nem…..
Elérkezett az idő, pedig nem is gondoltuk május 9-én, hogy ilyen hamar. Ma kezdetét veszi a Premier League 2010-2011-es szezonja, elindul a cirkusz. Kevés pikánsabb meccset sorsolhattak volna nyitómeccsnek koradélutánra (13.45), mint Spurs - City találkozót. Tavaly e két csapat harcolt…..
Ott hagytuk abba, hogy Mancini nagy terhet vállal magára, mert az új igazolásokkal még nagyobb nyomást tesz a csapatra, és a saját vállára is. Még több elköltött pénz = még nagyobb eredménykényszer. A bizalom meg van felé (egyelőre), hiszen tavaly nem végzett rossz munkát,…..
Vladi Weiss 2010.08.13 11:51:07
Ami a taktikát illeti, ott igen elég esélyes, hogy a fenti variáció lép életbe sokszor, de lehetséges egy rombusz alakzat is, itt is sokféleképpen lehet használni a játékosokat. Pl. 4-1-2-1-2, z lenne az amikor 2 csatár mögött pl. Silva vagy Robinho játszana. Igaz ehhez is nagyon kellene a szélsőhátvédek aktivizálása.

A 4-4-2-t én nem vetném el teljesen, sokszor tényleg az a legegyszerűbb és leghasznosabb taktika. Ahhoz is meg vannak a játékosaink. A legsikeresebb csapatok több taktikát tudnak azonos szinten játszani.

Sőt a legeslegjobb csapatok sztem attól nagyon jók, hogy fantasztikusan tudnak alkalmazkodni az ellenfél taktikájához.
Némileg kivétel a Barca, mert ők 1 nagyon betanult stratégiával játszanak mindig szinte, igaz azt olyan magas szinten, hogy nehéz követni. De nagyon szenvednek, amikor belefutnak pl. az Inter-be tavaly, amely nagyon jól alkalmazkodott hozzájuk. Vagy a Chelsea-be 2 éve. (Mikor a norvég bíró 1 11-est sem adott a Chelsea-nek meg ugye.:D)

Szóval jó lenne ha tényleg több felállást tudna a csapat játszani. Mivel nincs BL, EL-ben pedig 1 kategóriával könnyebb ellenfeleket fogunk kapni legtöbbször, így csak a bajnokságban lesznek igazán kemény menetek idén. Tavaly nem jöttünk ki rosszul a rangadókból, de igazán jól sem, pl. MU elleni szopások utolsó pillanatokban, Spurs ellen 2 zakó, Everton ellen szintén. (Viszont a Chelsea-t 2-szer vertük, Arsenal-tól 3 meccsen 2 győzelem, 1 döntetlen stb.)

Mindig alkalmazkodni kell az ellenfélhez, ez a lényeg.:)
Mondjuk hogy a szélsőket Mancini nem szereti ez nem jó hír, mert Weiss-nek így akkora jövője nincs nála.:(
És még az sem dőlt el, hogy megy-e kölcsönbe. Csak nem adjuk el.
Adam Johnson-ra is kíváncsi leszek, hová fog illeszkedni az ú csapatba.
Vladi Weiss 2010.08.14 12:33:19
@one citizen: Araboknak az lesz a lényeg sztem, hogy végig lássák az irányt amely felé megy a csapat. Pont azt, hogy ne legyen olyan nagy hullámvölgy, ami veszélyezteti a TOP4et a végén.

Ezért legyünk ősszel is a top helyek körül, nehogy ez legyen az indok...

Nem hiszem, hogy kirúgják Mancinit akkor, ha 4. helyen végzünk, FA-kupában csak elődöntőig megyünk, Liga-kupában hamar kiesünk, az ELben pedig mondjuk a legjobb között vagy az elődöntőben kiesünk.
Idén még azt érzem, elég lesz a TOP4.

Aztán lehet, hogy túl naiv vagyok.:)
It’s a roller coaster. Gondoltam, hogy lesz 1-2 új igazolás a nyáron, de azt nem, hogy Mancini fogja az egészet, és a rendelkezésre álló pénz segítségével teljesen átépíti a keretet, és ezzel együtt a csapatot. Pontosan azt teszi, amit Hughes tavaly nyáron, de már van…..
Vladi Weiss 2010.08.13 12:04:28
@double: Igen, ez az egésznek az alapja, ha csak 1 játékost tudnánk az akadémiáról felhozni/kinevelni, aki világklasszis lesz, akkor a már teljesen jó. De nagy panasz nem lehet a city akadémiára, Ireland, Onuoha, Richards mind-mind jó játékosok, tehát ontja a tehetséges magából az utánpótlás, más kérdés, hogy a City-nek most talán nem elég jók már.
De rengeteg tehetség van 16 éves kor fölött a City-nél is. Majd beérnek.:)

Azért az sem mind1, hogy a city évekig egy középcsapat volt, ingázott az alsóház és a felsőház határán, és az egész akadémia is így volt sztem pozicionálva, hogy egy középcsapatnak neveljen ki játékosokat.

Most pedig ahogy tör felfelé a City, úgy emelkedek a standard-ek is. Az ifiknél is.
Az idei szezontól új szelek fújnak a Premier League-ben, hiszen már tavasszal megalkottak egy új szabályt, amely minden PL klubra vonatkozik. Lényegében arról van szó, hogy kötelező módon le kell adni egy listát 25 főről, akik a klub PL keretét alkotják, és aki nincs rajta ezen a…..
Vladi Weiss 2010.07.30 07:00:14
Weiss esetét én sem tudom, 89 novemberi születésű, tehát pillanatnyilag még nincs 21 éves. Ergo játszhatna nevezés nélkül is, de ahogy fentebb írtátok, nem fér be még sajnos egyáltalán, ráadásul még sokat kell fejlődnie, hiszen nincs még végigjátszott szezonja, nincs annyi sok meccstapasztalata. Sampdoria volt talán a legutolsó érdeklődő, ők BL-ben indulnak, nem lenne rossz talán, ha odamenne. Ha nem, akkor mindenképpen egy PL csapat, ahol játszik is rendszeresen.

Vieira-nál nem értem minek hosszabbítottunk, így hogy jött Yaya, van 3 védekező szellemű középpályásunk, egyiknél sem jobb Vieira. Cserének jó, de nem létfontosságú csere. Jobban örültem volna, ha idéntől a szakmai stábot erősítette volna csak.:)

RSC, Caicedo, Jo sztem mennek, Balotelli jön(tényleg komoly előny Dzeko-val szemben a kora, ha ezt a szabályt nézzük most), és van egy olyan érzésem, hogy Robinho maradni fog, kb. egy fél évet, aztán januárban, ha lesz kérő eladjuk.
Lesz sok meccs, EL meccsek is, lesz rengeteg sérülés is, ebben biztos vagyok sajna.
RSC-vel semmire nem megyünk, mindig sérült, ha Robinho távozik, akkor én is hasonlóan látom, vagy a brazilt vagy a kolumbiait megtarthatjuk végszükség esetére. Caicedo-ra azért voksolnak, mert sokkal izmosabb, talán gyorsabb is. PL-ben ez sokszor fontosabb csatárposzton, mint a technika.

Ireland-et megmondom őszintén nem adnám el, ott van benne továbbra is a potenciál, hogy kiemelkedő szezont futhat ha kap esélyt, cserének is jó lehet, tavaly reménytelen volt, de hátha idén jobb lesz, elkerüli a sérüléseket stb.
Nála simán benne van a pakliban, hogy eladjuk 10 millióért mondjuk egy Villa-nak, aztán 2 év múlva olyan játékos lesz, mint akiért 20-30 milliót fogunk fizetni. Ő is csak nemsokára lesz 24 éves.
(A BL-ben, de lehet hogy az EL-ben is saját nevelésűeket is nevezni kell majd a keretbe, és nyilván a BL a cél már jövőre, szóval ezzel is okosan kell bánni, nehogy jövőre legyünk kényszerhelyzetben.)
Vasárnap este újabb barátságos meccset játszottunk, 2-1-es vereséget szenvedtünk a New York Red Bulls ellen, természetesen ismét egy ifikkel teletűzdelt csapat kapott lehetőséget. A csapat jobban játszott, mint a Sporting ellen, sok helyzetet dolgoztunk ki, de sikerült kihagyni őket.…..
Vladi Weiss 2010.07.28 18:01:41
@one citizen: Én nem látom ennyire negatívan Balotellit, persze ahogy mások is írták, nem egy kis angyal, és akkor még enyhén foglamazunk.:DD

De ott van benne a potenciál, olyan potenciál,ami meccseket dönthet el, pl. döntött már el meccset a BLben is 18-19 évesen, nem sok ilyen korú csatár mondhatja el ezt magáról. Talán a legnagyobb U20as olasz tehetség.

Én azt mondanám, hogy ha sikerül észhez téríteni (Mancini dolga lesz ez), és sikerül kihozni belőle a legjobbat, akkor a környezetváltás és stb. miatt akár óriási fegyver lehet Balotelli, a PLben is meg a kupákban is.

Lesz pár távozó, pl. RSC, Jo, Caicedo, Robinho sztem biztosan menni fog, így vagy úgy. Weiss is kölcsönbe csak remélem, és minimum 1 saját nevelésű játékos is sajna lépni fog.
Véget ért a Vb, voltak jó meccsek, drámai meccsek, irdatlan rossz meccsek, vuvuzela, komolytalan bíró hibák, 1-2 szép gól, végül pedig spanyol világbajnoki cím. Mindezekkel nem nagyon foglalkozunk a továbbiakban, hanem kimondottan a City játékosokat vesszük szemügyre utólag,…..
Vladi Weiss 2010.07.13 17:27:07
@Ireland7: Azt én is támogatnám:), mert elmúlt 1-2 hétben alig figyeltem a híreket, jó lenne vmi "frissítés". Bár megint a fél világot ide igazoltatják az újságok gondolom.
Újabb nagy igazolás, hiszen Yaya Touré körüli átigazolási hercehurca véget ért, most már biztosan City játékos lesz a köv. szezontól. Az FC Barcelona-tól érkező 27 éves védekező középpályás 5 évre írt alá.  Yaya Touré a Man City weblapjának nyilatkozott…..
Most már hivatalos, hogy a 24 éves éves támadó középpályás a nyártól a City játékosa lesz. David Silva jelenleg a Vb-n a spanyol válogatottat erősíti, így az kötelező orvosi vizsgálatokra még nem került sor, de a Manchester City és a Valencia , illetve a City és a játékos…..
Véget ért a szezon, persze az átigazolásokkal kapcsolatos pletykák nem most kezdődtek, hanem már sokkal korábban, sőt nem is szüneteltették őket. A keret nagyobb része szabadságra vonul, kisebb része a VB-re készül, aminek hála nem maradunk érdemi futball nélkül júniusban.…..
Vladi Weiss 2010.05.19 01:48:01
Jó kis játékmester tényleg elférne, ha már Ireland-en túl nagy volt a teher idén, de fogalmam sincs, hogy ki legyen az. Ha a többi csapatból indulok ki, akkor egy Lampard, Gerrard típus kéne nekünk, és mögéjük Barry meg De Jong. Esetleg Modric a Spurs-ből, vagy Arteta az Everton-ból. Ők már felvették a PL ritmusát, hamarabb beilleszkednének, mint külföldről igazolni valakit, akinek meg lehet, hogy túl kemény a PL.

Állítólag Milner-t nagyon akarjuk, de ő meg nem támadó kp. inkább Barry típus, sokat védekezik, fut középen, jó játékos nagyon, de nem biztos, hogy ő kell nekünk.

Iniesta esetleg, realitása 0.:)
Gourcuff lehetne jó megoldás, bár a PL nem a francia liga, igaz sokan játszanak itt, akik onnan jöttek és beváltak.
(Állítólag Yaya Touré elhagyja Barca-t, ő védekező kp. de a jobb fajtából.:) )

Ami a csatárokat illeti, hát Torres-re simán elcserélném Adebayor-t, nem is kérdéses, de sztem sem jön Torres.
Ibrahimovics helyzete is érdekes, mert a Barca meg Villa-t akarja, lehet, hogy 1 év után elküldik Ibra-t.

Na meg még a Real helyzete érdekes, a hírek alapján Mourinho nyáron lelép az Inter-től, és megy a Real-hoz, jó nagy játékosmozgás lehet ott majd, megcélozza Tevez-t is állítólag, de ki fog dobálni pár jó játékost is, fel lehetne csípni belőlük 1-2-t, mert Sneijder meg Robben is került olcsón új csapataikhoz, akiket BL-döntőbe juttattak simán.:D

Nem City-hez kapcsolódva, sztem Fabregas, Evra, Torres, Gallas könnyen válthat csapatot nyáron, tehát a PL is átrendeződhet.
Na meg ott a Spurs, hogyan fognak vajon erősíteni a BL-re.
Izgalmas nyár lesz, de a szezon majd még izgalmasabb.:)
Egy langyos májusi vasárnapon mindössze döntetlenre futotta a két csapat meccse, a West Ham próbálkozott, nem játszott alárendelt szerepet, de nem tudtak felülkerekedni, ahogy a City sem. A WHU ezzel maradt a 17. helyen, a City pedig bebiztosította az 5. helyét a tabellán. A gólokat…..
London-ba, a West Ham-hez látogat a Man City a bajnokság utolsó meccsén, a látszat ellenére még mindkét csapat nyerhet/veszíthet 1-2 pozíciót az eredménytől függően. A Man City 5. vagy 6. helyen fog zárni, egy döntetlen már biztosítaná az 5. helyet. A West Ham szerencsés esetben…..
Annyi hírt, pletykát, információt kellett lenyelnünk az elmúlt hónapban az átigazolások terén, hogy az nem is igaz. De most ennek vége -gondolhatnánk naivan- egészen nyárig, aztán közben már jönnek is az újságok az újabbnál újabb nevekkel. Muszáj a tényekre hagyatkozni,…..
Vladi Weiss 2010.05.04 21:16:46
@double: Ez tényleg nonszensz lenne, mindkét igazolás, főleg ennyiért.

Kb. 1-1 jó szezon van mögöttük eddig, ez azért kevés...
Vladi Weiss 2010.05.09 10:05:06
@Kranczy: Ez azért érdekes, mert a goal. com meg úgy tudja, hogy Bellamy 6M-ért megy a Tottenham-hez.:)

www.goal.com/en/news/9/england/2010/05/08/1915620/manchester-citys-craig-bellamy-to-make-6-million-switch-to

Nem hinném, hogy jól járunk a 6 millával, cserébe egy nagyon jó és hasznos játékos kerülne oda.

Olvastam olyat, hogy Richards is a Tottenham-hez kerülhet 12 millióért.

Na meg persze a szokásos, hogy nyáron harcolunk Torres-ért, nem tudom mennyi alapja van ennek. Főleg, hogy nem sikerült a BL, igaz a Pool-nak se.:)
Vladi Weiss 2010.05.09 10:50:57
Közben már RSC is "távozóban".

www.goal.com/en-gb/news/2559/rumours/2010/05/09/1915860/roque-santa-cruz-to-be-off-loaded-to-hamburg-as-manchester

Bár ez is komolytalannak tűnik, mert Boateng eddig úgy tűnt, hogy jönni fog. Szó sem volt RSC-s csereberéről.:)
Eljött ez a nap is, nagyon hosszú szezon utolsóelőtti meccsére készül a City és a Spurs is, a körülmények úgy hozták, hogy a kettejük találkozója dönti el szinte véglegesen az utolsó, még BL-indulást érő pozíció sorsát a Premier League-ben. Ma este 21.00-kor a…..
Vladi Weiss 2010.05.05 21:02:18
A Bajnokok Ligájáért folyó harc kimenetele kérdéses már csak a Premier League-ben, hiszen a bajnoki cím 99%-os valószínűséggel a Chelsea-hez kerül, ehhez a Wigan-t kéne legyőzniük a Stamford Bridge-en, vagy akár az is jó, ha a MU nem tudja otthon megverni a Stoke-ot. A kiesők…..
A bajnoki cím sorsának eldöntését várja mindenki ettől a fordulótól Angliában. MU vagy Chelsea, Chelsea vagy MU. Nekünk lenne egy ajánlatunk a győztesre, nem mondjuk meg ki az, de nem a MU. A kérdés az, hogy a Chelsea le tudja-e győzni idegenben az idén teljesen leromló…..