Regisztráció Blogot indítok
Adatok
raptorus

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vasútbarát magazint, könyveket, tévéműsort és hasonlókat megjelentető Indóház kiadó cégcsoportja tavalyelőtt indította el először a pünkösdi csíksomlyói búcsúra vonatát székely gyors néven. Persze nemcsak utazásról van szó, a Székely Gyors utazási iroda…..
raptorus 2010.05.15 22:53:47
@átlátó:
Megnyugtatlak, a helyesirasomra a diakok elott kulonosen (es altalaban eredmenyesen) vigyazok, igy szombat este azonban kerlek ne ezen kapd fel a vizet.

...es nem vagyok a "kisbaratod", ha nem haragszol, mivel nem oriztunk egyutt libat sem, sot meg nem is soroztunk egyutt...azert ez a lekezelo hozzaallas sem tulsagosan europai...

S ha tenyleg szeretned tudni, lehet, hogy nem reprezentativ az ismeretsegi koromben vegzett felmeres, de azon fekete dec. 5 utan nem tudom, hany valodi szekely erzi ugy, hogy megfeleloen tettetek azt, hogy elenekeltek a Parlamentben a Szekely Himnuszt...a gesztus szep, csak, mint mar mondtam meg egyszer, a szekely himnuszt szekelyek szoktak enekelni szekelyfoldon (vagy ha legalabb az egyik teljesul a fentiekbol...a Magyar Parlamentben azonban, azt hiszem, egy kezemen meg tudnam szamlalni azokat, akik a fentiek kozul legalabb az egyik kriteriumot teljesitik...)

Egyebkent koszonom az eligazitasod, remelem tenyleg csak egy es egyszeri gesztus akart ez lenni s nem fog "kozhellye" valni a Szekely Himnusz Budapesten...
raptorus 2010.05.15 23:15:02
@dr.sk:

koszonom szepen...egyebkent, hogy barokkosan, de visszakanyarodjunk az eredeti temahoz, igen a Siemes Desiroit Aradon is gyartjak (buszkek is vagyunk a nagy tortenelemmel rendelkezo vagongyarunkra:) ), van is belolul szep szammal a kornyeken...

S ha szabadna egy kicsit osszekotnom a vasutat a fenti (sokszor ertelmetlen) vitaval: ahhoz, hogy a meltan szeretett NOHAB meg tudja maszni a meredek szekely hegyeket a MAV vagonjaival es utasaival, segitseget kapott egy roman kollegajatol (pontosan nem tudom a tipusat, de egy bivalyeros villanymozdony, sved licensszel talan)...ugye milyen szep uzenet is lehetne ez, ha nem mindig az ellenseget keresnenk a masikban?
raptorus 2010.05.15 23:23:01
@Luxusmoszkvicsslusszkulcs:

ez tetszik:D

Tudod, akik ezt mondjak, azok talan nem eltek at azokat a gyomorideget okozo orakat a "vamban", mikor szuleimmel mentunk/jottunk s a roman vamos kekeckedett velunk minden aprosag miatt...jah, s persze kotelezo volt az utlevel, amiert orakat kellett sorbanallni a megyeszekhelyen...s nem is volt olcso (egy negyed atlagfizetes talan)...nem is beszelve a '89 elotti allapotokrol...

Es igen, sajnos van NagyRomania part is sot az ideologiajukat neha a mostani kormanypart is atveszi, elen a tengeresz elnokunkkel, de ez mar mas blogra tartozik...csak egy aprosag: tudod, mely romanokat tudjak legjobban uszitani?: akik eletukben nem lattak magyart, csak fenyegetik oket velunk, azt se tudjak kik vagyunk...s elhitetik veluk, hogy a karpatokon tul nekik azert szar, mert a szekelyek autonomiat akarnak, mert Bivalyrocsogen onallo magyar osztalyt/iskolat szeretnenek...nah, mind1, ez mar teljesen offtopic...

Sajnos iden nincs ra lehetosegem, (remelem TVn kereszult latom majd) de remelem jovore en is megpaskolhatom a jo oreg NOHAB nozijat:)
BoNa levele egy érdekes aspektusát veti fel a puskázásnak, létezik-e olyan, hogy muszáj puskázni, mert az oktató az előadáson egy sort sem említ a vizsgakövetelményként feltüntetett könyvből? Mi a csalás, mást előadni, mint a vizsgakövetelmény, vagy puskázni a túlélésért,…..
Mandiner blog Ceau 2009.12.21 15:31:00
  A Reakció szerkesztőinek visszaemlékezései a romániai forradalom napjaira, büdösrománozásokra, erdélyi rokonokra, megtört emberekre és agyonlőtt diktátorokra. Nénike   Otthon néztük a helyszíni közvetítést. Én nagyjából a kommunizmusban megszokott szovjet…..
raptorus 2009.12.21 22:45:49
@tlvajferi: Ne haragudj, de az elteto felsorolasodtol, melyben o'dat zengtel a Karpatok Geniuszanak eredmenyeirol, a "ez így van, voltak bűnei...
csak nem sunyin kellett volan kinyírni"-ig eleg hosszu lehetett az ut...

Az biztos, hogy tisztabb lenne a kep, ha meg kapott volna 2 napot, hogy szepen felsorolja az osszes kutyauto "elvtarsa" neve't, aki segitett neki megepiteni ezt a poklot...dehat, a masodik vonalas komcsik gyorsabbak voltak...A kommunista rendszer lathatoan nem mukodik (vagy csak iszonyatos aron), a demokracia is nyogvenyelosen, de meg mukodik...ha van otleted uj rendszerre, varjuk!
raptorus 2009.12.21 22:56:08
@tlvajferi: pedig erdekelne, hogy mi volna az...na, mind1, joccakat mindenkinek...s ha mar a legtobb adhatot adtak szabadsagunkert, akkor legalabb az emlekezetunkben Eljenek a Hosok, akik (meg maig tisztazatlan korulmenyek kozott) eletuket adtak a Geniusz eleteert!
raptorus 2009.12.22 13:05:01
@tlvajferi: azert az, hogy Ceausescu a roman nep szemeben egy nemzeti hos, finoman szolva is tulzas!

Az, hogy nehany, a keves munka melle biztos allas biztositotta berbol elo akkori fiatal, mostmar (kis)nyugdijas visszasirja, az (sajnos) termeszetes. Pl. nem allt fenn a veszelye, hogy munkanelkuli leszel, ennek minden pozitiv (es nem utolso sorban negativ) hatasaval...es egyebkent is, joreszt nem(csak) a rendszert sirjak vissza, hanem a fiatalsagukat is.

Hidd el, hogy azon romaniai (legyen az roman/magyar/nemet) emberek, akik egy kicsit is atlattak a szitan, akiket meghurcolt a szeku nezeteik, szarmazasuk miatt vagy csak egyszeruen megelegeltek, hogy a szep tanyasi hazukbol bekoltoztettek oket egy lakotelepi gyufaskatulaba(panel), ahol futes nuku es minden falat kenyerert/husert orakat kellett sorbanallni, azok nem sirjak vissza.

Igaz, az elso bekezdesemben emlitett retegnek sajnos a memoriaja nem az igazi, az ido minden emleket megszepit, ugyhogy a fenti tortenetekre mar nem emlekszenek vissza, mikor szobrot akarnak allitani annak a cipeszbol lett Geniusznak