Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sa52

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak reménytelen küzdelmek: számomra az egyik ilyen annak elmagyarázása és elfogadtatása, hogy az elemző politikai véleménye, reménye és vágya nem része az elemzésnek. Nem azért, mert ezek ne lennének fontosak, hanem azért, mert hiszek a politikai vélemények szabadságában és…..
„Az pedig pusztán hit kérdése lesz, hogy hazudott-e a kormány, vagy megvédte ismét az embereket az IMF-től. A beszélő bot náluk van” – írta tegnap egy olvasóm, aki szerint elkapkodott volt azt gondolnom, hogy Orbán Viktor sárvári videózása után csak két kimenet lehetséges.…..
Bár a politikai szereplők és csatolt részeik hatalmas energiákat mozgósítanak, hogy kizárólag az igazság egyik részéről legyen szó, a pártok támogatottságának alakulása kapcsán (a részletes adatok itt) már megint két állítás egyszerre igaz. A Fidesz valóban nagyon sokat…..
sa52 2011.05.14 15:17:18
@nyünyüge: A törvény bemásolt része a kihirdetést követő napon lép hatályba, nem szeptember 1-jén.
Hát igen, Fradika kell, Corvinus nem – foglalta össze tegnap a rektor tájékoztatója közben egy mögöttem álló hallgató a fejleményeket. A kétségtelenül populista ízű megközelítés már csak azért is pikáns, mert bizonyára valami hasonló (a foci helyére állami…..
Nem hagyott nyugodni az előző bejegyzésben már tárgyalt állítás, ezért ma utánanéztem néhány helyen annak, hogy Orbán Viktor (aki a napokban Fodor Gábornak címezve azt írta, hogy „(…) az 1989-es alkotmányt, amelyet mi együtt utasítottunk el, amelyet Te is…..
Holnap, húsvéthétfőn Schmitt Pál aláírja az új alkotmányt, s ezzel lezárul egy fontos és kritikus szakasz a második Orbán-kormány életében. Az alkotmányozással kapcsolatos korábbi szövegeimet nem ismételem meg, most már érdemes arra figyelni, hogy miképpen alakul a dokumentum…..
sa52 2011.04.25 18:34:27
@porfelhő: „Az Országgyűlés által a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 19. § (3) bekezdés a) pontja alapján elfogadott alaptörvény és az alaptörvényhez kapcsolódó átmeneti rendelkezések kihirdetés során történő megjelölése a címet és a kihirdetés napját foglalja magában.”
(Jogalkotásról szóló törvény).

Ezért kellett a mai napon kellett a közlönyben megjelentetni.
törökgáborelemez 351. She? 2011.04.18 02:45:09
Bár már többen és többször javasolták, eddig még nem írtam Tétényi Éváról. Elsősorban azért, mert szándékaim szerint ezen a helyen nem a személyes szimpátiám szelektál; azzal foglalkozom, ami fontos, jelentős és lényeges a magyar politikában – akár tetszik (nekem…..
Kevesen sikítottak, pedig a hétvégén Mesterházy Attila ketyegő bombát helyezett el – bár egyelőre még pontosan nem tudni, hogy a kormányoldal vagy a saját pártja alá tette-e inkább. A szocialista pártelnök a Népszava „Nem tesz esküt az MSZP a Fidesz…..
A történelmi alkotáshoz illendően, lelkiismeretesen igyekeztem követni az új alkotmány tervezetének általános vitáját, s ha egy-két hozzászólást el is mulasztottam, az biztos, hogy a parlamenti képviselők többségénél lényegesen több időt töltöttem a felszólalások…..
Ma - a tervek szerint 40 órás időkeretben, folyamatos televíziós közvetítés mellett – a parlamentben kezdetét veszi az új alkotmány vitája. Az alkotmányozásról már több alkalommal írtam, jelezve, hogy nem elsősorban a formálódó szöveg, amely – kisebb…..
„Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem." Lázár János különös okfejtése már ma estére ellenzéki össztüzet és komoly médiafigyelmet kapott – s feltehetően ez csak a kezdet. Sok…..
Őszintén szólva kicsit meglepett és bizonytalan vagyok. A Fidesz-KDNP közös siófoki frakcióüléséről olyan hírek özönlenek, amelyekre ezen politikai csoportosulással kapcsolatban hirtelen nem is tudom, hogy mikor volt utoljára példa. A KDNP megzsarolta a Fideszt, Kósa Lajos…..
sa52 2011.02.11 15:53:54
„Beszélt arról is, hogy a magzati törvényről vonatkozó jelenlegi szabályozáson nem kívánnak változtatni.” (Lázár)
www.stop.hu/articles/article.php?id=823054

A Jobbik ma benyújtott törvényjavaslata:
www.parlament.hu/irom39/02307/02307.pdf

„6 . § (1) A terhesség a 12. hetéig szakítható meg, ha
a) azt az állapotos nő egészségét súlyosan veszélyeztető ok indokolja ;
b) a magzat orvosilag valószínűsíthetően súlyos fogyatékosságban vagy egyéb károsodásban szenved; valamint
c) a terhesség bűncselekmény következménye .”

Ami kimaradt:
d) az állapotos nő súlyos válsághelyzete esetén.
(5. § (2) Súlyos válsághelyzet az, amely testi vagy lelki megrendülést, illetve társadalmi ellehetetlenülést okoz.)

Mi lesz a Fidesz és főleg a KDNP álláspontja?
sa52 2011.02.11 18:16:40
@ubul2000:
1992. évi LXXIX. törvény a magzati élet védelméről
5. § (1) A terhesség csak veszélyeztetettség, illetőleg az állapotos nő súlyos válsághelyzete esetén, az e törvényben meghatározott feltételekkel szakítható meg.
(2) Súlyos válsághelyzet az, amely testi vagy lelki megrendülést, illetve társadalmi ellehetetlenülést okoz.
Ha az okokról és a lehetséges következményekről el is térnek az álláspontok, tapasztalataim szerint azt még a kormányzati szereplők sem vitatják, hogy 2010 utolsó két hónapjában valami megváltozott: megtört a Fidesz korábbi lendülete, támadások kereszttüzébe kerülve…..
A hétvégén végre sikerült befejeznem egy írást, amely az újabb választáskutatási kötetben jelenne meg, s amelyben a pártok 2010-es stratégiáit próbálom meg leírni és elemezni. Miközben ezzel foglalkoztam, olvasgattam a parlamenti választás előtti anyagokat, nézegettem az…..
Az előző bejegyzésben amellett érveltem, hogy nagy valószínűséggel „a sokak által várt megújulás helyett a magyar politika elmúlt egy évtizedének logikája, tematikája és szembenállása határozza meg az eljövendő éveket is”. A Fidesz-MSZP világot, abban a…..
Évösszefoglaló? – ezt a tömör, de kétségtelenül egyértelmű, mindössze egy szóból álló levelet kaptam a minap az egyik olvasótól. A blog műfaja szerintem nem alkalmas arra, hogy egy teljességre törekvő politikai elemzést adjon 2010-ről, ezért erre majd a hagyományos…..
Régen látott össztűz zúdult ma az Európai Unió országaiból az Orbán-kormányra. A német lapok többek között vezérelvű országról értekeztek, a luxemburgi külügyminiszter a belarusz diktátorhoz hasonlította a magyar kormányfőt, Angela Merkel pedig az egyik szóvivőjével…..
sa52 2010.12.23 16:50:31
@borso+aheja:

Nemzetközi Érettségi Magyarországon

Diploma-követelmények

150 órában kötelező részt venni valamilyen tanórán kívüli kreatív, sport és szociális segítő tevékenységekben.

www.karinthy.hu/pages/ib/hu/ib_info.html
„Elérte a Fideszt is a kormánypártok sorsa: az előző hónapokban enyhén fogyatkozott, most viszont jelentős mértékben csökkent táborának mérete” – ezzel a mondattal kezdődik a Szonda Ipsos legfrissebb kutatásának ismertetése a Népszabadságban. Itt a blogon…..