Regisztráció Blogot indítok
Adatok
east-wind

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves látogató! Ha szeretnél tagja lenni az oldalnak, először olvasgass itt a blogon. Majd nézz szét a következő oldalon, ahol olyan rendezők, színészek neveivel, fesztiválokkal találkozhatsz többek között, melyekkel oldalunk foglalkozik:…..
    Nagy ígéretek, rövid életművek   A magyar film története sajnos hemzseg a beváltatlan nagy ígéretektől. Rengeteg rendező ragadt be a rajtvonalnál, vagy egy-két film után szinte el sem kezdődött pályájuk már véget is ért. Természetesen lehet nyomot hagyni kevés…..
Magyarország Fliegauf Bence idén áprilisban bemutatott, Csak a szél című filmjét nevezte a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar-díjra, így újra felvillant az esélye, hogy harminc évvel a Mephisto győzelme után ismét magyar film részesülhet a rangos elismerésben. Az ez évi…..
east-wind 2012.09.15 23:47:17
@Hiller Józsué: A felvetés több szempontból is sántít:

1./ Magyarországot nem kell "leégetni", azt Nagy Vezérünk nap-mint-nap megteszi (ld. baltás-gyilkos, IMF-fel kapcsolatos össze-vissza hazudozás, stb.). Úgyhogy kurva jó hírünk van már a világban így is.
2./ A "Csak a szél" rétegfilm. Úgyszólván csak filmfesztiválokon lehet vele találkozni. Azoknak a nem magyar állampolgárnak a száma, akik csak a film kapcsán értesülnek a cigánygyilkosságokról, nagyon csekély (1-2 ezer).
3./ Mint ahogy az a Filmkalauz.hu-n is megírta hoLDen, a film igazából a nyomorról szól, és csak nagyon érintőlegesen a cigánygyilkosságokról. (Gondolom, hogy a "nagy magyar"-okat ez is aggaszthatja, hogy a "kurva Fliegauf jól leégeti az országot, mutogatja a nyomort". De ha nem veszünk róla tudomást, akkor az nincs is?)
east-wind 2012.09.17 22:35:50
@Punk is not dead: Na, kedves Barátom, most a lényegre tapintottál! Amint írod, korábban már mások bemutatták ezt a nyomort, most hirtelen pl. Sára Sándor Feldobott kő-je jutott eszembe a játékfilmek közül, vagy ifj. Schiffer Pál-nak a Fekete vonat-ja, vagy Cséplő Gyuri-ja, Gyarmathy Lívia Koportos-a. De mennyire más ez a nyomor, ahol már nemcsak az éhhalál, hanem azok a "vadászok" is fenyegetnek, akik pusztán az etnikai hovatartozás miatt ölnek! És én egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy ez az eset nem fog megismétlődni, sőt, akár egyéb célcsoportokra (homokosok, zsidók, stb.) kiterjedni.