Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mindentudoka

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sakkozz mindennap! Mit látunk itt? 2020.06.02 05:34:12
A jó lépés után fura állás keletkezik. Világos lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
mindentudoka 2020.06.03 20:12:26
Kevés szuperebb dolog van annál, mint hogy az utóbbi években a Balaton környékén lassan, de biztosan háttérbe szorul a klasszik zimmerferiizmus, és egyre több jó ízléssel megvalósított, elsősorban a helyi kultúrára és minőségi alapanyagokra építő szolgáltatás, szálló- és vendéglátó egység várja az…..
mindentudoka 2018.09.04 21:43:08
Ilyen volt - ilyen lesz: A Szent Pál Akadémia új könyvtárépülete A Facebook-oldalán közzétett nyílt levélben szólította meg Gábor György filozófus, volt vallásügyi kormánytanácsadó Mészáros István László volt országgyűlési képviselőt, a Szent Pál Akadémia rektorhelyettesét arról, mi a véleménye a…..
Nagyinterjút készített Németh Sándorral eheti számában a Figyelő. A beszélgetést szemlézte a 444, az index és a 24.hu is, de az összefoglalókból több fontos rész kimaradt. Most pótoljuk. (A teljes interjú a Figyelő 2017/6 számában olvasható.)..
Soros György a CBS 60 Minutes részére adott 1998. december 20-ai interjúban Steve Kroftnak elmondja, hogyan élte túl 1944-ben a deportálásokat, és miért nem érez bűntudatot amiatt, hogy szemtanúja volt, miként fosztják ki és küldik haláltáborokba a budapesti zsidókat. Magyar…..
November elsejétől már nem adhat ki és nem vehet ki lakást az az Airbnb felhasználó, aki nem csatlakozik a közösségi szállásmegosztó úgynevezett „közösségi vállalásához”, aminek keretében többek között kijelenti, hogy nem táplál nemi identitásból vagy szexuális orientáltságból fakadó előítéletet az…..
18 egyházi vezetőt szólaltatott meg a Heti Válasz arról, hogyan dönt az október 2-ai népszavazáson feltett kérdéssel kapcsolatban. A körkérdés egyik meglepetése, hogy a magyarországi katolikus vezetők részletes érvekkel szinte egyöntetűen a nemzeti szempontok mellett állnak ki, hasonlóan a…..
mindentudoka 2016.09.16 11:53:54
Németh Sándorék “nyilván vetélytársat látnak” a Felházban – írta múlt heti címlapsztorijában a Heti Válasz. Ezt feltételezte a HVG cikke is, amely szerint “feltűnő volt a vehemencia, ahogy az egyházként elismert, jó két évtizede az intézményesülés útjára lépett Hit Gyülekezete körében reagáltak…..
Katolikus, református és kisebb egyházakhoz tartozó egyetemista fiatalokat célzott meg a néhány hónapja “Felház” néven indult kezdeményezés, amelynek legfrissebb videójára – amelyben Orbán Gáspár is megszólal – a média is felfigyelt. A sajtóérdeklődés érthetően a miniszterelnök fiának szólt, de a…..
mindentudoka 2016.04.21 09:51:42
@sub_og: Egyetértek, de nem gondolom, hogy jól átgondolt cikk, inkább rossz beidegződés! Remélhetőleg irányváltás következik be vigyázó véleményében. Elég könnyü logikailag átgondolni, hogy ez volt az egyetlen lehetőség a fiataloknak, ami mentén haladhattak. Elég megnézni a reakciókat, micsoda támadások alá kerültek. Semmi értelme nem lett volna, hogy ezeket egy meglévő, ugyanezeket mondó kisebb gyülekezetre zúdítsák. Sokkal okosabb az, hogy önállóan megindulnak és utána veszik fel a kapcsolatot az ugyanilyen alapon álló testvéreikkel, vagyis jól vezette őket az Úr. A cikkírónak meg 3 nap nyugodt indulatmentes gondolkodásra van szüksége és felismerni a pozitívumokat és nem keresni a negatívat.
Hóhérokat keres a szaúdi büntetés végrehajtás. Különösebb előképzettség nem szükséges, ellenben a munka sok: kétnaponta kivégzések, és közben folyamatos csonkítások és korbácsolások a kisebb vétségekért. A dúsgazdag olajállam nem kíméli sem saját polgárait, sem a…..
mindentudoka 2015.10.23 19:41:16
Az egész világot bejárta, ahogy Juncker, az Európai Bizottság elnöke a rigai csúcstalálkozó protokolláris köszöntése alkalmával üdvözölte Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét. Először is a mellette álló lett miniszterelnök asszonynak jelzi, hogy jön a diktátor,…..
He! Te ott a nagy vízen túl! Ez most komoly? Mikor olvastam a saját barokk kunyhómban eltévedtem, mert kiejtettem kezemből a teremgarázsból az emeleti hálókhoz vezető térképet. Mondtam is az asszonynak, holnap majd azzal jöttök, mi sem mehetünk Ámerikába, mert fater kartellezésel…..
Kedden a Honvédelmi Minisztérium ujjongva jelentette be, hogy sikerült megállapodást kötni a francia gyártóval a Mistral légvédelmi rakétarendszer 2016 és 2018 közötti képességnövelő bővítéséről. Ez akár jó hír is lehetne, hiszen tudjuk jól, hogy a Honvédség…..
Persze egyáltalán nem garantált, hogy ugyanaz, mint amit múlt héten találtunk, de esélyes, hiszen még a neve is egyezik. Mindenesetre a hírek szerint ide is ugyanazzal a módszerrel, áleltévedt nőkkel viszik be áldozataikat: Lassan két hete csütörtökön (ápr. 10) egy…..
mindentudoka 2014.04.23 21:43:28
@gizmo26: Akkor beigérik a verést, ami lehet, hogy nem is marad csak üres ígéret ...
Csillámport akarnak a szemünkbe szórni - a Nézőpont Intézet vezetője fogalmazott így, amikor egy Kövér Lászlóval közös fórumon azokról beszélt, akik a kormánypártok kétharmados győzelméről gondolkodnak. Korábban már Orbán Viktor is óva intette a jobboldalt az…..
mindentudoka 2013.10.14 19:08:44
@gipsz.jakab: Amszterdamra gondolsz? :)))
Hollandiától kikapni nem akkora szégyen, a gólkülönbség három fölött meg alapból irreleváns. Voltunk már lejjebb is, például amikor 2006-ban Máltától is kikaptunk, de azóta tagadhatatlanul történt némi fejlődés. A tavalyi EB-re például legjobb csoportharmadikként jó pár…..
Nem a felsőoktatás helyzetéről és nem a tandíjról szeretnék írni, ebben az ügyben ugyanis duplán elfogult vagyok: egyrészt a munkahelyét féltő egyetemi oktatóként, másrészt egy ésszerű mértékű, a tanulást és a minőség számonkérését ösztönző tandíj híveként.…..
Két fontos döntés született ma – és néhány további ezekből következő. Egyrészt Schmitt Pál eldöntötte, hogy nem mond le. Másrészt Orbán Viktor (és a Fidesz) úgy döntött, hogy nem szólítja fel távozásra az államfőt. Egyik döntés sem nevezhető…..
Melyik európai uniós, nem posztszocialista országban tudjátok elképzelni, hogy a) egy demokratikus kormány belügyminisztere a szélsőjobboldal vezérével nyilvánosan vitatkozzon b) az egyik legjobb állami egyetemen, amelyet c) az ország legismertebb politikai elemzője vezényel,…..
Hibát-hibára halmoztál Jánosom, pedig látod, én megértelek. Pontosan tudom, miért van szükséged S8-as Audira. De a polgár nem, ezek ilyenek, rá se ránts. Vélemények az azonos című írásunkról...
A miniszterelnök ma ismertette azokat az első lépéseket, amelyek megítélése szerint a „nemzeti együttműködés gazdasági rendszerének alapjainak lerakása” miatt fontosak. Itt van tehát az első Orbán-csomag, mindjárt 29 lépéssel. A suszter maradjon a kaptafánál, ezért…..
263-59-47-16-1: jelen állás szerint ez a parlamenti választás végeredménye. Ehhez hasonló adatokat utoljára 1994-ben olvashattunk, akkor 209+69=278-38-26-22-20-1-1 volt a választás estéjén elénk táruló sorrend. Mint látható, az ellenzéki oldalon most 1994-hez képest még valamivel…..