Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Silverwulf

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Idióta + hó = SUXX 2009.12.19 17:56:00
Végre megjött ma a rendes hó, ilyenkor a legjobb dolog a meleg lakásból kifelé bambulva nézni az időt, a legrosszabb meg közlekedni. Reggel arra ébredtem, hogy a szomszédasszonyom kért segítséget megcsúszásilag, pedig van téli gumija. Most meg Vomit kolléga dobta be ezt a videót…..
Silverwulf 2009.12.19 21:50:03
Sziasztok!

Bár Budapesten tényleg ritka az olyan hó, mint a mai, ami engem leginkább idegesít, az a sofőrök óriási (és gyakran indokolatlan) magabiztossága.
Ma a Petöfi híd alatt a piros lámpánál legelöl egy Z4-es (E85-ös) BMW állt. Amikor zöldre kapcsolt a lámpa elkezdte a sofőr (valószínűleg egyesben) nyomni neki mint az állat. A kerekek kipörögtek és a kocsi elkezdett egyhelyben elfordulni. Amikor a kocsi tengelye már kb. 30 fokos szögben állt az úttal, elkezdett lassan vánszorogni előre. Ekkorra már mellé soroltam, lehúztam az ablakom, és integettem neki, hogy húzza le az övét is (gondoltam tartok neki egy gyorstalpalót:). Erre persze a sofőr - egyébként egy fiatal lány - visszaintett, hogy ő persze tudja mit kell csinálni, és egyébként is én csak ne integessek neki. Hát gondoltam, én is eleget fáztam már, az ablakot felhúztam én meg el.
Mondjuk valahol érthető is, hogy nem hallgatott meg, én se nagyon hittem volna, hogy segíteni akarnak és nem pedig beszólni.
Az viszont biztos, hogy itt a sofőrök nagyrésze (tisztelet a kivételnek) tényleg azt hiszi, hogy mindent tud, és abszolút alá tudom támasztani a sofőrös sztereotípiák nagy részét.
És szerintem még az sem segít, ha valakinek van egy balesete. Van olyan ismerősőm, aki megúszott egy balesetet havas úton, két hónapig lassabban járt, aztán minden maradt a régiben. Persze egy oktatásra senki nem menne el, mert "tud" vezetni.
Silverwulf 2009.12.19 22:04:13
@JAGMAN: Nekem egy Astrám van, de van lehetőségem vezetni egy 235 lovas, dízeles S-osztályt. Hát az azért téli gumival, az Astrához képest olyan mint az álom, pedig az Astrára sem panaszkodom. Attól még a Mercedes jobban indul, jobban fékez, vászféknél pontosabb az ABS, van kipörgésgátló. Mondjuk ha tökig nyomom a gázt, akkor ez se indul havon.