Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SarahConnor

2 bejegyzést írt és 2373 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közös képviselő és közös képviselő között is nagy különbségek lehetnek, sőt vannak is. Most azt fogjuk boncolgatni, hogy mitől jobb az egyik a másiknál és mik azok a tulajdonságok, amik miatt negatív megítélésnek örvend ez a szakma...
SarahConnor 2020.08.23 09:22:04
Na akkor én meg mesélek a túlmozgásos, lelőhetetlen, hiperaktív, fontoskodú kretén közös képviselőről, jó?
Volt katonatiszt és ott lakó, hivatásos közös képviselő, amit vállalkozásban csinál.
Azzal kezdte ténykedését, hogy az egész lépcsőházat kitapétázta nettül kinyomtatott vastagon szedett, aláhúzott, piros, felkiáltójeles, és egyéb kreatív módokon fontosnak jelölt iratokkal. Ha az összes közlendőt, szabályt, felhívást el akarod olvasni, akkor aznap nem vacsorázol, annyi a szöveg a falon.

Utána az összes lakótól mindenféle nyilatkozatokat akart kérni: vállalják, hogy ott lesznek minden lakógyűlésen, igazolják, hogy tulajodonosok, igazolják, hogy nem dohányoznak és ezt a vendégeiknek is megtiltják... egyéb borzongató dolgok, amiket a lakóközösség persze megtagadott, így ezzel leállt. Helyben lakik, random becsenget lakásokba és láthatóan szeretne bemenni szétnézni, de ez még egyszer se sikerült neki.
Az udvarnak úgy ment neki, mint vak légy a falnak. A pihenőrészben kiirtotta a növényzetet (magas orgonabokrok, kis fák) az egész udvar egy kopár napsütötte 53 fokon izzó tar lófasz lett. Elleneztük, de szinte röhögve vágta a pofánkba hogy nem kell a beleegyezésünk. Egy fát nem tudott kivágni, ami nagy, ahhoz aláírást kellene gyűjtenie, de azóta senki nem ül a kertben a padokon és beszélget. A ház közös cicáját, akit a lakók etettek, elzavarta (reméljük, hogy nem durvább), mert ő utálja a macskákat. Legalább kérdezte volna meg, hogy valaki befogadja-e, vagy keres-e neki otthont.
Egy kegyetlen ember- és állatgyűlölő geci.
Ha takarításkor egy percre kitámasztod a partvist az ajtó mellé, jön és negyven perces tűzvédelmi előadást tart - ha nem csapod a pofájára az ajtót.

Az egy éves megbizatása most jár le, persze, hogy mindenki aláírta, hogy takarodjon.
Most külső közös képviselet lesz, de az se feltétenül jobb. Nekünk olyan külső közös képviselőnk volt, aki elérhetetlenné vált, mikor egy sürgősségi gázszerelés miatt a tömböt szombatra és vasárnapra megszállták a gázosok, tűzoltók és egyebek... a kk otthon kanalazta a levest, mi meg megfagytunk a szétcsapott lépcsőházban, meg az udvaron (novemberben), mert nem volt szabad bemennünk, és egy csomó dolgot nem tudtunk a kk nélkül megmondani/megmutatni a szakiknak. Mikor előbukkantak, és előadták, hogy "családi okok miatt nem voltak elérhetőek", úgy vágtuk ki őket, mint szaros macskát az autópályán.

Szóval egyik véglet se jó, kevesen csinálják ezt jól.
Mit szólnál hozzá, ha sötétedés után az íróasztalodnál kortyolgatott kávédból arra néznél fel, hogy egy vadidegen áll a nappalid közepén? Mit lehet ilyenkor tenni vagy mondani? És vajon mit keres ott? Igaz történettel készültünk!..
SarahConnor 2020.08.01 17:42:10
Manapság már nem jelent gondot, ha otthon van a házigazda, erre is "szakosodnak" betörők. A fodrászom mesélte, hogy otthon volt, hallotta nyílni a bejáratit. Várta, hogy iskolából hazaérkező gyermeke fog felbukkanni az ajtó mögül, ami elválasztotta őt az előszobától, de nem jött, nem szólt senki. Így egy idő után kikiáltott, "te vagy az?" - erre nem jött válasz, csak ajtócsukódás. Erre a hölgy kiszaladt, feltépte az ajtót és éppen utolérte "hősünket", aki az előszobában lógó táskájából kihalászott pénztárcával loholt lefelé a lépcsőn. Az volt a mázlija, hogy kiabálására felfigyelt egy idős gondozottjával sétából épp hazatérő férfi ápoló, aki meglökte a betörőt. Az nekiesett a falnak, innentől már prioritást élvezett az, hogy elslisszoljon, így eldobta a sértetlen pénztárcát.

Az ajtót mindig be kell zárni, akkor is, ha otthon vagy. Punktum. Ma már ez nem akadály egy rutinos besurranótolvajnak. állítólag végigmennek a lépcsőházakon, és enyhe rátámaszkopdással tesztelik, melyik ajtó van nyitva. Ha nyitva van, lopni fog. És akkor még szerencsés vagy, ha csak ellop tőled valamit, és nem üt le/öl meg/erőszakol meg, stb.

Családi házakban is érdemes kertben tartózkodás idejére becsukni a bejáratit, az ablakokat, leengedni a redőnyöket a ház frontján.

Egyetemi lakótársaim voltak képesek nyitott lakásajtó mellett aludni, éjjel úgy jöttem haza a buliból, hogy se kulcs, se kapukód nem kellett, reggel jól le is kúrtam őket....
Hazaérve azonnal kulcsolás, aki jön, az használja a kulcsát, vagy csengessen. Ennyi.
  Esküszöm, hogy a falat kapartam, amikor az ATV Egyenes beszéd című műsorát néztem, Schobert Norbi és Szentesi Éva vendégszereplésével. Valószínűleg naiv vagyok, és egészen biztosan ritkán kalandozom erre a csatornára, de eddig szentül meg voltam győződve arról, hogy a képmutatásnak ez a szintje…..
SarahConnor 2020.01.23 20:05:20
@morph on deer: Maximálisan egyetértek.
Lehet beszélni az elhízásról, az életmódunkról, a betegségeinkről, sőt kell; de nem így. Ne játssza Norbika se a szociológust, mert nem ért hozzá! A videója egyik első mondata az, hogy "a házasságok legnagyobb része azért megy tönkre, mert...." Bocs, de ezt aztán ő kutyául nem fogja tudni eldönteni, ő ebben nem szaktekintély, ha ugyan bármiben is az. Ez egy hatalmas ferdítésekkel teli, ok nélkül egy rétegre kiélezett megszólalás volt, és emiatt a jellege miatt nem vállalható. Hozzuk elő a gondot, szóljunk be a kövéreknek, nyissunk fel pár szemet, lépjünk a tyúkszemre - oké, de ezt sajnos nem így kell csinálni.
Nem tudom eldönteni, ez volt-e a cél, ami lett belőle. Szerintem amúgy nem, vagy nem pont, nagyobbat szólt ez, mint ami be volt tervezve, ennél fogva a negatív hozadéka is nagyobb lehet majd, mint a betervezett.
Azért ne felejtsük el, hogy Norbi az életmódtanácsadásban az "én is voltam elhízott gyerek" mondatnál több bennfentességet felmutatni nem tud. Nem végzett semmilyen ilyen irányú sulit, egy rendőr, és a kedves felesége sem tekinthető épp szakembernek. Itt pedig idézném az ügyben megszólaló szakorvost, aki az egész ügy kapcsán inkább amiatt aggódik, hogy kik próbálnak beleszólni a magyarok életvitelébe:

"A magyarországi elhízással kapcsolatos problématengerbe akkor dobnánk igazán nagy követ, ha végre azoknak a felelősségét vizsgálnánk meg, akik 20 éve osztják az észt mindenféle szakmai felkészültség nélkül."

Lehet a "kövéralázás" létjogosultságáról beszélni, de véleményem szerint azért nem kellene mindenkitől elfogadni akkor sem, ha egyetértünk ezzel a vonallal. Norbi nem hiteles ember ebben, de egy jobb életben aerobic edzőként is megbukna. Egy volt rendőr akar kioktatni mindenkit. Mindenki döntse el, felszáll-e erre a vonatra, vagy sem. Az Update-t és a most felkapott Ketót is külföldről szedte, és a kintről bejövő divathullámot lovagolja meg. Ő egy üzletember, semmi más. Nem szociológus, nem egészségügyi szakértő, mégcsak nem is általános iskolai tornatanár.
Értsünk egyet válogatottabb emberekkel, én azt mondom.
olaszmamma Bologna hét titka 2020.01.03 18:32:34
Sümegh Réka nemrégiben az olasz tészta manufaktúrák világába kalauzolt el, most pedig igazi bennfenntesként Bologna kevésbé kitaposott ösvényein kalauzolja az úti könyvek tippjein túl a profi utazókat. Bologna a tudós (“dotta”), Bologna a zsíros (“grassa”), Bologna a “vörös” (“rossa”). Gyakran…..
Különösen a fiatal nők között vannak sokan, akik az extrém erős menstruáció tüneteitől szenvednek. Számukra valóban „nehéz napokat” hoz a havi vérzésük, görcsös fájdalmakat, erős vérzést és akár átmeneti munkaképtelenséghez is vezető rosszullétet. Mi lehet ezeknek a több, mint kellemetlen tüneteknek…..
Valószínűleg mindenki belefutott már olyan szomszédba élete során, aki minden lében két kanál típusú volt és egyszerűen az ember agyára ment a folyamatos sürgölődésével. Nagyon fárasztó, bosszantó és idegőrlő tud lenni egy ilyen szomszéd, lássuk egyik olvasókat mivel terrorizálják...
SarahConnor 2019.09.20 06:03:28
Hú, hirtelen azt hittem, írtam a Házmestermedvének - hasonló gondom van egy első emeleti, állandóan az ablakban leselkedő vén szipirtyóval, és ráadásul Eszternek hívnak, úgyhogy hirtelen azt hittem, valami durva ginázás után megírtam a panaszomat :)

Szóval nálam is lakik egy szipirtyó, akinek a kuka a mániája, mert arra a ajárdaszakaszra nyílik az ablaka. Hát akkor már leselkedik, miért ne. Lakásfelújítás után az új gázfőzőlap kartondobozát vittem ki a kukába, harmonikaszerűen összehajtva laposra, és gondosan benyomkodtam a kuka oldalához a szemét mellé - nem rávágtam a tetejére, oszt kész, hanem tényleg eltüntettem, ráadásul még arra is figyeltem, hogy csütörtök este vittem le, mivel péntek reggel viszik az egészet. Szelektív kuka nincs a közelben.
Egyszer csak hallom a visítást a hátam mögött, a fenti ablakból. Hogy én azt miért oda, és akkor a lakóknak nem lesz hely. Mondom, csók, én is lakó vagyok, a héten más szemetem nem volt (a felújítás miatt nem laktam otthon), ennyi az egész heti, és ezzel is elég diszkréten bántam, úgyhogy ennyi. Csak visít tovább. Hogy én nem is lakom itt, mit képzelek. Na itt elszakadt minden - egy héttel korábban a lakógyűlésen egymás mellett állunk, most meg vak denevért játszik, hogy az első emeletről nem ismer fel. Mondom, 12 éve lakom itt és tulaj vagyok, még csak nem is albérlő, nem mintha az albérlő nem dobhatná ki a szemetetét. Szipirtyó csak üvöltözik tovább, körülöttünk a járókelők néznek, elunom, felkiabálom, hogy ha baja van, jöjjön le, kettes lakás, várom sok szeretettel.
Persze nem jött, pár nap múlva a virágoskertben találkoztunk és ott folytatta (önként kertészkedik, és mindenkit elítél, aki nem, mintha kötelező lenne).
Mondtam neki, hogy ha nem tetszik neki, hogy oda tettem egyetlen alkalommal egyetlen papírszemetet, akkor legyen nagylány, szedje ki és vigye el, ahova tetszik. Ha baja van, az az ő baja, nem az enyém, nem érzem magaménak a problémát. Erre csak fújtat.
Ezt javaslom neked is.
Simán elengedném a fülem mellett, egyszerűen nem tud olyasmivel megfenyegetni, aminek valami tényleges parája lenne. Mi az, hogy lekap a tíz körmödről? Felnőtt vagy, nem? Akkor? Állj bele, ordítsd vissza, hogy fizetsz a szemétszállításért, és ide dobod a szemetet, de ő nyugodtan fogja meg és vigye ahova akarja, ha nem tetszik. Esetleg be lehet lógatni, hogy mivel ő szelektívbe dobja a kommunálist, levideózod, és akkor neki lesz félnivalója, ha nem halkítja le a lepénylesőjét.
Hát nehogy már a nyúl vigye a puskát.
Minden házra jut egy, rosszabb esetben két-három összeszövetkezett elmeháborodott. Semmit nem tudsz tenni, csak letojni a létezésüket. Nekik is csak a pofájuk nagy, ha ki tudsz állni magadért, fegyvertelenek. Mert különben mi lesz? Feljelentenek, és a fekete autó visz el, mert a saját kukátokba dobod a szemetet? Ugye, hogy nem. Ez vergődés, egyszerűen fordíts hátat és kész.
Ilyesmi még nem fordult elő a blogon, de most kedvet kaptam ahhoz, hogy készítsek egy alapos számítást arról, hogyan befolyásolhatja a dohányzás költséges szokása a vagyonunk alakulását az évtizedek során. Kizárólag pénzügyi szemszögből közelítem a témát, tehát az élettani hatásokról nem lesz…..
CreepyPark TOP10 Horrorfilm 2019.04.28 14:09:55
Összeszedtem a 10 legjobb horrorfilmet. A lista összeállítása teljes mértékben szubjektív, kizárólag az én véleményemet tartalmazza. Próbáltam nem tipikusan régi vagy újabb filmeket csokorba szedni, de így sikerült. Annyi kiváló alkotást láttam mind a kortárs, mind pedig a klasszikus horrorok…..
Ma délután (04.26) a diákok tüntetést tartottak a Kossuth-téren, amelynek az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet, hogy a diákoknak milyen követelményekkel lesz lehetősége jövő évtől felsőoktatási tanulmányokat folytatni. A követelmények nem egy bonyolult rendszert rajzolnak…..
SarahConnor 2019.04.28 09:51:34
Középiskolai angoltanár vagyok, nem elit iskolában, hanem szakképző intézményben, hozzáállásban nehézkesebb diáksereget tanítok. A következőek a meglátásaim:
- a gyerekek túlnyomó többségének megvan az esze ahhoz, hogy akármilyen nyelvvizsgát lerakjon, csak nem akarják. A szakmai tárgyak a legfontosabbak, nem a humán tárgyak, nem fog nekik kelleni az angol soha, hagyjam őket békén, megmagyarázni nem lehet nekik, hogy mennyire hasznos. Itt nyilván a szülő véleménye is tükröződik a gyerek szavaiban.
Akik pedig tudják, hogy a szakma se kell nekik, nem jó suliba jöttek, azok meg úgy átfogóan tesznek az összes órára és az összes tanárra.
- Nagy probléma a telefonozás. Tipikus példa az a játékos beszédes nyomozós óra, amit a héten terveztem, 40 perces lett volna, ehhez képest a 2. percben megtalálta az egyik mókus a neten, és jól be is ordította a megoldást, így lőttek a beszédes órámnak, mindenki csodásan visszatérhetett a telefonnyomkodáshoz. Leginkább semmit nem szeretnének csinálni, sivár a tudatuk, nem érdekli őket semmi, nincs tudásvágyuk, és semmit nem is tudnak a körülöttük lévő világról.
-A telefonhoz én nem nyúlhatok, ha a gyerek megsérti a házirendet, azt max írásban a naplóban jelezhetem utólag, de attól még annak az órának lőttek. A szülők az esetek 5%-ban érdeklődnek vagy tesznek valamit, ha beírok a naplóba, de idén pl még egy szülőt se láttam. A fogadóórára van, hogy senki nem jön hozzám (130 gyereket tanítok egy tanévben).
- A nyelvi csoportjaim nem csoportok. A legkisebb 18 fős, a legnagyobb 23. Ez nem nyelvi csoport.
- A kimeneti mérés (érettségi) a mai napig levél meg nyelvtan alapú. Elavult. 117 pont az írásbeli, 33 pont a szóbeli. Látszik, mekkora a hangsúly az írásbeliségen, amit a nálunk tanuló gyerekanyag pont nem szeret. A szóbeliségen keresztül tanítani ennek ellenére lehet, de nem mindig célszerű (mert a cél csak az érettségi lenne), érdekesebb feladatokat igyekszem vinni, használni, de az óráim 50%-a van csak okosteremben, van olyan osztályom, akikkel egy sem. Még egy dalszövegkiegészítést se tudok csinálni így velük. Van terem, ahol egy konnektor se jó, szóval ott még magnózni se lehet.
Sorolhatnám, de egy szó, mint száz: a technikai háttér erősen hiányos.
- a hátam borsódzik, mikor tankönyvet kell választani a kilencedikeseknek, mert én szívesen mellőzném az itthon divatos nyelvtannal telített könyveket, de ha a suli megveszi, onnantól kezdve meglehet a véleményem, de le kell tanítanom.
- Én elitgmibe jártam, és akkor is, most is látszik, hogy ha valaki akarja és beleteszi az energiát, meg lehet fogni a nyelvet ezzel az oktatási rendszerrel is. Ez nem felmentés a nyelvi oktatásnak, de mindenképp azt mutatja, hogy mennyi múlik a hozzáálláson, a szülőn és a belefektetett munkán. Ez nem azt jelenti, hopgy minden jól van így, nem ezt akarom mondani: annyi mindössze, hogy a legnagyobb oka a sikertelenségnek a nem akarás, az agyi tunyulás.
Ennek ellenére szívesen látnék természetesen nyelvoktatási reformot, de nem szép a tanárokat okolni, hogy nekik így jó, mikor ha kinyitod a szádat, azonnal kapsz egy taslit. A változás nem az egyes nyelvi órákon fog elindulni, szóval nem azt a tanárt kell hibáztatni, aki a kimenetnek megfelelően oktat: a változást az érettségi átszabása fogja elhozni, az meg nem a köztanár asztala. Bár írásos panaszt minden évben fogalmazunk a fenntartónak, még válasz se jött rá egyszer sem... úgyhogy ennyi.
Azaz teltebb, kerekebb, egészséges keretek között. Korábban megvető szemekkel néztek az emberek ezekre a nőkre, leginkább a többi nő, de ebben a haladó korban ez is változni látszik. Valószínűleg a médiának köszönhetően, hiszen így olyan világhírű plus size nőket ismerhettünk meg, mint Ashley…..
SarahConnor 2019.04.01 06:32:02
Nőként mondom: a kövérség elfogadtatása nem jó üzenet, és a divatipar részéről egy jókora csalás, mert valójában nem a kövérséget promotálják, hanem a vásárlást. Érezd magad jól száz, meg százakráhány kilósan és shoppingolj, mert szép vagy. Mindezt elfelejtik egy igazi elhízott nőn bemutatni. Ashley Graham, a plus size zászlóshajója az az eset, akiről csak úgy elfogadjuk, hogy plus size, pedig (már) nem az. Például egy kapásból kivételes alkatú nő (relatíve kicsi és nem hízékony felsőtest, túlsúly a csípőn - könnyen eladható szexinek, mégsem kelti hízott malac benyomását, különösen miután leadattak vele valamennyit). Nem tudnák a plus size-t promotálni az átlagos elhízott alkattal, azaz olyan nővel, aki "gurul", mert hasra meg sejhajra hízott. Ashley Graham egy hazugság, nem véletlenül pont ő lett kiválasztva a sok-sok molett nő közül, akik biztosan szívesen modellkednének.
A kövérség ezektől a modellektől ugyanúgy nem lesz elfogadható, se szép, és ami a legfontosabb: ugyanúgy éveket vesz el az életedből a kapcsolódó egészségügyi problémák miatt - minösszesen arról van szó, hogyha a sok lelki és testi beteg, kifacsart nőnek megsimizzük picit a lelkét, hogy szép vagy ám, akkor máris rá lehet venni a fogyasztásra.
A plus size a modellszakmában sem elfogadott annyira, amennyire reklámozzák, meg kell nézni, hogy lámpással kell keresni a duci modelleket, és ha találsz egyet, az is épp fogyózik, meg ukászba adták neki, hogy szabaduljon meg a vágósertés kinézettől és domborodjon diszkrétebben.
A nőknek sem eladható, ha valaki annyira dagi, hogy fújtat, nem bír lépni az összeakadó comboktól és ömlik róla a víz szakadatlanul.
Ez csak illúzió - nézd, ő nagyobb, mint a többi modell.
Igen, de ő se kövér. Ez csak egy virtuális hátbaveregetés a lelki gyenge nőtársaknak, egy kis önbizalomboost két depi közt, hogy csak így tovább, és lehet, hogy te is így néznél ki ebben a ruhában.... nem akarod megvenni?
Biztos veled is előfordult már, hogy kínosan bámultad a sarokban a pókot a liftben, amikor belépett valaki más is és együtt utaztatok a kiválasztott emelet felé. Szabadulj meg a kínos csendtől és vedd kezedbe az irányítást! Tedd néhány szóval kellemesebbé azt a pár pillanatot!..
SarahConnor 2019.03.09 09:49:11
Kinek kell(ene) feltakarítani a lépcsőházat? Hétköznapokon erre elég egyszerű a válasz, de mi a helyzet akkor, amikor egy lakás átalakítása miatt sittől mocskos a lépcsőház? A takarítónőnek? A tulajdonosnak, aki miatt a kosz keletkezett? A munkásoknak? Vagy a szomszédnak, akit a mostani helyzet…..
Megint eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Nemcsak a blogon, hanem Facebookon is aktívak voltunk, igyekeztünk sok érdekes tartalmat megosztani veletek. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. idén már ez a negyedik szériája a…..
Van biciklid, de félted a közös tárolóban vagy a ház előtt hagyni? A lakás falai között biztonságban éreznéd, de elképzelni se tudod, hogy lehetne ezt esztétikusan és praktikusan megoldani? Pedig nem lehetetlen!..
Szerintem sokunk zsigeri félelme, hogy egyszer az ATM-es pénzfelvételnél valami galiba lesz: nem jön ki a pénz, vagy csak kevesebbet ad ki, esetleg benyeli a kártyát a gép, vagy mittudomén. Jellemzően persze nem történik semmi rémség: bedugjuk, bepötyögjük, kiválasztjuk, kivesszük, megyünk,…..
"Az oktatásban  is szükséges gondolkodásmód-váltás egyik kulcsa az, ha olyanok választják a tanári pályát, akik nemcsak kereseti lehetőségnek tekintik a pedagógusi pályát..." (Bódis József oktatási államtitkár) Érlelgessük még egy kicsit Bódis József oktatási államtitkár szavait, és ugorjunk…..
SarahConnor 2018.11.19 05:51:24
@MACISAJT1: "Csak az örökösen nyávogó, elégedetlenkedő hangos kisebbségnek kellene elhagynia a pályát, mert így csak érthetetlenül kínozzák magukat és a gyerekeket."
Elmesélem nektek, hogy aki nem elégedetlen, alulfizetett és túlhajtott ezen a pályán, az nem dolgozik. Az tv műsort vetít az akuális anyagból órán, meg "olvassátok el a könyvből, holnap kikérdezem" zajlik. Így lehet nem túlhajtani magad. Kérdés, ráfér-e az arcodra. Nekem eddig nem fért.
A másik csapat, akik nem elégedetlenek, a mesterek. Félreértés ne essék, nem azért mester, mert olyan jó tanár, hanem mert elég ideje van a pályán és ha teljesültek a feltételek, mindenkinek adnak mesteri fokot. Háromszoros fizetés, jóval kevesebb meló. Általában ennek ellenére felveszik a fentebb tárgyalt attitűdöt, azaz beletojunk az órába meg a gyerekbe és elvagyunk a teremben, mert fűtenek.

Na szóval te azt várod, hogy ezeket kivéve mindenki húzzon. Mert attól, hogy pénzből élek és nem tartom tisztességesnek azt, amit kapok, azért rossz is vagyok és húzzak a kölkök közeléből. Oké...

"A pedagógusi pálya mindig is a gyengébben fizetett szakmákhoz tartozott, pontosan tudták és tudják ezt azok akik arra a pályára mentek.
Sőt, a mostani bérek még Orbánék emeléseinek köszönhetően még kenterben verik a korábbi korszakok anyagi megbecsülését.."

Ez meg egyszerűen nem igaz. Dédanyámig felfele mindenki tanár volt, csak tudom. Meggazdagodni sose lehetett, de tisztességesen meg lehetett belőle élni. A gond az, hogy ezt ma már nem mondhatjuk el. Meggazdagodni továbbra sem célom, mert tudom, hogy nem fogok.

El lehet dönteni, kit akartok alulfizetni az országban. Szerintem pár politikust kellene, meg egy-két nettó hatszázezres elhízott asztaldíszt ilyen-olyan pozíciókban.
SarahConnor 2018.11.19 18:20:12
@MACISAJT1: Nyáron 2,5 hónap szabadság.
Július 1-től augusztus 20-ig. Nem rövid, de nem 2,5 hónap, és nyilván nem tudod, de sokan dolgoznak, mert ilyenkor van lehetőség húzni egy kis mellékest, tehát táboroztatnak és magántanítanak. Ritka A közbeeső munka nem fog jól esni, szólok előre.

"Meg ajándékok a szülőktől, meg a munkaközösségektől meg az önkormányzatoktól."
Szerintem nem tudod, mit jelent a munkaközösség, úgyhogy hagyjuk is.
Az önkormányzattól még soha nem kaptam semmit. 11 év alatt.
A fenntartótól karácsonykor 3 alkalommal kaptunk már egy-egy zacskó szaloncukrot.
A szülők max az ofőnek adhatnak, vagy nem tudom, de a mezei szaktanárnak semmit, az tuti.
Érettséginél ha úgy van, akkor fényképet, könyvvásárlási utalványt, pohárkészletet - na, lehet irigykedni. Cuki tőlük, nem az, de hogy valaki emiatt orroljon, mert ekkora "ajándéközön" zúdul a tanárra, hááát... te tudod, maci.
SarahConnor 2018.11.19 18:22:42
@MACISAJT1: *Ritka a nyáron korzózó tanár, és ha van is, nincs miért irigyelni. Vagy akkor be kell állni tanárnak, ha szerinted olyan jó, mert szabi, meg ajándékok, meg hawaii. *
A citált számok ugyan eltérnek, de évek óta halljuk, hogy óriási létszámhiánytól szenved a Magyar Posta. Az Mfor június végi cikkében azt írta, hogy 300 embert tudnának felvenni azonnali kezdéssel a céghez. A fizetések az emelések ellenére nem túl izmosak, a meló egy része bizony kifejezetten…..
A binge drinkingnek is nevezett rohamszerű ivászat aggasztó mértékben kezd elterjedni a fiatalok körében. Ez azt jelenti, hogy rövid idő alatt nagy mennyiségű alkoholt isznak, kifejezetten az ivászat szándékával. A száraz november kampány során összegyűjtöttünk 3 meglepő tényt a tinédzserek…..
  40 éves vagyok.Sosem csináltam nagy dolgot a szülinapomból, mindössze két évszám volt, amiről kiemeltebben megemlékeztem...
SarahConnor 2018.10.22 08:56:56
Nálam két éve jött a besokallás. Volt egy fb ismerősöm, egy volt osztálytárs, aki mindenemet, de értsd: mindenemet lájkolta, még azt is, ami nem neki szólt. A tesómat taggelve felraktam valamilyen film előzetesét, vagy a kisváros színházműsorát, ahol a tesóm lakik, ez a luvnya meg lájkolta, pedig háromszáz kilométerre van tőlünk. Egyszer kitettem az ismerősök közül, de vagy egy hónap múlva kérezkedett vissza.
Ezt sose értettem: ismerős vagy valakivel, egyszer csak észreveszed, hogy már nem vagytok ismerősök. Nyilvánvalóan a másik tette ki a szűröd, mert nem te voltál. Hogy jutsz el abba az elmeállapotba, hogy újra bejelölöd? Mikor egyértelműen szándékosan kirakott?
Na mindegy, tudom is én, miért, de visszaengedtem, áh, mondom, úgyse számít. Majd egy pesti kiruccanásomkor a legnagyobb megdöbbenésemre szembejött velem az utcán. Megálltam, várva, hogy üdvözöljük egymást, de ő továbbment, még csak nem is köszönt. Pedig rámnézett. Vagy nem ismert fel, vagy de, csak nem ütöm meg a szintet, hogy megálljon. Akárhogy is, nyert egy törlést, 220 másik pupákkal együtt. 220 embert tettem ki a facebook-omról pár óra leforgása alatt, mert rájöttem, hogy ez az egész álnokság, hamis és hazug dolog. Nevetséges, hogy valakinek az összes fotóját lájkolod, aztán egy sziát nem böksz oda neki.
90 ismerősöm maradt, akikkel ilyen nem is fordulhat elő: kollégák, jó barátok, rokonok. Bevettem a szülinapom is: 20 voltam, mikor kiírtam, akkor jó dolognak tűnt, hogy jön a sok köszöntés, ma már harminc pluszosként nem kérek mások álságos, hamis köszöntéséből. Fel kell ehhez nőni, fejben, hogy el tudd engedni azt, ami lényegtelen.
SarahConnor 2018.10.22 19:22:57
@rnz: jajj, ne is mondd. Unokatestvérem négy éve, 36 évesen mellrákban elhunyt. A mai napig jönnek az oldalára névnapi és szülinapi köszöntések. Van, aki a hírfolyamon kérdezi tőle, hogy mi újság. Az ilyen kapcsolat faszán tartalmas lehet, ha azt se tudta az illető, hogy beteg, utána hogy haldoklik, utána meg hogy meghalt. Sőt, négy éve nem esett le neki. Még úgy sem, hogy az oldalán beállíttattuk, hogy emlékoldal legyen és tele van részvétüzenetekkel. Csak jön, odaböfögi, hogy "mi újság, Jucikám?" de se nem lát, se nem hall. Ez meg az olyan ember facebook-ozási kényszere, aki nem művelt informatikailag, és azt se látja, hová ír - egy külön probléma.