Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Debiiike

46 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Achtung, achtung! Megjöttek a lovári cigányok! Vigyázzanak az ingyenárukra!! Tschüss Frau Babi! Ich bin Debííí! Mi út van? Hát ingyé vót?Akkó tolakoggyá, hát magyar vagy! Mert ugye a Balkánról jöttünk.Szovát szereti a perecet is, igazi német. Köll free hug?…..
Debiiike 2010.05.30 15:14:19
 Ma volt életem első önálló munkanapja :D Egész nyáron (ha minden igaz:D) megtaláltok az Ortobello-ban, szóval gyertek be gyakran, ha épp nem lesz mosogatnivalóm, akkor van pár percem dumcsizni..igen, csinálom a reklámot. :DLementem ma 1-re, igaz csak 2 körül kezdtem a melót.…..
Emlékszel-e még erre? Lángoló fejjel, lángoló karral, lángoló lábbal rohantál az éjszakába, kigyújtva az eget, gyalog és kocsikon, a találka helyére, sokkal előbb, mint ő jöhetett volna. Mégis jobb volt ott. Égni, egyedül is, mint eleven fáklya. Ott valami érzett…..
Debiiikeblogja *.* 2010.04.28 22:51:00
Tedd a kezedTedd a kezedhomlokomra,mintha kezedkezem volna. Úgy őrizz, mintki gyilkolna,mintha éltemélted volna. Úgy szeress, mintha jó volna,mintha szívemszíved volna.1928.                  ..
Debiiike 2010.05.30 15:11:32
Debiiikeblogja :) 2010.05.19 15:35:00
Kész a blog erre az évre! :)Gondoltam egy idézetet azért beszúrok... lázasan az ágyikómba Tuti Gimit néztem és ez az egyik kedvenc idézetem a sorozatból:"You ever look at a picture of yourself and see a stranger in the background? It makes you wonder how many strangers have pictures…..
Mivel ezt a művet elolvastam, a témazáró esszé miatt, így úgy gondoltam írni is kellene róla. Igazándiból, nem hagyott bennem mély nyomokat, nem is tetszett igazán. A szó, amit használnák jellemzésére a furcsa lenne. Az apa viselkedése számomra kétszínű, és dühítő. Amíg…..
Debiiikeblogja Édes Anna... 2010.05.19 15:28:00
A regény olvasását csak most sikerült befejeznem, így most írok róla. Mondanám, hogy a mű különösen tetszett, de nincs így. Igazándiból számomra elég átlagos volt… Nem volt benne sirály, sem vadkacsa szimbólum, elég érthetőnek tűnt. Nem igazán szeretném leírni a…..
A novella sokkal jobban tetszett, mint a Kulcs.  Bár számomra eléggé megrázó, megrázó az apakép, amely mind a két novellában feltűnik, és az idő szerepe, hossza.  Sosem hittem abban (anyukám se), hogy ha rossz jegyet hoz a diák, akkor egyből meg kell büntetni, hiszen…..
Magam vagyok. Nagyon.Kicsordul a könnyem. Hagyom.Viaszon vászon az asztalomon.Faricskálok lomhán egy dalon. Vézna, szánalmas figura, én. Én, én. S magam vagyok e föld kerekén.  Nem vettük még a verset, de mivel régebbről már ismertem, úgy gondoltam írok róla.A vers szerintem…..
Akarsz-e játszaniA játszótársam, mondd, akarsz-e lenni, akarsz-e mindíg, mindíg játszani, akarsz-e együtt a sötétbe menni, gyerekszívvel fontosnak látszani, nagykomolyan az asztalfőre ülni, borból-vízből mértékkel tölteni, gyöngyöt dobálni, semminek örülni, sóhajtva rossz…..
Debiiikeblogja [: 2010.04.28 23:31:00
Sok minden van ezen a világon, amitől félni kell. De a félelmeinknek semmi köze iszonytató maszkokhoz, műanyag pókokhoz vagy rémületes szörnyekhez. Nem. A fejünkben kavargó gondolatok rémítenek a legjobban. Mi van, ha megbánja döntését? Mi van, ha tényleg boldogtalan? Mi van, ha…..
Debiiikeblogja ....Finita... 2010.04.28 23:17:00
…Ady Endre: Finita...  "Vége van. A függöny legördült, Komisz darab volt, megbukott. Hogy maga jobban játszott, mint én?... ...Magának jobb szerep jutott! Én egy bolond poétát játsztam, Ki lángra gyúl, remél, szeret -- Maga becsapja a poétát, Kell ennél…..
Zsuzska blogja nagy nap^^ 2010.04.21 16:38:00
Erről is kell írjak, mert nagy készülődés, sürgés-forgás előzte meg! :) Tanárnő szülinapja!! :) Elkérték a lányok a faktosokat Jutka nénitől, már reggel ki lett osztva a harci feladat, mindent úgy kell szervezni, hogy a magyaróra semmiképp ne legyen megtartva;). Biosz után…..
....Azon az éjjel az órák össze vissza vertek....  Gyerekkori emlékek. Kinek nincsenek? Furcsa képek, megragadt gondolatok, pillanatok amelyekre emlékszünk de már magunk se tudjuk pontosan miért. Egy körte fa, alatta hinta, egy kiabálás, egy szürke esős nap, egy baba, egy nap…..
Debiiikeblogja Bünti:D 2010.04.08 20:00:00
                                      …..
Debiiikeblogja Akrosztichon 2010.04.24 12:48:00
Akrosztichon:Görög szóból ered, és olyan költemény, melyben a versszakok (esetleg a sorok) kezdőbetűi összeolvasva egy nevet vagy valami mondást tesznek ki (többnyire a szerző nevét).Ha a sorok utolsó betűit alkalmazza igy az iró: telestichon, ha a középmetszetnél levő betűket:…..
Debiiikeblogja :) 2010.04.26 21:35:00
 Babits. Kosztolányi Dezső. Egyre jobb, egyre jobb... Év elején eléggé le voltam sújtva a tanultak miatt, de huuu mostmár tök jó... kezdem igazán szeretni az irodalmat! : )  ....MoStAn SzÍnEs TinTákRól ÁlmoDom.... Gyerek. Felnőtt. Összemosodik.Elképzelem ahogy a…..
 Tisztelt Tanárnő!  Erre a kérdésre, hogy miért nem éri meg Marosi Bencéről másolni a megoldásokat elég egyszerű választ tudok adni. Az egyik, hogy oda jut az ember, ahova most én, levelet kell írni erről a témáról. A mai esetet nézve Pankának se érte meg, hogy…..
Debiiike 2010.04.26 21:07:38
Szeretek egyszál bugyiba táncolni, totál káosz vagyok, csakúgy, mint a szobám. A legidiótább dolgokon röhögök, és mindig rossz időben rossz dolgot mondok. Hülyén viselkedem és könnyen begurulok…De ez vagyok én…Csak ilyen tudok lenni...  Csak egy életed van,…..
Debiiikeblogja Fekete ország 2010.04.04 13:36:00
Nem tudom, hogy szabad e úgy kezdeni egyvers elemzést, vagy egy blogot, hogy ez  a VERS BORZALMAS... de hát tényleg az:/A vers maga egy álmodott világot tár elénk, amiről a végén ki derül, hogy nemis annyira egy álom, hanem inkább egy világkép. A monoton felsorolások, na meg az…..
Debiiike 2010.04.08 18:53:31
Debiiikeblogja Húnyt szemmel..... 2010.04.04 13:17:00
 Húnyt szemmel bérceken futunk s mindig csodára vágy szivünk: a legjobb, amit nem tudunk, a legszebb, amit nem hiszünk. Az álmok síkos gyöngyeit szorítsd, ki únod a valót: hímezz belőlük fázó lelkedre gyöngyös takarót. Ez a vers első olvasásra belopta magát a…..
Debiiike 2010.04.08 18:52:22
Debiiikeblogja * Esti kérdés * 2010.04.04 14:01:00
Az órán felírtunk egy tagmondat vázat, ami eképpen nézett ki:Midőn leszáll az est,Olyankor bárhol jársz, és vagyOtt meg fogod kérdezni, hogy MIÉRT?!Nekem ez nagyon tetszett, hiszen elénk tárja a mű mondanivalóját. Mint tudjuk, Babitsnál sokszor előkerülnek filozófiai kérdések…..
 Meg akarlak tartani Őrjít ez a csókos valóság, Ez a nagy beteljesülés, Ez a megadás, ez a jóság.Öledbe hullva, sírva, vágyva Könyörgök hozzád, asszonyom: Űzz, kergess ki az éjszakába.Mikor legtüzesebb az ajkam, Akkor fagyjon meg a tied, Taposs és rúgj kacagva…..
Debiiikeblogja =) 2010.04.04 14:33:13
Akárhogy számolom meg van a 10 bejegyzés csak kicsit vissza kell túrni, hiszen már decemberbe is írtam magyarokról :)Meg akarlak tartaniHúnyt szemmelEsti kérdésFekete országPárisban járt az őszLédával a bálbanA magyar messiásokVajda J. Húsz év múlvaAz ember tragédiájaBeszterce…..
Debiiike 2010.04.08 18:47:21
:)