Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cro

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó hírünk van a Spartacus címszerepét alakító Whitfieldről: túl van a kezeléseken, és orvosai gyógyultnak nyilvánították, azaz megúszta a non-Hodgkin limfóma nevű betegséget, és mehet vissza dolgozni. A színész Új-Zélandon lábadozott mostanáig, ahol a sorozat forgatására…..
A tehetségkutatók és valóságshow-k világában élve már azon sem lepődünk meg, ha egy használt mobiltelefon üzletben találunk egy isteni tehetséget és akkor sem, ha egy Ken Lee, vagy egy Bikicsunáj lát napvilágot. Vannak felvételek, melyeknek terjesztését erkölcsi feladatomnak…..
cro 2010.06.06 15:34:30
@Szele77: Nyelvészetileg kerek, a dióhéj kicsit gáz.
Kismy barátunk (aki igen határozott léptekkel közeledik a blogszerkesztői státuszt jelentő második csillag felé) folytatja a tengeri rablókról elkezdett sorozatát, melynek mai részében arról a fazonról ír, akit nemes egyszerűséggel már azok a kortársai is Kalózkirálynak…..
cro 2010.05.10 21:52:09
@Titus Pullo Urbino: Nem állítom, hogy a spanyolok perui kirándulása fáklyásmenet volt, de a teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy egy olyan népet igáztak le, akik nem használtak fémeket és nem ismerték a puskaport. Kőből, fából, csontból készült fegyverek, íj és nyilak. Ráadásul az első időszakban a benszülöttek alapvetően baráti szándékkal közeledtek az idegenekhez, köszönhetően annak a mondának is, mely évszázadok óta ismeretes volt közöttük, miszerint valamikor a felkelő Nap irányából fehér bőrű emberek fognak érkezni, akiket testvéri megnyilvánulásokkal kell fogadni.
Attól a pillanattól kezdve, hogy belevetettünk magunkat Joseph Campbell The Hero with a Thousand Faces ("Az ezerarcú hős") című könyvébe, bármerre nézünk is, jobb-rosszabb fikcionális karakterek helyett, ilyen-olyan módon konstruált sablonokat, ún. monomítoszokat fogunk…..
S.B. munkába menet az utolsó pillanatban érte el a váci vonatot a Nyugatiban, így már nem volt ideje jegyet venni. Mivel nála volt a pár napja lejárt bérlete, és amúgy is már történt vele ilyen, nyugodtan felszállt, hogy a kalauztól vegyen jegyet. Hát nem ez lett a vége, hanem az,…..
zamat Unokáink se fogják enni 2010.02.07 11:00:00
Kóstolta már a teknősbékát vérmártással? A hattyúkenyeret? Esetleg a medvetalpat? Pedig dédnagymamája receptjei között még simán rábukkanhatott. De, ahogy nekünk kimaradt a hazai folyamirák-ragu, úgy csúszik le az unokánk a szájban olvadó vajas tőkehal ízéről. Meg a…..
cro 2010.02.07 13:45:04
@Fék_Emil: A kommentedről az a kép ugrott be az Erik, a viking című örökbecsűből, amikor az egész királyi udvartartás a süllyedő szigeten csücsül, és hangosan kántálják, miszerint: "Nem süllyedünk, nem süllyedünk!"
Európában nem azért fogják vissza a termelést, hogy bele ne fulladjunk a búzába, hanem mert a sok zsírosnyakú tajtparaszt, aki vezető pozíciókban üldögél, így vigyáz a pénzére.
A méhekkel kapcsolatos problémákra ezidáig valóban nincs magyarázat, de garancia sem, hogy valaha is sikerül azt megtalálni.
A beluga meg nem hal.
cro 2010.02.07 15:29:31
@Biro_Peti: A beluga akkor se nem hal. A Huso huso a viza latin neve.
cro 2010.02.07 16:19:35
@Biro_Peti: meghajlok általános tájékozottságod előtt, de számomra a beluga nemésnemésnem hal. :)
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam!
de Sade márki Script 2009.12.30 14:27:00
Egy ismerősömmel beszélgetek Skype-on. A srác néhány éve kinn él Angliában, rendező, van már pár referenciamunkája, és most szeretne egy 90 perces akciófilmet, saját forgatókönyvből, ami majdnem kész, csak még nem tudja, hogyan fejezze be a scriptet.Miről szólna az egész,…..
Nem, ez még nem az idei besztof válogatás, hanem egy friss, ropogós levél Andrástól, amin percek óta heherészünk. Ez úgy, ahogy van tökéletes, filmművészeti főiskolásoknak 3 perces vizsgafilmhez alapanyagnak ezennel felajánljuk. A következő viccesen morbid eset történt velem:…..
cro 2009.12.28 06:39:35
@.: mimino :.:
Kama3? Azmiaz? Szerintem nyugodtan használj z-t.