Regisztráció Blogot indítok
Adatok
neglizse

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyik cikkemben már írtam az épületek külső megjelenéséről, most inkább a gépészetre koncentrálnék. Mint sok más dologgal kapcsolatban, itt is akkor jött a hidegzuhany, mikor Londonba kiköltözve rájöttem, az emberek felfogása mennyire más itt és hogy állnak a stílushoz...
Immár egy hónapja nyomjuk folyamatosan a felújítás különböző lépéseit, eléggé ki vagyunk már ütve. Duplán fáradtak vagyunk, mert máskor a karácsonyi szünet az egész év kipihenéséről szól, most azonban ahelyett munkával telt az is. A munkahelyen már zombi üzemmódban vagyok és eléggé nyűgös is vagyok...
neglizse 2017.01.29 19:48:49
@LondoniTódi: végülis mágnest is szerezni kell, telefonja meg mindenkinek van ugye
neglizse 2017.01.29 20:57:44
@LondoniTódi: na erre nem is gondoltam. Amúgy kicsit lemaradtam a kulcsátadásnál, de igérem pótlom
Már hónapok, sőt tulajdonképpen már évek óta bútorokat nézegetünk és álmodozunk, hogy milyen lesz berendezni az otthonunkat. Most, hogy kellő közelségbe kerültünk ehhez, inkább megrémít a dolog, mintsem boldogsággal töltene el...
Mielőtt belevágnánk a felújításba és lakberendezésbe, közkívánatra lássuk milyen is a lakás amit vettünk. A jelenlegi tulaj bútoraival tele lévő lakásról készült pár fényképet ezen a linken keresztül lehet megtekinteni. Beszúrhatnám ide is őket, de a későbbi…..
Sok londoni ingatlanbefektető nem adja ki az üresen álló ingatlanját, elkerülendő minden kényelmetlenséget. Teszik mindezt annak ellenére, hogy itt érzésem szerint sokkal jobban szabályozott, ellenőrzött a piac, mint Magyarországon. Ehhez még hozzájöhet az a tévképzet, hogy Nyugat-európában sokkal…..
A Brexitről már sokan sokfelé sokmindent írtak, én a szavazás másnapján ideglevezetésként egy igen részletes e-mailt küldtem ismerősöknek, hosszan taglalva az okokat és okozatokat. Akit érdekel, itt elolvashatja. Most csak érintőlegesen térnék ki rá, hiszen mégiscsak ez adja a cikk témáját...
Hétfő délután öt órakor küldött az ügyvédünk egy e-mailt.....
Egy régebbi bejegyzésben a kis vörös ördögökről volt szó (értsd: tégla), de most egy másik megfejthetetlen rejtély nyomába eredünk, ez pedig nem más, mint a terasz burkolat...
Kicsit beszéljünk arról, ami talán mindenkit érdekel: az ingatlan árakról. Mivel az ország igen nagy kiterjedésű és mind földrajzilag, mind társadalmilag igen tagolt, nem mennék bele a régiók elemzésébe, koncentráljunk a londoni árakra. Akit érdekelnek más árak, eljátszadozhat a Rightmove…..
Greenwich egy általunk igazán kedvelt városrész, London keleti felén, a Temzétől délre terül el. Az északi oldalon, csaknem szemben vele épült az új üzleti központ, Canary Wharf. Mondanom sem kell talán, hogy Greenwichben található többek között a kezdő meridián és az azon…..
Tégla, tégla és tégla mindenhol, ameddig a szem ellát. Mikor otthon valakinek megemlítettem, hogy Londonban élek, az első kérdése az volt, hogy nincs-e tégla undorom. Hányni tudnék a téglától - válaszoltam habozás nélkül...
neglizse 2016.10.30 20:04:49
@LondoniTódi: Elfogadom. :) Legalább 38as classic téglafalra gondoltam. A kisméretű téglából azt tök jól lehet rakni 25+12+1cm habarcs pont kiadja. Nem is értem milyen lehet az amikor 1 sor téglából raknak falat....remélem nem élére állítva. :) Amúgy a wienerberger-nek van angol honlapja és szinte csak kisméretű tégláik vannak. De abból nagyon sokféle :)
A grove parki és kidbrooki negatív tapasztalatok után ismét kicsit alábbhagyott a lelkesedésünk és újraértékeltük a feltételrendszerünket. Rájöttünk, hogy nem fogunk egy egész házat megvásárolni. A költségvetésbe belefért volna, de nem éreztük vonzó lehetőségnek, hogy a ház 80%-ra hitelt vegyünk…..
Ha látott már valaki tipikus sorházas utcát Angliában, biztos megragadta az épületek hangulata. Most azonban lerántom a leplet róluk és benézünk a lakásokba, ugyanis kívűlről nézni vagy bennük lakni két külön dolog. A bájos kinézet sokszor rengeteg kompromisszumot és kényelmetlenséget takar,…..
Két év kint töltött idő után (párom ekkor már három és fél éve volt kint) jutottunk el oda, hogy a félretett pénzünk elérte az akkori ingatlanok értékének húsz százalékát. Alapesetben ekkora önerő kell ahhoz, hogy a bankok szóba álljanak az emberrel...
  Póverdbáj, ugyan már, nem hajtja ezt semmi sehová. Addig itt lesz a kiemelés minden posztomban, míg legalább egy kibaszott játékelemben meg nem látom a Big Brothert. Jó hírünk van, visszatértek a sziluettek, az egyik vezet 52-48-ra a kiafaszagyerek versenyben, ami majd egy párbajban…..
Ha megkérdezzük az embereket, hogy miben erősek a franciák, akkor tízből nyolcan valószínűleg a gasztronómiát emelnék ki. Biztos szóba kerülne még a romantika, a művészet, a híresebb épületeik, de csak kevesen vágnák rá a játékokat, pedig ők sem most kezdték az ipart. Az utóbbi években inkább…..
Soha ilyen nehéz dolgom még nem volt hogyvolttal, mint ebben az esetben. A Gábor-Nóri ügy, amiről sem a TV2, sem senki nem gondolta, hogy az lesz belőle, eléggé felkavarta az állóvizet, ami a műsort egyébként övezi a sajtóban, és ez alól nem tudja kihúzni magát ez a blog sem,…..
Liberatórium Szép volt, fiúk! 2013.02.27 08:00:00
Ennek semmi köze a liberalizmushoz, egyszerűen csak szeretném megosztani a világgal. Igazából jobb helyen lenne mondjuk a Lemilen, csak elfelejtettem időben szólni nekik. Szóval vannak dolgok, emberi teljesítmények, amik lenyűgöznek. Ilyen történt pontosan 70 évvel ezelőtt is. Ezen…..
w Túl a barátságon 2007.06.15 06:00:00
Gyurcsány Ferenc egyszer azt mondta, hogy neki a politikában nincsenek barátai. Az egy munka, ahol alkalmasság és teljesítmény dönt, nem pedig a személyes szimpátia. Hűsítő ez a hidegfejűség. De akkor kicsodája neki Szilvásy György?Az épp távozó kancelláriaminiszterből - eh,…..
Mostanában ez már úgy megy, hogy Havas Henrik elböffenti magát, a Mokka stúdióját belepi a lókolbász-, meg a konzervkaviár szaga, a Tv2 az egészet kipakolja a honlapjára, jó nagy betűkkel odaírja, hogy botrány, mi pedig megbotránkozunk. Cikkben persze, hogy nőjön az olvasottság.…..