Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nakivi

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsuzsanna még ugyan Magyarországon van, de nagyon elszántan készül arra, hogy a lánya után költözik Hollandiába. Ami külön megkapó a történetében, az az elszántság, és hogy próbál nem kapkodva, hanem a lehetőségeket végiggondolva dönteni. Talán ti is tudtok neki segíteni,…..
nakivi 2015.10.22 21:13:07
@Határátkelő: Lehetett volna vállalkozó is. Magam is vállalkozó vagyok több, mint 25 éve, önfoglalkoztató, és nem más bt-jében minimálbéren foglalkoztatott. Ez a lehetőség előtte is nyitva állt, varrást is lehet saját vállalkozásban csinálni.
Amint írja, most is varr. Kíváncsi lennék, adózik-e utána.
nakivi 2015.10.22 21:13:18
@Határátkelő: Az utolsó mondathoz: az ápolási díjakat, nyugdíjat, rokkantnyugdíjat, stb. a befizetett járulékból fizetik, ez tény. Ez a mondat nem személyeskedés, hanem egy tény megállapítása. Ne legyünk álszentek. Ha senki nem fizeti a jóléti rendszereket, akkor nem is tarthatóak fenn. A holland rendszer azért működik jól, mert ott csaknem 100% fizeti.
nakivi 2015.10.25 11:37:11
@vándor madár: Zsuzsa se a 90-es évekről beszél, hanem a 80-asról (3 évvel vagyok fiatalabb Zsuzsánál). 81-ben 3200,- Ft-ot kerestem.
Én két gyereket neveltem utána egyedül, a volt férjem munkanélküli lett, nem tudott fizetni, aztán súlyos scelosis multiplexe lett. (úgyhogy nem tudom, ki ítélkezett itt ismeretek nélkül)
Nem 2-300 Ft-ot fizettem be, 88-tól havonta több tízezret, sőt az utóbbi 10 évben bőven 100 ezer felett.
Nem irigykedem, én jó helyzetben vagyok, kemény munkámnak, befizetéseimnek és megtakarításaimnak köszönhetően.
A realitásokra akartam a figyelmet felhívni.
Kívánom az összes lelkes kommentelőnek, hogy majd idővel elgondolkodjon a semmi nyugdíján, ha eljön annak az ideje, mert a többségnek sikerült a maga "eszes" módján kibújnia a közteherviselés alól.
A cím alapján bármelyik gyerek rohanna egy svájci iskolába, természetesen a helyzet ennél bonyolultabb, ám a rendszer úgy működik, hogy ha a gyerek talált olyan munkaadót, akinél a középiskola alatt a gyakorlatot végezheti, akkor egészen kellemes fizetést is kap az iskolai évek…..
nakivi 2014.09.08 15:31:29
@Sütemény1975: Nagyon egyetértek azzal, amit írsz. EZértis javasolnám a cikk írójának, hogy gondolja át még egyszer a gyermek által kapott pénz felhasználását. Tapasztalatom (62 éves vagyok), hogy minden gyereknek csak előnyére válhat, ha megtanulja, hogy az ő pénze nemcsak a saját passzióira jó, hanem vannak kötelező dolgok, mint pl. a biztosítás, a számlák, stb. és azok megelőzik pl.a jogosítvány irányti vágyat.
Nem értem, a magyar szülők miért "vannak messze" ettől a gondolkodástól, ami bizonyítottan jó - és ha ez meglett volna itthon, akkor nem keveredtek volna ennyien általuk ki nem fizethető kölcsönökbe, aminek a terhét most mások viselik, olyanok, akiknek sose volt deviazkölcsönük (pl. az én vállalkozásom korábbi 1700 Ft-os számlavezetési díaj most monden hónapban 10000, - Ft felett van különféle -korábban nem létező - jogcímek alapján.
Előzmények: 1. - 2. - 3. - 4. - 5. - 6. - 7. - 8. - 9. - 10. - 11. - 12. - 13. - 14. - 15. - 16. -17. - 18. - 19. A mérsékelt égöv mind a négy évszakában legszebb arcát mutató néhány hektáros kert kapuin túli világgal kapcsolatban szerzett benyomásokkal folytatódik a saga. Első…..