Regisztráció Blogot indítok
Adatok
negyedik_nick

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milián Orsolya (szerk.): "A Noszty fiú esete Tóth Marival" "Mikszáth természetesen Jókai köpönyegéből bújt elő, de azért egy kicsit magára próbálta báró Kemény legendák övezte kopott felöltőjét is, ám csak rövid időre, minthogy domborodó pocakjára szűknek…..
F. Bordewijk/Varga Orsolya (ford.): KARAKTER Akcentusok A háború előtti Rotterdamban játszódó, az apa-fiú viszony sötét oldalát felmutató regény a huszadik századi holland irodalom klasszikus alkotása. A történet egy törvénytelen gyermekként született, nehéz sorsú ifjúról…..
Moly visszhang - Lieve Joris: A melankolikus forradalom(Bagó Dániel) Lieve Joris Hollandiában élő belga-flamand írónő könyve "non-fiction utazási regény". A szerző a műfaj specialistája, számos hasonló, Közel-Keletről és Afrikáról írott művét - mint ahogy később…..
Majdnem száz év - Boreczky Ágnes beszélget Méhes Verával A 90 éves Méhes Vera neve elsősorban a Montessori pedagógiához kapcsolódva ismert. Én is ezen keresztül kerültem kapcsolatba vele, felkért, hogy írjak egy cikket a ma is általa szerkesztett Montessori Műhelybe. Rövid idő…..
Moly Visszhang - Juhász Júlia: A tetthely beszél recenzió(Sergő Z. András) Van úgy, hogy nagyon készülünk a nyaralására. Olasz tengerpart, naptej, szalmakalap és gumimatrac. Sós víz, nagy meleg, finom fagyi, pizza, szűk utcák és terek, bella donna és miegyéb. Aztán a nagy napon…..
Vlagyimir Szorokin/M. Nagy Miklós (ford.): Cukor-Kreml 2028-ban járunk ismét, Az opricsnyik egy napja világában, amelyről ezúttal teljes körképet kapunk. A Rettegett Iván-i rémuralmat a nemzeti giccsel egyesítő, "újjászületett" Oroszország már túl van a vörös és…..
Sztárayné Kézdy Éva: Egy eltűnt réteg nyomában Egykori arisztokrata családok leszármazottai a mai Magyarországon 2.1. fejezet AZ ARISZTOKRATA SZÁRMAZÁSÚ FIATALOK KÖZÖTTI KAPCSOLAT-HÁLÓZAT JELLEGE A világháború után egy érdekes szociológiai jelenséget tapasztalunk. Amíg a…..