Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Saki19

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen, nem kevesebbet állítok, minthogy a Moody's egy nulla, egy semmi, és Kósa Lajos kislábujjáig sem ér fel, egyéb testrészeiről nem is beszélve.Bizonyítás: mikor Kósa elmondta a híres "görögös" beszédét, a forint-euró árfolyam 275-ről 288-ig is felment, ami elég…..
Saki19 2011.11.29 12:21:17
@Droli: Azért hagy gratuláljak ehhez a bejegyzéshez, a legrövidebb poszt volt talán a blogoktok életében, de a leghosszabb kommentlistával rendelkezik szerintem, mondjuk úgy, ez most betalált sokaknál....

Ui.: "Böör Zoli, Böör Zoli!" csatakiálltás helyett most mit lenne ildomos használni a debreceni B-középben...? :)
Nívó Látszatország 2011.11.14 08:54:00
Keresztfiam (gyakorlatilag már az) hazajön a suliból, bedobja a táskát a sarokba, és közli: ő nem hajlandó többet bundáskenyeret vinni a suliba. Miért nem? - kérdezi a nagymama - talán nem ízlett, kisfiam? Nem, nem erről van szó, hanem arról, hogy az osztálytársai kiröhögték;…..
Saki19 2011.11.16 10:05:06
@bogancs: Nos, a válasz egyszerű, a nagy átlag nem a 7.-es szinten maradt le, hanem valahol félúton az óvodai ballagó és a felső tagozat (esetleg 8 osztályos gimi, kinek mi tetszik) közötti 4 évben. 5 éve olvastam egy elemzést, mely szerint egy magyar, ha megengedhet magának egy X kategóriás kocsit, akkor ő vesz egy X+1-eset, aztán 8 évig nyögi inkább az elviselhetetlen törlesztőket, és az ingatlanpiacon is ez kb. a helyzet (és nem csak a CHF válság egyedül, hanem a kettő kombinálva okozta nagyon sok esetben azt, hogy tömegesen dőlnek be a hitelek).

És egy viselkedéstanilag lemaradt szülő gyereke azt teszi, amit otthon lát - a rongyrázást. De ez nem új keletű. Ha jól sejtem, jó harmincas lehetsz a cikk írójával egyetemben (már csak azért is, mert ha nem tévedek, egy közintézményt látogattunk az évezredforduló elején Debrecenben 2 éves átfedéssel), szóval első kézből láthattad, mi ment a rendszerváltáskor: A szocializmus egységesített, uniformizált világából belecsöppentünk egy diverzifikált fogyasztói társadalomba. Aki még akkor is hordta az iskolaköpenyt, amikor már nem volt kötelező, azt kb. kiröhögték. Aki tiniként nem járt az akkor trendi ruhákban, kiközösítették. Mert már akkor is ezt látták otthon, ugyanis a szülők - már aki tehette – megpróbáltak élni az „Új Rend” hozta sokszínűséggel és különbözni akartak a többiektől. (És ez a helyzet sem javult 20 év alatt. Sőt)

A lényeg, hogy az 1990 körüli 10-től 30-ig terjedő korosztály nevel (vagy kellene nevelnie) most gyerekek és unokákat. Az a generációsor, aki megkapta nyugati kultúrát, minden hozadékával. Csak a használati utasítást nem olvasta el. Azóta sem…
Tudtad? Modellek. előrejelzések 2009.12.17 08:32:00
Úgy tíz éve voltam egy nagyon érdekes Chikán Attila előadáson. Ja, hogy ki is az a Chikán Attila? Neves, de magát nem reklámozó közgazdász (nem olyan „celeb”, mint például Bokros), az Orbán kormány gazdasági minisztere volt 1998-2000 között. Tudjátok, ez az az…..