Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gandalf(helyett)

0 bejegyzést írt és 373 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
50 millió forintnak lába kélt! Mint arról tegnap a hvg.hu beszámolt, a Fidesz összetéveszti Gizikét a gőzekével. És nekünk is azt próbálja bemagyarázni, hogy a kettő egy és ugyanaz. Történt ugyanis, hogy a Parlamenttől több körben, összesen közel 50 millió forintnyi…..
Egyre izgalmasabb a kampány, pedig 4 éve pont az mondtuk, hogy mennyire unalmas és kiszámítható volt minden. A végeredmény persze most is teljesen egyértelmű, néhány vidéki város és kistelepülés fog meglepetéseket mutatni, de a folyamat, ahogyan eljutunk odáig, na, az nem…..
Gandalf(helyett) 2014.09.30 09:57:44
@Istóczy úr: Mitől lenne Tarlós demokrata, ha a fidesz/kdmp (lásd: illiberálissá és politikailag inkorrekté válni kívánó párt) jelöltje?
Szóval igen, minimum autokrata.
Tegnap, egy tévéműsorban azt fejtegette a fiatal újságíró, hogy baj van a baloldal „humán erőforrásaival”. Arra értette, hogy egy fölmérés szerint a magasan esélyes Tarlós István mögött a közvélemény-kutatók Bokros Lajost nevezték meg tizenkét százalékkal, a három…..
Gandalf(helyett) 2014.09.21 14:57:35
@zila5: Na menj, kérdezd meg. Egyébként igen, kell. Jót röhögünk rajta (és egyeseknek kiderül, hogy ha "bemutatnak" attól még nem dől össze a világ, kinek-kinek "ízlése" szerint, végül is MI nem gyújtogatunk se autókat, se kukákat, mint 2006 "hősei").
Mellesleg a "szalonellenzékiségnek" láthatóak az eredményei.
Gandalf(helyett) 2014.09.21 15:41:13
@zila5: :-D aztán vigyázz, nehogy olyan jól sikerüljön, hogy kitessékeljenek a demokrácia őrei, netán a hivatalos közeg.
Bár az USA geopolitikai érdekei miatt Oroszországot ma mumusként láttatja a nyugati média, az Európa egy részét, köztük Magyarországot is fenyegető ISIS dzsihádistáinak megfékezése lehetetlen lesz az oroszok nélkül. Kárörvendő címet adott a karpatinfo.net annak a…..
Gandalf(helyett) 2014.09.20 09:23:12
@Doktor Kotász: Teljesen egyetértek. Nem is értem, vagyis de, csak nem akarom elhinni, hogy több évtizedes ruszki megszállás után velük akarna valaki szoros szövetséget kötni és a befolyásuk alá kerülni. Ebben kizárólag a személyes érdekek vezethetnek bárkit, és nem a hazaszeretet.

Lehet, hogy ez kiteljesedik egy következő világháborúvá, de én személy szerint nem szeretnék ruszki, tekintélyuralmú gyarmaton élni. Egyébként amelyik állam a ruszki példát követi, és a seggüket nyalja, Európában bajba fog kerülni (Megint rossz oldalra kerülünk? Ismét csak a vezetőknek köszönhetjük, meg magunknak, hogy ismét hagyjuk).
Gandalf(helyett) 2014.09.20 09:38:02
@Fejesrob: Répával. Ja.
Pl. amit a lepusztított Kishantoson termel a használtruhakereskedőből lett földbirtokos? Köszi, de ez úgy bűzlik, ahogy van (sorolhatnám még, de mindannyian tudjuk miről beszélek, csak van, aki nem akarja észrevenni, sőt). Nem tudom felfogni, hogy ezt miért véditek még mindig.
Ébresztő.
Gandalf(helyett) 2014.09.20 11:05:17
@Fejesrob: Oké, a répaértékesítés érv. Nekem meg az atomerőmű és pl. ez: index.hu/kulfold/2014/09/18/szovjet_lengyel/

Mondd meg nekem, miért is kellene bármilyen kérdésben hinni a ruszkiknak.
Ha teheted, nézd meg pl. II. János Pál életrajzi filmjét. Sok érdekes, elgondolkodtató dolog van benne.

A lengyelek biztos nem fogják még egyszer elkövetni azt a hibát, hogy bízzanak egy önkényuralmi orosz állami vezetőben.
Az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol közelében vannak már az orosz harckocsik - jelentette pénteken az ukrán média. A TSZN ukrán televízió híradása szerint az orosz csapatok a csütörtökön elfoglalt Novoazovszk városából Mariupolba indultak, és már 60 orosz harckocsi…..
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
Gandalf(helyett) 2014.08.02 15:32:50
@picur3ka: Szerintem el vagy tévedve. Romológiához köze sem volt a hozzászólásomnak (mégha bizonyos tanítási "elveket" én is komplett hülyeségnek tartok a főiskolák szociális területén).
Általános iskolák tankönyvek egyik bírálójáról beszéltem.

Ha nem vagy annyira picurka, hogy még gyereket sincs, azért nézz utána miért lépett ki (akarod-e, hogy hülye maradjon, vagy olyat tanuljon pl., amit az én korosztályom, akinek magától kellett utána néznie '56-nak, hogy tisztán lásson? - bár utóbbi történelemferdítéseket nem ez a "volt" bíráló bizottsági tag hozta fel ellenérvként)

(egyébként bocs a többnapos válaszért, nem érek rá 0-24 "szörfözni")
A Tusványoson elhangzott, némileg inkoherens, de annál ijesztőbb ostobaságok árnyékában fontos újra elgondolkoznunk azokon a valós elveken, amelyeken alapulva egy országot és egy államot meg kell szervezni. Először is azt kell tisztázni, hogy mi (lenne) az egész célja. Ez pedig a…..
Gandalf(helyett) 2014.08.01 09:17:26
Tényleg nem veszi észre senki, hogy már megint orbán (és a fidesz) kottájából játszik?
Csak orbán mondja, hogy a liberális demokrácia kudarcaként kell értelmezi a válságból történő nehéz kilábalást (miközben pl. Észak-Európa legliberálisabb államaiban nincs is baj).

A beszédben felhozott - legfinomabban is fogalmazva - autoritter államok nem a parancsuralomtól fejlődnek (bizonyos ásványkincseik vannak pl. amik nekünk ugyebár édeskevés, ha van egyáltalán), vagy ha az egyszemélyi irányítás hozzájárul is, a siker időleges, és hosszú távon eröltetetten nem fenntartható (ha másból nem következtethető egyeseknek, a volt szovjetúnió sorsát azért nem kellene feledni).

A másik gyomorforgató dolog az, hogy most mindegyik kormánypárti, aki ezzel kapcsolatban meg mer szólalni, azt magyarázza (ja és persze a neten mantrázó híveik szintén), hogy orbán nem a diktatúra előnyeiről beszélt.

Ja, eddig sem beszélt róla, de a magántulajdon már rég nem szent (pl. magánnyugdíjpénzári vagyon, kicsit később takarékszövetkezetek stb.), a földet (és trafikot) legtöbbször nem hozzáértők kapják (meg is van az első eredménye a lépfenefertőzés "kezelési" módjával).
A fékek és ellensúlyok rendszerét - elvileg - biztosító intézmények már rég nem függetlenek (vagy már nincsenek is).
Még sorolhatnám, de annyira azért nem érek rá, hogy órákat töltsek ezzel a neten (és előttem jópáran, jópárszor megtették).

Ők mikor hagyják végre abba a hazudozást (és a nem seggnyalók mikor "vakarják már le magukat" az orbáni logikai játszma szerinti játékról)?
Rogán Antal tegnap már jóelőre megírta a Facebookon, hogy most aztán nagyon fogják bántani az RTL Klubon, és hogy ez milyen már, politikai zsarolás és társai, erre tessék: az este hatos Híradóban hát nem kapott egy külön szegmenst a kertévétől? Hát dehogynem. Az RTL Klubnak…..
Gandalf(helyett) 2014.06.25 09:27:01
@Borenbukk: A fidesz nem párt, hanem cég (aminek elvei sincsenek, csak kirakata, amibe most az rtl belerondít azoknál is, akik eddig netán nem ismerték az ügyeiket).
Nem mondanám, hogy összefutott a nyál a számban a miniszterelnök úr "Boldog Húsvétot" feliratot viselő, Facebook-fotón közzétett sonkája láttán, de tény, hogy visszás érzések kerülgetnek ezzel az ünnepi, fanatikusoknak minden bizonnyal szívet-lelket melengető, az alkalomhoz…..
Gandalf(helyett) 2014.04.21 16:09:53
@Kőmíves Kelemen: Egy átlagkeretű család? Az enyém igen.
Végül is telik rá.
Van, akinek nem. máig nem értem hogy szavazhattak rá ennyien.

Ez egyébként csak erősíti az ellenérzést.
Bár azoknak akiknek sonkára sem futja, neten sem fogják látni.
Amúgy meg: "jó étvágyat" a sonkához.
Remélem ízleni fog.
Gandalf(helyett) 2014.04.21 18:02:27
@Gandalf(helyett): Na.
Cáfoljatok meg, hogy nem ti vagytok az igazi komcsik.
Akik véditek a védhetetlent.
Nem megy?
Én is így gondoltam.
Bizarr jelenetek játszódtak le a Dumában pénteken. Egy orosz széljobbos politikus agya újságírók előtt olvadt le, amikor egy riporter kérdezni mert tőle. A hathónapos terhes zsurnalisztát azóta kórházban ápolják. Nehéz bármit is írni, hiszen képtelenség szavakban visszaadni,…..
Salgótarján, ismét. "Politik ohne Populismus -- das ist eine Illusion." - kezdődik a német arte.tv videójának leírása, és a mondatot nyelvtudás nélkül is érti mindenki. A német tv-stáb a magyarországi szociális feszültségekről és a szélsőségek megerősödéséről…..
A legendás Obersovszky - Schmitt Pál interjú ... na jó, ez nem jó szó .... felnyalintás óta nem láttam ilyen minőségi interjút a TV-ben.Kálmán Olgának amúgy nem volt egy jó műsora, sorban érkeztek hozzá a bukott szellemi sasmadarak: Fodor Gábor, aki közös baloldali…..
Gandalf(helyett) 2014.04.10 07:58:52
@Minorkavidor: Már kezdtem azt hinni kihagyod a kamenyec-podolszkij környéki történetet.
Ez (meg az általald is felhozott Magyarországra való német bevonulás gyorsaságára vonatkozó korabeli "anekdóta") azért megmutatta, mennyire is voltunk mi ártatlan áldozatok ebben a kérdésben.

De egyben igaza van Schiffernek. Az úgynevezett baloldalnak, de egyébként szerintem mindenki másnak is, akiben nincs "náci beütés" el kellene gondolkodnia azon, hogy mennyi a saját felelőssége abban, hogy ma Magyarországon ennyire elharapódzott a rasszizmus. Ami nagyban hozzájárult a mostani választási eredményekhez.
Szerintem Schiffer erről beszél nem másról (mindamellett, hogy nem kedvelem).
Vasárnap reggel 8 óra előtt adta le szavazatát Orbán Viktor Budapesten, a XII. kerületben. A miniszterelnök magas részvételt remél az országgyűlési választásokon. "Abban reménykedem, hogy nagyon sokan fognak elmenni, és így akármilyen kormány is alakul, az nagy népi…..
Gandalf(helyett) 2014.04.06 18:28:25
@zizi77: Mivel azt vetetted fel, honnan veszik, hogy a rejtőzködők az ellenzéket támogatják, ezért gondolom a kormánypártot. Ha 20 éve ugyanazt támogatod, és az most nem ellenzék, nem vetted észre, hogy homlokegyenest mást csinál, mint amit mondott (és milyen kártékony barazita)? Ja bocsánat, orbán megmondta, ne azt nézzék amit mondok, hanem amit teszek.
Hogyan lehet ilyen váltást egyáltalán támogatni.
Végre eltelt ez a nyomasztó négy év, vesztettünk sok illúziót és csalódtunk nagyokat. A cikluszárás apropóján összegyűjtöttük azokat a figurákat, akiknek zsírosbödön körüli sündörgése kitűnően jellemzi a rezsim működését. Hihetetlen, hogy holnap az fog kiderülni:…..
Gandalf(helyett) 2014.04.05 16:20:51
@dr kíváncsivagyok: Úgy bizony! Aki ezeket a "víz felett" tartja április 6. után is, az is felelős a károkért amit ezek okoznak.
Éppen ezért az a minimum - hogy mást ne mondjak - legyen ott a leendő atomtemető, ahol a legnagyobb fidesz támogatottsága a most vasárnapi választásokon.
Gandalf(helyett) 2014.04.05 17:20:02
@dr kíváncsivagyok:
Oké, maradjunk a birkánál.
Egy általam nagyra becsült jogtanárnak - most az nem érdekes, hogy milyen kérdésben, de ide is stimmel - az volt a válasza:
Ja kérem, aki birkának születik, az ne csodálkozzon rajta, ha meg is fogják nyírni.

Szóval igenis felelősek a birkák is.
Mellesleg a mai birkák embernek képzelik magukat.
Békésen bégetnek a hiénáknak.
Idióták.
De vannak a szimplán éljünk a mának hívők. Őket ma aprópénzzel "kifizetik". Persze lehet ez az aprópénz épp egy stadion, vagy csak az eddig irigyelt ember lecsúszása (még sorolhatnám) .

Mindenki gondolkodjon el. Valóban ilyen jövőt szeretne?
Azt kérdezed, miért csinálom? Hát, ezért! Folytathatod a sort! (Az egyes ügyek súlya, jelentősége nagyon különböző lehet, és nem is szedtem időrendbe. A "bővebben" linkek nem részletes ismertetések, hanem a témával foglalkozó cikkek, hírek, blogbejegyzések.) A…..
  A vasárnapi választás fő kérdése, hogy marad-e Orbán Viktor kormánya és az előző 4 év kormányzási gyakorlata, vagy kormányváltás lesz Magyarországon. Vajon folytatódik-e a trafik- és földmutyik kora, milliók további elszegényedése, a fiatalok tömeges külföldre…..
Gandalf(helyett) 2014.04.03 13:31:44
@cönde: Hát, inkább ne sírj.

Igazából nincsenek ennyien akik valóban ennyire hülyék (vagy nem hülyék, csak amolyan "vallási" fanatikusok - valahol ezzel hozták őket össze, és szerintem is találó ez a szó).
Szóval nincsen ennyi hülye, és hívő. A legtöbb több nicknéven "fut".

El kell menni szavazni. Lehet, hogy nem tetszik a (legújabb nevükön) "Kormányváltók" minden figurája, de érdemes kipróbálni, mert ott aztán biztos, hogy nem egy vezír szava dönt egy személyben.
Hiába ígérte meg Lázár János, hiába mondogatták a Fejlesztési minisztériumban, hogy nem kell aggódni, az ország jövőjét befolyásoló, azt jelentős részben meghatározó paksi hitelszerződésről az országgyűlés fog dönteni. Finoman fogalmazva, az erről szóló fogadkozások…..
Csepeli olvasónktól kaptuk a levelet, amelyben részletes választ ad arra, hogy ő miért nem szavaz Orbán Viktor kormányára és a Fideszre Miért nem szavazok az Orbán-kormányra és a Fideszre? 1, A Kósa-Rogán-Matolcsy trojka 2010-ben bedöntötte a forintot: 265 forintról 300 forint…..
Ma jelent meg Zuschlag János "Pártházból börtönbe" című könyve, amit Szalai Vivien írt, aki a dubajozásról szóló vagy a Stohl-könyv után megint egy kellően mocskos ügyhöz adta a nevét. A könyvet a Nap Gazdaság Kiadó kft. adja ki, akinek annyira vág a profiljába a politikai…..
Gandalf(helyett) 2014.03.11 13:33:05
@maxval a gondolkodó birca: Szerintem tévedsz. A bizonytalanok, pártfüggetlenek, ha ezt a fércművet valóban megveszik, elolvassák, az csak arra ösztönzi őket, hogy azt ne válasszák, aki erre pénzt adott (mert a bizonytalanok épp bizonytalanságuk miatt - még - gondolkodnak).

Ez leginkább az egyenszöveget mantrázóknak ad némi muníciót, abból sem sokat (újabb sz*rkupac-folyamot lökhetnek napszosszat).
Na nem olyan esetben, amikor bele kell nyúlni a közpénzbe, a saját érdek miatt. Akkor sem lapít, ha a talpnyalóknak kell osztogatni a közösből, vagy csak egy céget, piacot, földet, takarékot kell nekik átjátszani. Olyan esetben is nagyon bátor, mikor egy szál mikrofonnak, vagy…..
Gandalf(helyett) 2014.03.04 07:42:32
@Selmeczi Gabriella megdöbbent: Le vagy maradva. Már nem a magyar-orosz barátságért menetelnek a választás előtt egy héttel. :-/ Most épp a magyar-magyar "kiegyezés" a jelszó.
Részemről tárgyalási alapnak tekintem, ha ezeket sikerül kipucolni a hatalomból.
Ezzel együtt jó lesz figyelni, hogy melyik településen lesz legmagasabb a fideszre szavazók aránya.
Részemről amellett fogok kampányolni - amennyiben nem tudjuk semmissé tenni a paksi szerződést - hogy azon a településen épüljön az atomtemető, ahová visszahozzák a sugárzó anyagokat.