Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chehs

3 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És nem a cárok bombája - mint azt Jockey11 vendégposztjából látni fogjuk. Azt hiszem az orosz nyelv szépségeivel, illetve hasonló birtokviszonnyal foglalkoztunk már a Царь-пушка vonatkozásában. De itt kérem nem erről lesz szó, hanem néhány réges régi emberi…..
chehs 2010.08.05 15:27:29
Kiváló poszt!

Egyébként, ha a
www.carloslabs.com-on a Parlamentet választom a Cár bomba epicentrumának, akkor a gyilkos kör pontosan a szlovák határnál áll meg.
Mi ez, ha nem konteó? :)
Nem sokkal azután, hogy a leendő világbajnok csapat (azaz mi) megérkezett szálláshelyére (lásd galéria), Capello közzétette a mezszámokat és megtartotta az első edzést is. Az előbbinek örülünk, az utóbbinak nem, mert Rio Ferdinand, akit a védelem közepére nézett ki a Maestro,…..
A konteósok (a Voynich-kézirattal foglalkozó poszt kommentjeinek tanúsága szerint) igencsak kedvelik a régi kéziratok megfejtésével összefüggő feladatokat. Mai kínálatunk egy hasonlót mutat be, noha ebben az esetben nem is az írás tartalma a kérdés (ezt már nagyjából…..
A magyar választási rendszerben az egyéni választókerületekben leadott voks mellett a szavazók pártok területi listái közül is választhatnak. Az egyes területek – 19 megye és Budapest – lakosságszáma itt eleve jelentősen eltér, ezért értelemszerűen eltérő számú…..
chehs 2010.02.26 20:44:26
@simonmondja.:
Ha odáig egyszerűsítjük le a visszahívhatóságot, hogy 50%+1 fő bármikor visszahívhatja az egyéni képviselőjét, akkor marhaság.
De ez nyilván nem így működhet.

Először is a képviselőjelölteket konkrét ediktumok közlésére köteleznék, ami alapján a programjuk számon kérhető lenne.
A szabad mandátum helyére így a viszonylag kötött lépne.

Másfelől ne felejtsük el, hogy a képviselő nem más, mint a körzetének küldötte.
Ha a körzetében élők többségének érdekeivel ellentétesen cselekszik, akkor lehetőséget kell adni, hogy ezzel szemben felléphessenek.

Mondhatnám ez az egyik sarokköve a népszuverenitás elvének.
chehs 2010.02.27 05:40:47
@simonmondja.:

Helyi kampányokban helyi ígéretek, helyi vállalások születnek.
Az országos politikai helyzettel mentegetődző helyi politikus jolly joker érvekkel játszhatja végig a ciklust. Választóival szemben semmilyen kötelezvénye nincs. Szempontjából legrosszabb esetben is 4 éve van, de ez a 4 év irgalmatlanul sok lehet a körzete szempontjából.

Ezt - a jelenlegi felállásban - szankcionálni bajosan tudja bárki. Marad a tüntetés (amit majd megunnak), az utcai tombolás (a visszafojtott, tehetetlen düh) vagy a semmire sem kötelező civil mocorgás.

Ha törvényileg meghatározott keretek között elszámoltatható lenne a ténykedéséről, akkor a mindennapi pozícióját féltve lenne programja, lenne ambíciója ezért megküzdeni pártja héjáival, lenne működésének eleje és vége.

Ezzel szemben most akár már megválasztása másnapján is elfelejtheti, hogy melyik körzetből csúszott be a parlamentbe.
Választói pedig 4 teljes éven át szívhatják a fogukat, mert érdemi eszköz nincs a kezükben.
(avagy miért is nem tudom, hogy kire szavazzak)   Ha elképzelem, hogy politikusnak lenni szolgálat, akkor Periklész, Gaius Julius Caesar, Cato, IV. Henrik, de még Kennedy neve is hamarabb beugrik, mint egy mai, kortárs politikusé. Baj ez.   Egyenként szemezgetni azt, hogy vajon…..
“A betegség után lesz édes az egészség, a baj után a jó, az éhség után a jóllakottság, az erőfeszítés után a pihenés.” (Hérakleitosz)   Betegség, baj, éhség és erőfeszítés. Megannyi érzés, amit már alaposan kiszolgáltunk az elmúlt húsz évben. Ideje…..
Ugyanazok. Minden ugyanaz, mert itt semmi sem változik.   Miért is várnánk, hogy az idő múlásával majd más és új problémákkal fogunk szembesülni, amikor a problémákat kiváltó okok, a közeg és az emberek mind ugyanazok?   Bármerre nézek, mindenfelé ugyanazok az…..